Vladimir Putin

Putin: 23 februarie - simbol al devotamentului față de Patrie

59
Armata rusă și flota militară maritimă sunt gata să răspundă celor mai complicate provocări acționând eficient și decisiv, a declarat președintele Federației Ruse Vladimir Putin în felicitarea sa cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei.

CHIȘINĂU, 23 feb – Sputnik. Lumea modernă necesită vigilență constantă și disponibilitate pentru a răspunde celor mai dificile provocări, pentru a acționa competent, decisiv și eficient. Declarația a fost făcută de președintele Federației Ruse Vladimir Putin cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei, marcată anual pe data de 23 februarie.  

„Armata și marina noastră știu cum să facă acest lucru. Suntem mândri de capacitatea lor de luptă, de instruire, de bagajul de cunoștințe și abilitatea de a mânui cele mai noi și moderne arme”, a precizat Putin.

Liderul de la Kremlin mai spune că 23 februarie este o sărbătoare, un simbol al curajului și devotamentului pentru Patrie și este celebrat de ruși cu mândrie.

„Adresez cele mai calde cuvinte de recunoștință veteranilor, generația care ne-a învățat pe noi, urmașii lor, să câștigăm și să nu renunțăm. Ne amintim de exploatările armatei ruse, care întotdeauna și-a apărat pământul fără teamă, a preluat cele mai crude lovituri ale dușmanilor”, a spus președintele rus.

Potrivit acestuia, istoria Rusiei este plină de exemple de eroism ancestral.

„Și de aceea tradițiile noastre de patriotism sunt atât de puternice. Tradițiile unei legături puternice și inseparabile între popor, stat și apărătorii lor de încredere - armata și flota marină. Această uniune a fost forjată de secole, iar astăzi semnificația ei rămâne la fel de importantă și solicitată”, a subliniat președintele.

Putin mai spune că toate planurile pentru dezvoltarea armatei și a marinei ruse vor fi îndeplinite.

„Toți suntem responsabili pentru Patrie și pentru o dezvoltare durabilă. Dar pentru cei care au ales să activeze ca apărători acest sentiment capătă un sens special. Asigurarea stabilității, suveranității și puterii naționale, protejarea societății și a tuturor cetățenilor sunt prioritatea lor pentru întreaga viață”, a adăugat Putin.

Президент РФ В. Путин
© Sputnik / Михаил Климентьев

Președintele a menționat că forțele armate sunt puternice și curajoase, lucru dovedit de multe ori atât în ​​exerciții, cât și în condiții de luptă. Șeful statului rus a mai spus că interesul tinerilor pentru profesiile din domeniul militar vorbește despre întărirea autorității forțelor armate ruse.

„Una dintre dovezile consolidării autorității Forțelor Armate este interesul major al tinerilor pentru specialitățile militare. Din ce în ce mai mulți consideră serviciul de recrutare important pentru ei înșiși și necesar pentru Patrie”, a spus Putin.

Președintele rus a menționat că mulți recruți rămân să lucreze în Armată. Aceștia își fac din această vocație o meserie, datorită predecesorilor lor pe care îi au ca exemplu.

Ziua de 23 februarie, numită și Ziua Apărătorului Patriei, este sărbătorită în Republica Moldova și ca o zi a bărbaților. 23 februarie a fost marcată în Uniunea Sovietică ca Ziua Armatei Roşii până în 1949, iar mai târziu ca Ziua Armatei Ruse, devenind din 1995 Ziua Apărătorilor Patriei, fiind sărbătorită şi în unele republici post-sovietice, inclusiv în Republica Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
Putin, apărătorii patriei, 23 februarie
Tematic
Putin: Este nevoie de unirea eforturilor pentru producerea vaccinurilor
În Moldova a început campania de vaccinare

Cum se simte după 24 de ore prima persoană vaccinată împotriva COVID

20
(reînnoit 10:23 03.03.2021)
Primele persoane din Moldova au fost vaccinate marți împotriva coronavirusului – primul vaccinat a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre așteptările pe care le au în urma imunizării și cum se simt cei cărora le-a fost administrat preparatul.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Medicii din Moldova au început să fie vaccinați de marți, 2 martie, împotriva COVID-19. Ei ai fost imunizați cu preparatul AstraZeneca, produs în Coreea de Sud.

Primul dintre cei vaccinați în țara noastră a fost Alexandru Botizat, șeful departamentului anestezie și terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican. El a povestit în cadrul emisiunii Sputnik MATINAL la cum se simte acum, după ce au trecut aproape 24 de ore de la vaccinare.

Întrebat dacă medicii au avut anumite temeri în ceea ce ține de vaccinare , medicul a spus că cea mai mare temere a medicilor este prin prisma pacienților gravi de la terapie intensivă și gândul să nu ajungă și ei acolo. ”Știind despre impactul devastator al acestei boli asupra organismului, moi ne rugam să vină mai repede acest vaccin”, a spus medicul.

Când va putea fi oprit lanțul infectărilor: Declarația șefului de la Urgență - Video>>>

El a menționat că sunt descrise o sumedenie de reacții și nu se poate face abstracție de ele, dar sunt cunoscute și datele oficiale ale OMS, și trebuie să ne informăm din surse credibile, astfel că medicii moldoveni au fost asigurați că nu există motive de îngrijorare, sun reacții ca la orice alte vaccinuri, a explicat Alexandru Botizat, menționând că nu a fost pus la îndoială gradul de eficiență al vaccinului, și nici nu au exagerat acele complicații care ar putea inerveni.

La aproape de 24 de ore de la vaccinare, medicul a spus că se simte bine și este plin de optimism. El a menționat că s-a simțit în momentul în care a fost primul imunizat în pielea lui Iurii Gagarin, explorând  acest ”cosmos al vaccinării”.

”Sunt niște semne locale, semne de slăbiciune ușoare pe care le-am așteptat de fapt, ceea ce înseamnă că vaccinul este activ, are efect. Și colegii mei care s-au vaccinat au spus că au avut aseară un pic de slăbiciune, și un pic de durere la locul injectării, dar în linii generale starea este de nota 10. Optimismul acoperă de fapt totul”, a relatat primul vaccinat din țara noastră

Medicul a mai a spus că toți medicii vaccinați sunt optimiști și asta le dă speranță și încredere.

La Spitalul Clin Republican au fost vaccinate ieri în total în jur de 140 de persoane – medici, asistenți medicali, infirmieri de la terapie intensivă și medici implicați în tratamentul COVID.

Campania de vaccinare în Moldova

În cadrul campaniei de imunizare vor fi vaccinați mai întâi cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, a precizat anterior Ministerul Sănătății.

Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican, iar apoi vor fi imunizați angajați ai Institutului de Medicină Urgentă.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Când va putea fi oprit lanțul infectărilor: Declarația șefului de la Urgență - Video>>>

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Operațiuni de control în transportul public: Iată ce s-a depistat

28
(reînnoit 09:51 03.03.2021)
Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică continuă acţiunile de monitorizare şi informare în vederea protecţiei şi prevenirii răspândirii infecţiei COVID-19. Iată ce au depistat în urma efectuării operațiunilor de control.
Operațiuni de control în transportul public: Iată ce s-a depistat

În perioada 18-28 februarie, Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publica au efectuat operațiuni de monitorizare și control în autogări, pe traseele naționale, cât și în localitățile din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" specialistul principal, responsabil pe domeniul informare şi comunicare cu mass-media, Dmitri Prohniţchi.

Potrivit lui, în cadrul operațiunilor s-a constatat că, în mare parte, măsurile ce țin de purtarea măștilor de protecție a conducătorilor auto și pasagerilor, dotarea mijloacelor de transport cu dezinfectanți se respectă.

"În mare parte măsurile de protecție stabilite de Comisia Națională de Sănătate Publică se respectă. De câte ori am efectuat controale nu au fost depistate abateri semnificative", a subliniat Dmitri Prohnițchi.

De menționat este că în data de 1 martie curent Ministerul Sănătății a organizat ședința Grupului de lucru intersectorial privind măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID-19, în cadrul căreia s-au discutat problemele în sănătate publică, inclusiv problema aglomerării în transportul public local și municipal.

Astfel, Agenția Națională Transport Auto a solicitat administrațiilor publice vizate să întreprindă măsuri pentru redresarea situației la rutele locale și municipale. La rândul lor, operatorii de transport rutier urmează să mărească numărul de autobuze în orele de vârf sau să antreneze autobuze cu capacitate mare de îmbarcare, să ajusteze orarul de circulație, dar și să micșoreze intervalul între cursele efectuate, susține instituția.

ANTA și INSP vor continua operațiunile comune privind monitorizarea și informarea persoanelor fizice și juridice implicate la prestarea serviciilor publice în transportul rutier de persoane, precum și întreprinderilor ce desfășoară activități conexe transportului rutier, în vederea respectării măsurilor de prevenire și răspândire a infecției COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
pasageri, transport public, ANTA
Tematic
Reducerea numărului de pasageri în transport: De ce a fost necesară măsura?


Загрузка...