Centrul COVID-19 Chișinău

Numărul infectărilor este iarăși în creștere: Câte cazuri de COVID-19 sunt înregistrate

99
(reînnoit 17:17 22.02.2021)
Alte 655 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în urma analizelor de laborator. Astfel, Bilanțul a ajuns la 177 407 cazuri de infectare cu noul virus. Autoritățile anunță decesul a încă 19 bolnavi, printre care și un lucrător medical.

CHIȘINĂU 22 feb - Sputnik. Luni, analizele de laborator au confirmat  655 de cazuri noi, din cele 1 681 de teste primare efectuate. Printre noile cazuri sunt și patru de import - din România, Ucraina și Cehia.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 177 407.

Totodată, 22 de cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19. 

Ministerul Sănătății anunță și decesul a 19 pacienți, printre care și un lucrător medical. Este vorba despre Eugenia Basistaia, în vârstă de 73 ani, care a activat până în anul 2009 în calitate de laborant superior la Institutul Oncologic. De la începutul pandemiei, 87 de cadre medicale au murit în urma complicațiilor provocate de virus. Totodată, în total, 3 799 de bolnavi au fost răpuși de boală. 

Conform datelor ministerului Sănătății, în prezent 3 390 de pacienți se tratează în instituțiile medicale din țară. 281 sunt în stare extrem de gravă, iar 48 sunt conectați la aparate de ventilare artificială. 

Totodată, alte 702 persoane s-au vindecat de noul virus. În total, 162 595  persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
pacienți, spitale, bolnavi, pandemie, COVID-19
Микрофон в студии радио Sputnik

Operațiuni de control în transportul public: Iată ce s-a depistat

18
(reînnoit 09:51 03.03.2021)
Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică continuă acţiunile de monitorizare şi informare în vederea protecţiei şi prevenirii răspândirii infecţiei COVID-19. Iată ce au depistat în urma efectuării operațiunilor de control.
Operațiuni de control în transportul public: Iată ce s-a depistat

În perioada 18-28 februarie, Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publica au efectuat operațiuni de monitorizare și control în autogări, pe traseele naționale, cât și în localitățile din Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" specialistul principal, responsabil pe domeniul informare şi comunicare cu mass-media, Dmitri Prohniţchi.

Potrivit lui, în cadrul operațiunilor s-a constatat că, în mare parte, măsurile ce țin de purtarea măștilor de protecție a conducătorilor auto și pasagerilor, dotarea mijloacelor de transport cu dezinfectanți se respectă.

"În mare parte măsurile de protecție stabilite de Comisia Națională de Sănătate Publică se respectă. De câte ori am efectuat controale nu au fost depistate abateri semnificative", a subliniat Dmitri Prohnițchi.

De menționat este că în data de 1 martie curent Ministerul Sănătății a organizat ședința Grupului de lucru intersectorial privind măsurile de protecție și prevenire a răspândirii infecției COVID-19, în cadrul căreia s-au discutat problemele în sănătate publică, inclusiv problema aglomerării în transportul public local și municipal.

Astfel, Agenția Națională Transport Auto a solicitat administrațiilor publice vizate să întreprindă măsuri pentru redresarea situației la rutele locale și municipale. La rândul lor, operatorii de transport rutier urmează să mărească numărul de autobuze în orele de vârf sau să antreneze autobuze cu capacitate mare de îmbarcare, să ajusteze orarul de circulație, dar și să micșoreze intervalul între cursele efectuate, susține instituția.

ANTA și INSP vor continua operațiunile comune privind monitorizarea și informarea persoanelor fizice și juridice implicate la prestarea serviciilor publice în transportul rutier de persoane, precum și întreprinderilor ce desfășoară activități conexe transportului rutier, în vederea respectării măsurilor de prevenire și răspândire a infecției COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
pasageri, transport public, ANTA
Tematic
Reducerea numărului de pasageri în transport: De ce a fost necesară măsura?


Загрузка...
Natalia Gordienko și Filip Kirkorov

Video: Când își va prezenta Natalia Gordienko piesa cu care va merge la Eurovision

20
Filip Kirkorov a mai dezvăluit un detaliu cu privirea la pregătirea interpretei din Moldova pentru Euroovision, în compania unor vedete din showbizul rusesc. Este cunoscută data la care va fi prezentat clipul la piesa cu care Gordienko va încerca să cucerească Europa.

CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Cântărețul din Rusia Filip Kirkorov a invitat vedete din showbizul rusesc la prezentarea clipului Nataliei Gordienko Sugar ("Zahăr"), cu care aceasta o va evolua la concursul internațional Eurovision-2021.

Printre alții, Kirkorov și-a invitat la premieră colegii alături de care face parte din juriul unui program de divertisment la o televiziune rusească: interpreta Valeria, showmenii Timur Rodrighes și Aleksandr Revva, prezentatoarea TV Reghina Todorenko.

”Iată așa îi invităm astăzi pe prietenii mei apropiați la o frumoasă prezentare”, a menționat Kirkorov.

Amintim că Kirkorov va fi anul acesta producătorul Nataliei Gordienko la concursul Eurovision-2021. Cântărețul a anunțat deja că la actualul eveniment muzical internațional el va fi producător doar pentru interpreta din țara noastră.

Prezentarea oficială a piesei este planificată pentru 4 martie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20
Tagurile:
clip, Eurovision, Gordienko
Tematic
Cine este bărbatul alături de care Gordienko se simte zeiță
Așa n-ai mai văzut-o: Gordienko, cu buzele pudrate - Video


Загрузка...