Polițist

Polițiștii vor fi cu ochii în patru și vor pune chiar și amenzi: Despre ce este vorba

154
(reînnoit 16:47 16.02.2021)
În contextul prelungirii stării de urgență în sănătate publică până în data de 15 aprilie, polițiștii au decis să intensifice monitorizarea privind modul cum sunt respectate măsurile impuse de către CNESP.

CHIȘINĂU 16 feb - Sputnik. Oamenii legii anunță că vor monitoriza cu strictețe modul în care sunt respectate măsurile anti-epidemice, iar cei care nu se vor conforma vor fi taxați. Poliția a precizat că au ca obiectiv protejarea sănătății oamenilor, iar în contextul numărului tot mai mare de cazuri noi înregistrate, măsurile trebuie să fie respectate cu strictețe. 

Potrivit Poliției, angajații săi vor activa în următoarea perioadă la capacitate maximă. Astfel, polițiștii vor patrula în adiacentul piețelor comerciale, în locurile de acces public, zonele de agrement, stații și autogări și vor interveni pentru a le solicita cetățenilor să respecte măsurile de protecție, iar șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane. Totodată, va fi monitorizată și activitatea agenților economici și vor fi  aplicate amenzi în cazul în care nu vor fi respectate măsurile de restricție.

Se închid iarăși piețele și centrele comerciale - iată când își vor sista activitatea>>>

Oamenii legii au ținut să menționeze importanța purtării corecte a măștilor, dezinfectării mâinilor și păstrării distanței sociale. 

Totodată, polițiștii au amintit principalele decizii luate de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică care vizează măsurile anti-epidemice. Este vorba despre sistarea activității centrelor comerciale în weekend, restricționarea activității piețelor comerciale. Astfel, din 17 februarie acestea vor activa doar în zilele de marți, joi și sâmbătă.

Altă restricție este că deservirea de către agenții economici a clienților într-un spațiu închis trebuie să se desfășoare în normativul de 1 vizitator/4 m2 de suprafața comercială liberă. Totodată, cinematografele rămân în continuare închise, iar în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură se va activa la capacitatea de 50% din numărul de locuri, dar nu mai mult de 250 spectatori pentru sălile cu o capacitate mai mare de 500 locuri. De asemenea, la evenimentele festive nu se mai admite un număr de 50 de persoane, ci doar 20 de invitați. De asemenea, în această perioadă se interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Potrivit poliției, de la începutul acestui an, oamenii legii au întocmit peste 3 500 de procese verbale pentru nerespectarea măsurilor anti-epidemice, iar amenzile aplicate depășesc suma de patru milioane de lei. 

Poliția a precizat că numai cu respectarea măsurilor de protecție cetățenii țării vor putea trece mai repede peste pandemie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

154
Tagurile:
amenzi, pandemie, COVID-19, măsuri, Poliţie
Tematic
Restricție nouă: Transportul de pasageri va circula cu 50% din capacitate
Девушка за ноутбуком

Primarul le-a tăiat plăcerea: Ce priveau pe Internet angajații unei primării

264
(reînnoit 23:42 14.06.2021)
Tristețe mare în rândul angajaților de la Primăria Slobozia care nu vor mai putea privi filme și seriale la locul de muncă, în timpul programului. Edilul-șef a decis să restricționeze accesul lucrătorilor pe site-uri care nu au legătură cu munca.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație neobișnuită în România, în care primarul localității Slobozia a luat decizia drastică de a restricționa accesul angajaților la site-urile care nu aveau legătură cu activitatea lor.

Edilul a hotărât să ”taie în carne vie” după ce un control informatic realizat de curând în instituție a scos la iveală faptul că mai mulți angajați din Primărie urmăreau filme și seriale pe Netflix sau stăteau pe rețelele de socializare, în timpul programului.

La momentul de față, funcționarii din primăria Slobozia mai au acces la internet doar în interes de serviciu, precizează independentonline.ro.

„Am făcut în așa fel încât să renunțăm la tot ce înseamnă acti­vități care implică hobby-uri în timpul programului de lucru. S-a limitat accesul la acele platforme și site-uri care nu aveau legătură cu munca. Poate unora nu le convine, dar trebuie să în­țeleagă faptul că lu­crăm pentru cetățeni și trebuie să-i ajutăm atunci când au nevoie de noi!”, spune primarul Dragoș Soare.

Acesta a explicat că nici o solicitare nu poate fi amânată numai pentru că o persoană nu are chef să îi facă treaba, pentru că urmărește postările colegilor pe rețelele de socializare ori pentru că se uită la filme.

De asemenea, potrivit edilului, angajaților li s-a atras atenția și s-au pus file la dosar.

Soare promite că se va face o analiză mai complexă a acestor cazuri și că, în funcție de rezultate, acolo unde se va dovedi că nu există o activitate intensă, posturile ar putea fi restructurate.

De asemenea, edilul a subliniat că funcționarii din primărie care vor avea abateri repetate vor fi sancționați sau concediați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

264
Tagurile:
Internet, angajați, Primărie, România
Tematic
Vor zbura capete la Primăria Chișinău? La cine s-a referit primarul Ion Ceban


Загрузка...
Arest

Un moldovean a fost extrădat din Federația Rusă: Iată ce a comis

92
(reînnoit 21:11 14.06.2021)
Un moldovean a fost reținut în Federația Rusă după ce timp de cinci ani s-a aflat în căutare internațională. El ar fi omorât un bărbat, după care a dat bir cu fugiții în Rusia.

CHIȘINĂU, 14 iun - Sputnik. Un bărbat de 32 de ani, originar din Slobozia, s-a aflat timp de cinci ani în căutare internațională, iar acum a fost reținut în Federația Rusă.

Potrivit Poliției, în 2016 învinuitul ar fi omorât un bărbat din raionul Căușeni, după care a fugit în Federația Rusă. Moldoveanul a fost anunțat în căutare internațională de către oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Bender.

După reținerea acestuia de către organele de drept ale Federației Ruse, bărbatul a fost extrădat în Republica Moldova. Ulterior, direct de la aeroport, învinuitul a fost dus la Penitenciarul nr.13 din Chișinău. El riscă până la zece ani de pușcărie. 

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

92
Tagurile:
omor, Federația Rusă, moldovean, reținere
Tematic
Omor la beție: Un bărbat și-a strangulat vecinul cu un șiret


Загрузка...