Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Ceban trage un semnal de alarmă: Nu mai sunt locuri libere în spitale

57
(reînnoit 18:21 22.02.2021)
Nu mai sunt paturi libere în secțiile COVID din Capitală. Despre acest lucru a anunțat edilul-șef Ion Ceban. El susține că oamenii s-au relaxat și că rata de contagiozitate este în continuă creștere.

CHIȘINĂU 22 feb - Sputnik. În spitalele municipale nu mai sunt locuri libere pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, nici paturi simple, nici paturi de reanimare. Anunțul a fost făcut de către primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

El a scris că se observă cum oamenii s-au relaxat și că lumea a obosit deja, dar că este necesar să se mai depună efort pentru a învinge boala. 

„Medicii și asistentele medicale și-au cedat birourile pentru a disloca paturi suplimentare în spitalele municipale. Astfel, peste 80 de paturi au fost amenajate suplimentar în spitalele municipale COVID. Actualmente capacitatea totală de paturi în secțiile COVID, din cadrul în spitalelor municipale, inclusiv la Centrul Covid MoldExpo, este de peste 1400 - aproape 50% din capacitatea totală de spitalizare la nivel naţional”, a scris Ion Ceban.

Ceban a precizat că va încerca, împreună cu Ministerul Sănătății, să mai identifice locuri în instituțiile medicale strategice. Totodată, primarul Capitalei a îndemnat oamenii să conștientizeze pericolul și să fie cât mai responsabili în raport cu viața și sănătatea lor, cât și a celor din jur. 

Primarul a mai scris că instituțiile medicale din municipiu sunt pregătite pentru vaccinare, personalul este instruit, iar spațiile pentru imunizare sunt pregătite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

57
Tagurile:
COVID-19, pandemie, primărie Chişinău, pacienți, spitale
Natalia Gordienko și Filip Kirkorov

Video: Când își va prezenta Natalia Gordienko piesa cu care va merge la Eurovision

4
Filip Kirkorov a mai dezvăluit un detaliu cu privirea la pregătirea interpretei din Moldova pentru Euroovision, în compania unor vedete din showbizul rusesc. Este cunoscută data la care va fi prezentat clipul la piesa cu care Gordienko va încerca să cucerească Europa.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Cântărețul din Rusia Filip Kirkorov a invitat vedete din showbizul rusesc la prezentarea clipului Nataliei Gordienko Sugar ("Zahăr"), cu care aceasta o va evolua la concursul internațional Eurovision-2021.

Printre alții, Kirkorov și-a invitat la premieră colegii alături de care face parte din juriul unui program de divertisment la o televiziune rusească: interpreta Valeria, showmenii Timur Rodrighes și Aleksandr Revva, prezentatoarea TV Reghina Todorenko.

”Iată așa îi invităm astăzi pe prietenii mei apropiați la o frumoasă prezentare”, a menționat Kirkorov.

Amintim că Kirkorov va fi anul acesta producătorul Nataliei Gordienko la concursul Eurovision-2021. Cântărețul a anunțat deja că la actualul eveniment muzical internațional el va fi producător doar pentru interpreta din țara noastră.

Prezentarea oficială a piesei este planificată pentru 4 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
clip, Eurovision, Gordienko
Tematic
Cine este bărbatul alături de care Gordienko se simte zeiță
Așa n-ai mai văzut-o: Gordienko, cu buzele pudrate - Video


Загрузка...
Vaccin

Care vaccin este mai eficient: Sputnik V sau AstraZeneca - expert moldovean

351
(reînnoit 08:40 03.03.2021)
Mai mulți medici din Republica Moldova au refuzat să fie vaccinați cu AstraZeneca, motivând ineficacitatea acestuia. Ce cred specialiștii moldoveni despre eficiența acestui vaccin, dar și a Sputnik V.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Vaccinurile Sputnik V și AstraZeneca ar fi produse după aceași tehnologie. Cel puțin asta precizează experții moldoveni întrebați care dintre cele două vaccinuri este mai eficient. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul Grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19, Angela Paraschiv, a declarat că unica diferență între Sputnik V și AstraZeneca este că cel din urmă are un singur adenovirus, de cimpanzeu, iar Sputnik V are doi adenoviruși.

Vaccin împotriva noului coronavirus
РФПИ и Центр имени Гамалеи

„Informație despre eficacitatea vaccinurior poate fi prezentată doar de cei care cunosc. Astfel doar persoanele care nu cunosc pot spune că Sputnik V este mai bun decât AstraZeneca. Eficacitatea acestui vaccin, la fel ca și Sputnik V contribuie la protecție împotriva coronavirusului. AstraZeneca este un vaccin foarte bun care s-a dovedit că poate ajunge la eficacitatea de 94% atunci când mărim intervalul dintre prima și a doua administrare”, a precizat Paraschiv. 

Aceasta mai spune că rezultatele vor putea fi comparate doar după ce în țara noastră va apărea vaccinul rusesc Sputnik V. Paraschiv a menționat că indiferent de vaccin este necesar să se facă imunizarea pentru a ne putea proteja fie de infectare fie de dezvoltare a formelor grave.  

Amintim, ieri, 2 martie a fost dat startul Programului național de imunizare. La peste 750 de persoane, personal medical le-a fost administrată prima doză de vaccin.  "Sputnik V", vaccinul rusesc împotriva noului coronavirus, a fost autorizat în Republica Moldova pe 26 februarie. Agenția Națională a Medicamentului și Dizpozitivelor Medicale a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea. Este vorba de autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății în lista de utilizare în urgențe Pfizer/BioNTech și AstraZeneca și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2, adică "Sputnik V".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

351
Tagurile:
Vaccinuri, vaccinati, sputnik, AstraZeneca


Загрузка...