Incendiu

Tragic: Doi bărbați au ars de vii în locuințele lor

61
Două persoane au murit în ultimele 24 de ore după ce locuințele lor fost cuprinse de flăcări. Este vorba despre doi bărbați, unul de 60 de ani, iar altul în vârstă de 67 de ani.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, primul caz în care a decedat un bărbat de 60 de ani a avut loc în orașul Criuleni.

Corpul nensuflețit al victimei a fost găsit carbonizat de pompieri într-o odaie. Specialiștii spun că cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza imprudenței în timpul fumatului. 

Cel de al doilea incendiu s-a produs în localitatea Dezghincea din UTA Găgăuzia. Potrivit informaților, un bărbat de 67 de ani a decedat după ce locuința acestuia a fost cuprinsă de flăcări. În urma incendiului au fost distruse bunurile materiale din interiorul casei și acoperișul locuinței. Pompierii urmează să stabilească cauzele producerii nenorocirii.

De la începutul anului 2021, în Republica Moldova s-au produs 47 de incendii în care și-au pierdut viața şapte persoane. Datele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență arată că pe parcursul anului 2020 s-au produs 1 667 de incendii, în care 99 de moldoveni au decedat, iar 32 s-au ales cu arsuri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

61
Tagurile:
Pompieri, casă în flăcări, flăcări, Incendiu
Tematic
Tragedie în ziua de Crăciun la Fălești: Un bărbat a murit în incendiu
Foto - Incendiu la Telecentru: Un bloc de locuit s-a aprins
Avion

Important pentru moldovenii din Israel: Toate zborurile-interzise

43
(reînnoit 21:09 24.01.2021)
Israelul a decis să impună noi reguli în contextul legat de infecția COVID-19, în special de noua tulpină.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Toate zborurile de pasageri din și spre Israel vor fi anulate începând de marți, 26 ianuarie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul israelian pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine de arhivă
© Sputnik / Максим Богодвид

Presa din Israel scrie că începând de marți de la miezul nopții, toate companiile interne și externe vor opri zborurile pentru o perioadă de 14 zile. Companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală. în cazul companiilor interne, zboruri vor avea loc doar în situații excepționale.

Această regulă este și pentru companiile aeriene private. Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Această decizie vine după ce de săptămâna trecută toate persoanele sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion sunt obligate să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
anulare zboruri, Zboruri avia, zborurir noi, Israel


Загрузка...
Polițist de frontieră cu binoclu

Controale inopinate la Sectoarele Poliției de Frontieră: Ce au găsit oamenii legii

545
(reînnoit 17:09 24.01.2021)
Conducerea de vârf a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a efectuat controale inopinate la mai multe direcții și sectoare.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Controale inopinate au fost efectuate astăzi, 24 ianuarie la mai multe puncte de trecere a frontierei de stat. Este vorba în special de punctul comun de trecere Palanca - Maiaki-Udobnoe, Sectorul de Poliție de Frontieră Tudora-1, dar și Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport.

Controalele au fost efectuate chiar de conducerea Poliției de Frontieră. Șeful interimar al IGPF, Petru Corduneanu a vrut să se asigure că polițiștii de frontieră își respectă cu strictețe obligațiunile și îți îndeplinesc misiunea privind securitatea statului și siguranța cetățeanului. În cadrul vizitelor de control au fost verificate echipamentele tehnice din dotare, starea mijloacelor de transport și modul cum sunt acestea deservite.

La fel, a fost verificat cum are loc procedura de control, respectarea măsurilor de protecție individuală a angajaților cât și de felul cum are loc schimbul de informații prin Punctul de contact Palanca. A fost remarcată activitatea patrulelor aflate în misiune în zilele de weekend. la Aeroport, șeful subdiviziunii și-a prezentat atât programul de lucru, specificul activității cât și posibilele situații de risc întâlnite în domeniul de referință.

Petru Corduneanu a fost desemnat șef-adjunct la Inspectoratul Poliției de Frontieră recent. Petru Corduneanu a fost eliberat din funcția de șef-adjunct al SPPS în data de 21 decembrie, în baza cererii pe care a depus-o. S-a întâmplat imediat după învestirea noului președinte al țării, Maia Sandu. Peste o săptămână, el a fost numit în funcția de comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

545
Tagurile:
Polițist, Poliția de Frontieră Română, Poliția de Frontieră


Загрузка...