Centrul COVID-19 Chișinău

COVID la zi: Cazurile noi sunt în creștere aproape dublă

71
(reînnoit 17:45 13.01.2021)
Încă 808 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 150 946. De asemenea, alte 17 persoane au decedat după ce s-au contaminat cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Alte 808 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate și raportate miercuri, 13 ianuarie, la un briefing organizat de Ministerul Sănătății.

Contaminările au fost confirmate prin efectuarea a 3436 de teste - 3086 primare și 350 repetate.

Cazurile noi sunt în creștere față de ziua anterioară: pe 12 ianuarie au fost raportate 476 de contaminări cu COVID-19.

Printre persoanele nou-depistate cu coronavirus sunt și 43 de lucrători medicali: medici - 10, asistenți medicali - 20, personal auxiliar - 13.

Din cele 808 cazuri noi, 8 sunt de import: Ucraina-3, Marea Britanie-2, Grecia-1, Germania-1, Irlanda-1.

În ultimele 24 de ore au decedat 17 persoane care s-au infectat cu noul coronavirus. Numărul deceselor provocate de virus a ajuns la 3193 în Republica Moldova. 

În spitale sunt internați acum 2334 de pacienți confirmați cu COVID-19. Dintre ei, 214 persoane sunt în stare foarte gravă, inclusiv 42 de pacienți fiind conectați la aparate de respirație asistată.

La domiciliu se tratează de COVID-19 în formă ușoară 3994 de persoane. Totodată, 19098 de persoane sunt sub supraveghere la domiciliu.

La briefing, autoritățile medicale au relevat că Planul național de imunizare anti COVID-19 a fost aprobat miercuri, 13 ianuarie, de Comisia națională extraordinară de sănătate publică. 

Populația Republicii Moldova va fi vaccinată împotriva COVID-19 în trei etape. Vaccinul anti COVID-19 va fi administrat în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice în mod gratuit.

În zilele de 13 și 14 ianuarie, personalul medical implicat în coordonarea și implementarea vaccinării anti-COVID-19, din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și centrelor de sănătate, este instruit cu privire la  vaccinarea anti-COVID-19 în Republica Moldova.

Ședințele de instruire sunt organizate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1248)
Tematic
Video: Cum vor fi vaccinați moldovenii împotriva COVID - oficial
Iată cine profită, în Moldova, de pandemia COVID-19
Avion

Important pentru moldovenii din Israel: Toate zborurile-interzise

44
(reînnoit 21:09 24.01.2021)
Israelul a decis să impună noi reguli în contextul legat de infecția COVID-19, în special de noua tulpină.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Toate zborurile de pasageri din și spre Israel vor fi anulate începând de marți, 26 ianuarie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul israelian pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine de arhivă
© Sputnik / Максим Богодвид

Presa din Israel scrie că începând de marți de la miezul nopții, toate companiile interne și externe vor opri zborurile pentru o perioadă de 14 zile. Companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală. în cazul companiilor interne, zboruri vor avea loc doar în situații excepționale.

Această regulă este și pentru companiile aeriene private. Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Această decizie vine după ce de săptămâna trecută toate persoanele sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion sunt obligate să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

44
Tagurile:
anulare zboruri, Zboruri avia, zborurir noi, Israel


Загрузка...
Polițist de frontieră cu binoclu

Controale inopinate la Sectoarele Poliției de Frontieră: Ce au găsit oamenii legii

567
(reînnoit 17:09 24.01.2021)
Conducerea de vârf a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a efectuat controale inopinate la mai multe direcții și sectoare.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Controale inopinate au fost efectuate astăzi, 24 ianuarie la mai multe puncte de trecere a frontierei de stat. Este vorba în special de punctul comun de trecere Palanca - Maiaki-Udobnoe, Sectorul de Poliție de Frontieră Tudora-1, dar și Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport.

Controalele au fost efectuate chiar de conducerea Poliției de Frontieră. Șeful interimar al IGPF, Petru Corduneanu a vrut să se asigure că polițiștii de frontieră își respectă cu strictețe obligațiunile și îți îndeplinesc misiunea privind securitatea statului și siguranța cetățeanului. În cadrul vizitelor de control au fost verificate echipamentele tehnice din dotare, starea mijloacelor de transport și modul cum sunt acestea deservite.

La fel, a fost verificat cum are loc procedura de control, respectarea măsurilor de protecție individuală a angajaților cât și de felul cum are loc schimbul de informații prin Punctul de contact Palanca. A fost remarcată activitatea patrulelor aflate în misiune în zilele de weekend. la Aeroport, șeful subdiviziunii și-a prezentat atât programul de lucru, specificul activității cât și posibilele situații de risc întâlnite în domeniul de referință.

Petru Corduneanu a fost desemnat șef-adjunct la Inspectoratul Poliției de Frontieră recent. Petru Corduneanu a fost eliberat din funcția de șef-adjunct al SPPS în data de 21 decembrie, în baza cererii pe care a depus-o. S-a întâmplat imediat după învestirea noului președinte al țării, Maia Sandu. Peste o săptămână, el a fost numit în funcția de comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

567
Tagurile:
Polițist, Poliția de Frontieră Română, Poliția de Frontieră


Загрузка...