Vama Palanca

Veste bună: Dacă veți reveni din aceste țări nu veți mai sta în carantină

383
(reînnoit 11:53 03.01.2021)
Veste bună pentru moldovenii care vor veni de luni în țară, din state precum România, Ucraina sau Italia. Aceștia nu vor mai fi obligați să stea 14 zile în carantină.

CHIȘINĂU 3 ian - Sputnik. Moldovenii care vor reveni în țară începând cu ziua de luni, 4 ianuarie, nu vor mai sta 14 zile în carantină dacă sosesc din Italia, România, Ucraina, Polonia, Turcia, Ungaria, Bulgaria, Albania, Armenia, Austria, Azerbaijan, Bosnia și Herțegovina, Irlanda sau Kazahstan. 

Vaccinul Sputnik V
РФПИ и Центр имени Гамалеи
Ministerul Sănătății a actualizat în data de 1 ianuarie lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrare în Republica Moldova. Totodată, cei care vor reveni din Israel, Monaco, Marea Britanie și Irlanda de Nord vor trebui să stea în autoizolare. 

Lista se actualizează o dată la 14 zile. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 411 de cazuri la 100.000 populație.

Bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns în țara noastră la 145 694. De la începutul pandemiei până în prezent, 132 342 de persoane s-au tratat de COVID-19, iar 3 020 au decedat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

383
Tagurile:
carantină, coronavirus, COVID-19, pandemie
Tematic
Moldovenii completează eronat fișele epidemiologice la vamă
Foto: Moldovenii revin acasă - ore de așteptare în vamă
Dunkineely, Irlanda

Libera circulație: Când ar putea fi ridicat regimul de vize cu Irlanda

2
(reînnoit 15:17 12.06.2021)
Discuțiile privind facilitarea regimului de vize cu Irlanda au fost inițiate de președintele țării cu ambasadorul acestui stat în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Ridicarea regimului de vize cu Irlanda este un vis mai vechi al moldovenilor. Discuții privind lansarea negocierilor ce țin de facilitarea regimului de vize au avut loc între președintele țării, Maia Sandu și ambasadorul Irlandei în țara noastră, Excelența Sa Paul McGarry. Cei doi au vorbit și despre extinderea serviciilor companiilor avia low-cost inrlandeze în Republica Moldova.  

© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Am discutat, în acest context, despre necesitatea de a extinde serviciile companiilor avia low-cost irlandeze în Republica Moldova, precum și despre importanța de a lansa negocierile privind facilitarea regimului de vize. Sunt acțiuni care pot veni în ajutorul cetățenilor noștri și, totodată, pot contribui la intensificarea schimburilor comerciale și la atragerea mai multor investitori irlandezi în economia națională”, este precizat în comunicatul Președinției.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat posibilitatea de a relua discuțiile pe câteva proiecte de acorduri, cum ar fi promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, colaborarea în domeniul turismului, asistența administrativă reciprocă în domeniul vamal, cooperarea culturală si recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere.

Mai Sandu a precizat că Moldova și Irlanda au legături strânse atât la nivel atât bilateral și european, cât și interuman, și asta datorită comunității impunătoare de cetățeni moldoveni care locuiesc în Irlanda.

Regimul liberalizat de vize a fost aplicat de către toate statele membre ale UE, cu excepţia Irlandei și a Regatului Unit al Marii Britanii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
regim fără vize, vize Schengen, regim vize, Vize


Загрузка...

China: Operațiune de salvare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate

8
(reînnoit 15:16 12.06.2021)
Operațiunea de salvare în mina Shanxi din China unde, în urma inundațiilor, au rămas blocate 13 persoane.

O operațiune de salvare este în desfășurare în regiunea Daixian la o mină de fier în nordul Provinciei Shanxi din China.

Se crede că 13 persoane au fost blocate în interiorul minei din cauza inundațiilor care s-au produs în zonă. La fața locului au ajuns mai multe mașini de intervenție pentru a sprijini operațiunile de salvare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
mineri, salvare, mină, China


Загрузка...