Școală

Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu ministrul Educației: Ce au discutat

59
Proiectele ce țin de funcționalitatea instituțiilor de învățământ, dar și dezvoltarea sistemului educațional din UTA Găgăuzia au fost discutate de către bașcan Irina Vlah și ministrul Educației Lilia Pogolșa.

CHIȘINĂU 11 feb - Sputnik. Ministrul Educației a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei la Comrat, unde au discutat proiectele menite să dezvolte sistemul educațional din regiune.

 

Totodată, ministrul a menționat importanța cooperării comunității educaționale și reprezentanților administrației locale în vederea continuării proiectelor de dezvoltare a sistemului de învățământ din Găgăuzia, dar și inițierea de noilor proiecte. 

În același timp, Irina Vlah a precizat că lucrările de construcție a noului bloc de studii pentru elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat trebuiesc continuate, ca elevii să se poată bucura de condiții mai bune.

Ministrul și bașcanul s-au întâlnit și cu profesori și manageri din instituțiile de învățământ general. În cadrul întrunirii au discutat despre situația epidemiologică din instituțiile de învățământ, formarea și atestarea cadrelor didactice, asigurarea instituțiilor de învățământ cu tehnică de calcul și organizarea alimentației și transportului elevilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

59
Tagurile:
Bașcan, ministru, UTA Găgăuzia, Ministerul Educației
Serviciul Fiscal de Stat

Anunț important de la Fisc! Mai aveți 12 zile în care puteți face asta

42
(reînnoit 13:31 18.06.2021)
Au mai rămas 12 zile pentru a achita impozitul pentru bunurile imobiliare și impozitul funciar. Serviciul Fiscal de Stat anunță că cei care încă nu au plătit impozitele, ar trebui să se grăbească. 

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Data de 30 iunie este termenul limită pentru achitarea impozitului pentru bunurile imobiliare și a impozitului funciar. Acest impozit trebuie să fie plătit de toți cetățenii care dețin bunuri imobiliare și terenuri, care au fost obținute până la data de 31 martie a anului curent.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, suma impozitului pentru bunurile imobiliare și impozitului funciar se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale din cadrul primăriilor. Astfel, autoritățile locale stabilesc anual cotele concrete ale acestor impozite. 

Cei care încă nu au reușit să plătească impozitul pentru bunuri imobiliare și impozitul funciar ar trebui să se grăbească, deoarece după data de 30 iunie se adună penalități pentru fiecare zi de întârziere. Totodată, achitarea impozitelor se poate face și online, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau a portalului www.sfs.md.

Dacă persoanele vor să achite impozitele în numerar, atunci se pot apropia la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către autoritățile locale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

42
Tagurile:
bunuri imobiliare, plată, impozit, Fisc


Загрузка...
Alina Munteanu

ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

69
(reînnoit 13:28 18.06.2021)
Cine sunt cei care-și ascund averile și ce sancțiuni riscă pentru încălcarea prevederilor legale? Detalii am aflat de la șefa Inspectoratului de Integritate din cadrul ANI, Alina Munteanu.
ANI: Cine sunt cei care-și ascund averile

În cadrul emisiunii "Logica Puterii", Alina Munteanu a precizat că nu există o statistică care ar specifica instituțiile sau funcțiile în care se atestă cele mai multe încălcări cu privire la nedeclararea averii sau averile nejustificate.

Cert este faptul că au fost întregistrate cazuri când atât demnitarii de rang înalt, cât și funcționarii din primării au încălcat legea în acest sens.

"Nu avem o statistică care ar demonstra cine încalcă mai mult sau mai puțin. Persoane cu diferite funcții au arătat că interesul personal prevalează față de interesul public, iar dorința aprigă de îmbogățire și de a obține benficii necuvinite au facut să uite consecințele care pot surveni", a declarat pentru Sputnik Moldova Alina Munteanu.

Potrivit specialistului, funcționarii publici care încalcă legea în acest sens riscă sancțiuni precum încetarea mandatului funcției de demnitare publică, interdicția de a ocupa anumite funcții timp de trei ani, confiscarea averii ș.a.

Autoritatea Națională de Integritate este o autoritate publică independentă fată de alte organizații publice, fată de alte persoane juridice de drept public sau privat și față de persoanele fizice, ce funcționează la nivel național ca structură unică.

Autoritatea asigură integritatea în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică și prevenirea corupției prin realizarea controlului averii și al intereselor personale și privind respectarea regimului juridic al conflictelor de interese, al incompatibilităților, restricțiilor și limitărilor.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
ANI, Funcționar public, avere


Загрузка...