Bancomat și carduri bancare

Atenție la escroci: Prin ce modalități încearcă fure banii

238
(reînnoit 15:01 05.01.2021)
Escrocii folosesc o nouă modalitate de a fura bani. Poliția atenționează oamenii să fie vigilenți și să nu să se lase ademeniți în plasa infractorilor. 

CHIȘINĂU 5 ian - Sputnik. Cei care dețin carduri bancare ar trebui să fie mult mai atenți și să nu comunice nimănui datele acestora. Oamenii legii avertizează că escrocii folosesc în prezent o nouă modalitatr de spargere a conturilor Web/Mobile-banking. Mai exact, deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul aplicației Viber și se prezintă ca fiind reprezentanți ai băncii care îi deservește contul. 

Ulterior, escrocii, din numele băncii, anunță persoanele că s-a încercat spargerea contului, iar pentru a evita sustragerea banilor este necesar ca deținătorul cardului să comunice toate datele, pentru a fi securizat.

Încă o modalitate folosită de escroci este că aceștia, prin intermediul anunțurilor ce sunt plasate de către cetățeni pe site-urile de comercializare și pe rețelele de socializare, se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării sau rezervării acestuia solicită datele cardului bancar pentru a putea face transferul banilor. Astfel, persoanelor li se cere numărul cardului, codul de securitate și parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card. Astfel, oamenii cad în plasa escrocilor, iar aceștia se folosesc în mod fraudulos de conturile victimilor sale. 

În acest sens, poliția recomandă ca imediat ce persoana a observat că a fost accesat contul său bancar de către altcineva să sune la banca ce îi deservește contul și să solicite blocarea imediată a acestuia. Totodată, dacă cineva a telefonat și s-a prezentat ca fiind angajat al unei bănci, informația trebuie verificată, iar datele cardului nu trebuiesc oferite. Dacă doriți să vindeți unele bunuri prin intermediul rețelelor de socializare, atunci nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar. Totuși, chiar dacă s-a întâmplat să deveniți victimă a escrocilor, apelați de urgență la Serviciul 112. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

238
Tagurile:
poliție, recomandări, escroci, carduri bancare
Curs valutar BNM

Curs valutar BNM pentru 18 aprilie: Cât costă euro și dolarul

199
(reînnoit 20:06 17.04.2021)
În acest weekend, leul moldovenesc s-a depreciat în raport cu euro și leul românesc. Prețul dolarului american a coborât cu mai puțin de un ban, euro s-a scumpit cu un ban, iar leul românesc urcă nesemnificativ în cotații.

CHIȘINĂU, 18 apr – Sputnik. La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru zilele de weekend, un dolar american este cotat cu 17,87 lei, un euro – cu 21,38 lei, o hrivnă ucraineană - cu 63,92 bani, un leu românesc – cu 4,34 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,25 bani.

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Activele oficiale de rezervă ale Băncii Naționale a Moldovei (BNM) s-au diminuat în martie cu 56,21 de milioane de dolari SUA.

BNM a anunțat că rezervele sale valutare au constituit 3 miliarde 707 de milioane 680 de mii de dolari americani (3 707,68 mil. dolari SUA) pe 31 martie 2021.

BNM a informat că, în martie, a intervenit pe piața internă pentru a cumpăra valută echivalând cu 9,7 milioane dolari SUA.

Lună trecută a pus în evidență tendința de creștere a ratei inflației – o evoluție prevăzută de prognoza BNM pentru anul în curs. În martie, ritmul anual al inflaţiei a constituit 1,49 la sută, în creștere mai mult decât dublă față de februarie, când inflația a fost de 0,62% (în ianuarie: 0,22%).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

199
Tagurile:
dolar, euro, 18 aprilie, curs valutar BNM
Tematic
Gîrbu: Impactul coronavirusului asupra Republicii Moldova
Gîrbu: Autoritățile ar trebui să pornească de la problema zero a societății – corupția!


Загрузка...
Meteo Moldova

Meteo Moldova: Prognoza pentru următoarele trei zile

311
(reînnoit 20:06 17.04.2021)
Duminică ne vom bucura de vreme frumoasă, cu temperaturi de până la +17 grade. Meteorologii anunță că ploi am putea avea în primele zele ale săptămânii.

CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Meteorologii anunță pentru ziua de Duminică temperaturi de +12..+15 grade în nordul țării, +13..+16 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la +17 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla din direcția sud-est. Presiunea atmosferică va fi normală. Precipitații nu se prevăd.

Noaptea vor fi 0..+3 grade la nord, -1..+4 grade se așteaptă în centru, iar la sud termometrele vor indica între +2 și +5 grade Celsius.

În următoarele zile, meteorologii prognozează precipitații sub formă de ploi.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

311
Tagurile:
meteo.md, MOLDOVA, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Săptămâna începe cu mult soare, dar iată când vin ploile: Prognoza meteo pentru 7 zile


Загрузка...