Laborator

În Rusia a fost confirmat primul caz de coronavirus cu noua tulpină

63
(reînnoit 08:42 11.01.2021)
Un cetățean rus revenit din Marea Britanie a fost testat pozitiv cu noua tulpină de coronavirus. Astfel, Federația Rusă a înregistrat primul caz de infectare.

CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. Despre identificarea noii tulpini de coronavirus în Federația Rusă a informat șeful Rospotrebnadzor, Anna Popova, potrivit RIA Novosti. Popova a explicat că această mutație a virusului a fost identificată la o singură persoană, în timpul examinărilor cetățenilor ruși care s-au întors din Marea Britanie.

La mijlocul lunii decembrie 2020, au apărut informații despre descoperirea în Marea Britanie a unei noi mutații a coronavirusului SARS-CoV-2. Consiliul consultativ din Marea Britanie pentru amenințările cu virușii respiratori a confirmat ulterior că varianta coronavirusului identificată în țară se răspândește într-un ritm mai rapid și necesită și mai multă prudență din partea populației. Deși noua variantă a virusului, conform estimărilor preliminare, poate fi cu 70% mai infecțioasă, nu există încă dovezi clare care să sugereze că este mai periculos în ceea ce privește decesul sau spitalizarea persoanelor.

În același timp, Ștefan Gheorghiță, șeful Departamentului de supraveghere epidemiologică a gripei și a bolilor respiratorii din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, a spus în studioul radio Sputnik Moldova că noua tulpină SARS-CoV-2 identificată în Marea Britanie este mai virulentă și mai agresivă. În plus, are capacitatea de a se răspândi mult mai repede și de a provoca forme mai severe decât alte tulpini. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

63
Tagurile:
Rusia, pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
Numărul cazurilor de COVID-19, dar și cel al deceselor, în scădere
Gheorghiță, despre noua tulpină de COVID: Ce trebuie să știți
Avion

Important pentru moldovenii din Israel: Toate zborurile-interzise

60
(reînnoit 21:09 24.01.2021)
Israelul a decis să impună noi reguli în contextul legat de infecția COVID-19, în special de noua tulpină.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Toate zborurile de pasageri din și spre Israel vor fi anulate începând de marți, 26 ianuarie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul israelian pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine de arhivă
© Sputnik / Максим Богодвид

Presa din Israel scrie că începând de marți de la miezul nopții, toate companiile interne și externe vor opri zborurile pentru o perioadă de 14 zile. Companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală. în cazul companiilor interne, zboruri vor avea loc doar în situații excepționale.

Această regulă este și pentru companiile aeriene private. Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Această decizie vine după ce de săptămâna trecută toate persoanele sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion sunt obligate să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
anulare zboruri, Zboruri avia, zborurir noi, Israel


Загрузка...
Polițist de frontieră cu binoclu

Controale inopinate la Sectoarele Poliției de Frontieră: Ce au găsit oamenii legii

663
(reînnoit 17:09 24.01.2021)
Conducerea de vârf a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a efectuat controale inopinate la mai multe direcții și sectoare.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Controale inopinate au fost efectuate astăzi, 24 ianuarie la mai multe puncte de trecere a frontierei de stat. Este vorba în special de punctul comun de trecere Palanca - Maiaki-Udobnoe, Sectorul de Poliție de Frontieră Tudora-1, dar și Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport.

Controalele au fost efectuate chiar de conducerea Poliției de Frontieră. Șeful interimar al IGPF, Petru Corduneanu a vrut să se asigure că polițiștii de frontieră își respectă cu strictețe obligațiunile și îți îndeplinesc misiunea privind securitatea statului și siguranța cetățeanului. În cadrul vizitelor de control au fost verificate echipamentele tehnice din dotare, starea mijloacelor de transport și modul cum sunt acestea deservite.

La fel, a fost verificat cum are loc procedura de control, respectarea măsurilor de protecție individuală a angajaților cât și de felul cum are loc schimbul de informații prin Punctul de contact Palanca. A fost remarcată activitatea patrulelor aflate în misiune în zilele de weekend. la Aeroport, șeful subdiviziunii și-a prezentat atât programul de lucru, specificul activității cât și posibilele situații de risc întâlnite în domeniul de referință.

Petru Corduneanu a fost desemnat șef-adjunct la Inspectoratul Poliției de Frontieră recent. Petru Corduneanu a fost eliberat din funcția de șef-adjunct al SPPS în data de 21 decembrie, în baza cererii pe care a depus-o. S-a întâmplat imediat după învestirea noului președinte al țării, Maia Sandu. Peste o săptămână, el a fost numit în funcția de comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

663
Tagurile:
Polițist, Poliția de Frontieră Română, Poliția de Frontieră


Загрузка...