Studentele la practică în fabrica de cusut

Ce beneficii îi așteaptă pe cizmarii și angajații din confecții în Transnistria în 2021

67
(reînnoit 10:32 03.01.2021)
Industria ușoară din regiunea transnistreană a suferit în 2020 din cauza pandemiei, așa că autoritățile de aici au decis să extindă măsurile de susținere.

TIRASPOL 3 ian - Sputnik. Stimulentele fiscale pentru organizațiile din industria încălțămintei și a confecțiilor au fost extinse și în anul 2021. Pentru astfel de întreprinderi, se va aplica un coeficient redus de 1,05 pentru impozitul pe venitul din servicii și alte aspecte. Acesta este în locul coeficientului complet de 1,7%.

"Scopul este de a preveni înrăutățirea performanței organizațiilor din industria textilelor și a încălțămintei. Industria ușoară s-a dovedit a fi una dintre cele mai afectate în 2020 din cauza pandemiei și din cauza unei scăderi semnificative a activității de afaceri pe piețele europene", a declarat adjunctul ministrului dezvoltării economice din regiune, Maria Glușcova.

Potrivit Mariei Glușcova, pe baza datelor privind volumul producției, se observă o îmbunătățire a situației în industrie, dar foarte nesemnificativă. În același timp, piețele europene au început să se închidă din nou în decembrie.

Potrivit datelor, în prima jumătate a anului 2020, producția de lenjerie de pat a scăzut cu 11,3%, încălțăminte - cu 22,3%, îmbrăcăminte - 21,3%.

"Fondurile care vor rămâne la întreprindere datorită impozitelor mai mici, vor putea fi direcționate către modernizarea echipamentelor sau pentru majorarea veniturilor companiilor", a declarat Victor Guzun, președintele Comisiei pentru politică economică din regiunea transnistreană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
finanțe, bani, ajutor, industrie
Tematic
Confesiunea unui sindicalist: Aproape toți angajații din industrie au plecat peste hotare
Premieră pentru Moldova! Statul ar putea subvenționa afacerile în industrie
Dunkineely, Irlanda

Libera circulație: Când ar putea fi ridicat regimul de vize cu Irlanda

2
(reînnoit 15:17 12.06.2021)
Discuțiile privind facilitarea regimului de vize cu Irlanda au fost inițiate de președintele țării cu ambasadorul acestui stat în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 12 iun - Sputnik. Ridicarea regimului de vize cu Irlanda este un vis mai vechi al moldovenilor. Discuții privind lansarea negocierilor ce țin de facilitarea regimului de vize au avut loc între președintele țării, Maia Sandu și ambasadorul Irlandei în țara noastră, Excelența Sa Paul McGarry. Cei doi au vorbit și despre extinderea serviciilor companiilor avia low-cost inrlandeze în Republica Moldova.  

© Sputnik / Алексей Витвицкий

„Am discutat, în acest context, despre necesitatea de a extinde serviciile companiilor avia low-cost irlandeze în Republica Moldova, precum și despre importanța de a lansa negocierile privind facilitarea regimului de vize. Sunt acțiuni care pot veni în ajutorul cetățenilor noștri și, totodată, pot contribui la intensificarea schimburilor comerciale și la atragerea mai multor investitori irlandezi în economia națională”, este precizat în comunicatul Președinției.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat posibilitatea de a relua discuțiile pe câteva proiecte de acorduri, cum ar fi promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, colaborarea în domeniul turismului, asistența administrativă reciprocă în domeniul vamal, cooperarea culturală si recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere.

Mai Sandu a precizat că Moldova și Irlanda au legături strânse atât la nivel atât bilateral și european, cât și interuman, și asta datorită comunității impunătoare de cetățeni moldoveni care locuiesc în Irlanda.

Regimul liberalizat de vize a fost aplicat de către toate statele membre ale UE, cu excepţia Irlandei și a Regatului Unit al Marii Britanii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
regim fără vize, vize Schengen, regim vize, Vize


Загрузка...

China: Operațiune de salvare în mina Shanxi - 13 persoane au rămas blocate

8
(reînnoit 15:16 12.06.2021)
Operațiunea de salvare în mina Shanxi din China unde, în urma inundațiilor, au rămas blocate 13 persoane.

O operațiune de salvare este în desfășurare în regiunea Daixian la o mină de fier în nordul Provinciei Shanxi din China.

Se crede că 13 persoane au fost blocate în interiorul minei din cauza inundațiilor care s-au produs în zonă. La fața locului au ajuns mai multe mașini de intervenție pentru a sprijini operațiunile de salvare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

8
Tagurile:
mineri, salvare, mină, China


Загрузка...