Vaccinul Sputnik V

Igor Dodon spune când ajunge în Moldova vaccinul rus „Sputnik V”

339
Președintele PSRM Igor Dodon a anunțat luni în cadrul unei conferințe de presă când va ajunge vaccinul rus „Sputnik V” în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 mar - Sputnik. Igor Dodon a declarat că vaccinul „Sputnik V” din Federația Rusă ar putea ajunge în Republica Moldova în curând.

„Chiar în aceste ore se muncește foarte mult ca acest vaccin să ajungă poate chiar săptămâna asta sau săptămâna viitoare”, a spus președintele PSRM.

El a remarcat că vaccinul ar putea ajunge în țara noastră prin mai multe căi.

„Sunt trei căi cum poate ajunge vaccinul spre Republica Moldova. Prima sunt donațiile, așa cum am primit zilele acestea vaccinul primit din Occident și le mulțumim partenerilor români care au făcut această donație. Sper că va fi o donație și din partea Federației Ruse. A doua cale sunt achizițiile de stat - pe bani publici. Trebuie de lansat procedura de achiziții. (...) A treia cale sunt agenții economici privați. Odată ce este înregistrat vaccinul în Republica Moldova, și agențiile, clinicile, întreprinderile pot pe bază comercială să le procure și să le propună populației”, a mai spus Igor Dodon. 

Amintim că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat vineri, 26 februarie, vaccinul rusesc "Sputnik V".

Este vorba despre o autorizare condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

Agenția Medicamentului informează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Sâmbătă în Republica Moldova a ajuns primul lot de vaccin AstraZeneca (21600 de doze) donat de România cu titlu gratuit, iar luni începe campania de vaccinare în țară. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

339
Tagurile:
Moldova, Igor Dodon, Vaccinul Sputnik V
Tematic
Fără aprobarea UE? Cehia vrea să înceapă utilizarea ”Sputnik V”
Zinaida Greceanîi

Israelul sărbătorește Ziua Independenței: Mesaj de felicitare al Zinaidei Greceanîi

6
(reînnoit 10:13 15.04.2021)
Israelul marchează joi, 15 aprilie, Ziua Independenței. Cu această ocazie, președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a venit cu un mesaj de felicitare către omologul său israelian.

CHIȘINĂU, 15 apr - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat președintelui Knessetului statului Israel, Yariv Levin, un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Independenței acestei țări.

În mesajul destinat omologului său israelian, Zinaida Greceanîi a scris că adresează sincere felicitări din numele Parlamentului, dar și al ei personal și a urat Israelului pace și prosperitate. 

„Cu această ocazie, îmi exprim dorința de a continua și aprofunda relațiile de prietenie și cooperare existente între Republica Moldova și Statul Israel”, se arată în mesajul Zinaidei Greceanîi. 

Președintele Parlamentului a mai menționat că este convinsă că relațiile dintre Republica Moldova și Israel, cât și dialogul parlamentar vor cunoaște în viitor noi perspective de dezvoltare și intensificare spre beneficiul cetățenilor ambelor țări. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
președintele Parlamentului, Ziua Independenţei, Israel


Загрузка...
Bancnote

Euro se scumpește din nou: Datele Băncii Naționale

72
(reînnoit 21:52 14.04.2021)
Valoarea monedei unice europene a început să crească din nou în cotațiile oficiale. Astăzi euro este mai scump cu 10 bani. În același timp, prețul dolarului scade nesemnificativ.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că joi, 15 aprilie, un dolar american echivalează cu 17,87 lei, un euro - cu 21,37 lei, o hrivnă ucraineană – cu 63 de bani, un leu românesc - cu 4 lei și 34 de bani moldovenești, iar rubla rusească valorează 23 de bani. 

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 aprilie 2021
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 14 aprilie 2021

În comparație cu ziua de miercuri, euro a crescut cu 10 bani, iar leul românesc cu doi bani. În schimb dolarul american a mai pierdut un ban. Hrivna ucraineană și rubla rusească au rămas la aceeași valoare.  

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72
Tagurile:
curs valutar pentur azi, curs valutar BNM, Curs valutar, curs
Tematic
Dolarul scade din nou: Ce curs anunță Banca Națională a Moldovei
Curs valutar BNM pentru 21 martie: Ce se întâmplă cu euro și dolarul


Загрузка...