Inel de logodnă

A chemat salavatorii ca să-i scoată inelul de logodnă de pe deget

102
(reînnoit 14:41 08.01.2021)
O vânzătoare dintr-un magazin din Capitală a fost nevoită să solicite intervenția salvatorilor după ce i s-a blocat inelul de logodnă pe mână. Din această cauză, tânăra s-a pomenit cu degetul umflat.

CHIȘINĂU, 8 ian - Sputnik. Salvatorii intervin nu doar la incendii și uși blocate, dar și în unele situații de-a dreptul șocante. De exemplu, recent, o tânără de 27 de ani, vânzătoare într-un magazin de pe strada Lev Tolstoi din Capitală a fost nevoită să solicite ajutor după ce inelul de logodnă i s-a blocat pe deget. 

acces interzis
© Sputnik / Мирослав Ротарь
"Tânăra și-a pus inelul pe deget dimineața. Din cauza că acesta era mic, degetul a început să se umfle. Fata a încercat să-l scoată singură, dar pentru că nu a reușit a sunat după ajutor. Salvatorii au fost nevoiți să taie inelul ca să-l poată scoate de pe deget", a precizat Liliana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situții de Urgență. 

Iar salvatorul care a intervenit la solicitare, Dmitri Polscin, a scris pe pagina sa de Facebook că colegii săi nu mai sunt surprinși de incendiile zilnice, accidente și alte situații de urgență, dar acest caz a fost unul chiar deosebit. În context, el a venit și cu un sfat pentru bărbați.

"Tipul i-a dăruit iubitei inel de logodnă, dar nu a ghicit mărimea. Fata, bineînțeles, a fost o luptătoare și a suferit durerea cu un zâmbet: Respect! Fraților, dați inele pe masură, este mult mai ușor de pus pe deget unul mai mare, decât unul mic și care să fie ulterior scos cu ajutorul salvatorilor", a declarat Dmitri Polscin. 

Doar în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au întervenit în 26 de situații de risc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

102
Tagurile:
Pompieri, salvatori, inele
Tematic
Cel de-al patrulea avion cu salvatori ruși a decolat spre Beirut
Pericol de inundații: Încă un dig fortificat de salvatori în lunca Nistrului – Foto
Curtea Supremă de Justiție

CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă

32
(reînnoit 22:08 22.06.2021)
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale la decizia Curţii de Apel Chişinău privind numărul secţiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Comisiei Electorale Centrale prin care a fost contestată decizia Curții de Apel Chișinău care prevedea că CEC trebuie să deschidă mai multe secții de votare în diasporă. 

CEC a fost obligată să majoreze numărul secţiilor de peste hotare până de la 146 la 191.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

32
Tagurile:
diaspora, peste hotare, Secții de votare, CEC, recurs, CSJ
Tematic
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate


Загрузка...
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Ce soluții propune Guvernul pentru cele 38 de localități afectate de ploile abundente

31
Guvernul s-a adunat astăzi într-o ședință unde s-a discutat despre consecințele ploilor abundente care au avut loc în țara noastră de la începutul anului.

CHIȘINĂU, 22  iunie - Sputnik. De la începutul anului, ploile puternice cu vânt și grindină au afectat 38 de localități în 17 raioane ale țării. Potrivit unui comunicat emis de Guvern, ploile abundente au distrus 12 km de drum și au smuls 820 m2 tablă de acoperiș.

"Totodată, au suportat pagube semănăturile agricole de pe o suprafață de peste 8 000 hectare, în mare parte de porumb, floarea soarelui, orz și alte culturi. Actualmente, pagubele materiale sunt în proces de estimare de către organele administrațiilor teritoriale atât la nivel de primării, cât și la cele ale comisiilor locale de situații excepționale și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.", se arată în comunicat.

La ședință au participat premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ministrul agriculturii, Ion Perju, ministrului apărării, Victor Gaiciuc și șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

La ședință a fost menționat faptul că la moment nu există pericole de inundații atât în lunca râului Nistru, cât și în cea a râului Prut. În cazul ambelor fluvii debitul de apă se menține ridicat, dar fără a periclita siguranța localităților, existând o marjă de rezervă substanțială până la atingerea cotelor de risc al inundațiilor.

"În context, a fost subliniată necesitatea suplinirii stocurilor disponibile de rachete antigrindină, în acest an fiind deja utilizate circa 5 000 de rachete (dublu comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent), dar și desfășurarea a 18 noi stații antigrindină care ar extinde aria protecției asupra raioanelor Ștefan Vodă, Căușeni, Hâncești și Șoldănești", se arată în comunicatul emis de Guvern.

Premierul în exercițiu a dat indicații responsabililor să asigure inspectarea suplimentară a digurilor de protecție și întărirea acestora în funcție de necesitate, dar și estimarea completă a pagubelor în termini cât mai restrânși. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Guvern, Consecințe, Ploi
Tematic
Dezastru în nordul țării: Livezi și culturi agricole, puse la pământ de ploaia cu grindină
Ploaia a făcut ravagii în 11 raioane din țară: Salvatorii au intervenit pentru a pompa apa
Ploaia a făcut prăpăd în mai multe raioane: Sute de hectare de culturi agricole, distruse
Dezastru în țară: Hectare de livezi și culturi agricole distruse de ploaia cu grindină


Загрузка...