Poliția

Și transportatorii reiau protestele: Vin cu mașinile la Parlament

195
Transportatorii auto anunță că vor organiza marți un marș repetat în fața clădirii Parlamentului. Iată cum se va desfășura acțiunea de protest.

CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că va organiza marți, 22 decembrie, un marș repetat cu unitățile de transport în fața clădirii Parlamentului.

Se va întâmpla chiatr în ziua în care și agricultorii din sud-estul țării vor ieși cu tehnica agricolă în centrul Chișinăului. Mai devreme ei au anunțat că marți, la ora 10:00, ei vor aduce din nou tractoarele în Piața Marii Adunări Naționale.

Transportatorii auto au anunțat de aștfel că pe parcursul acestei săptămâni vor organiza încă un protest în cadrul căruia aproximativ 100 de mașini vor fi lăsate să staționeze lângă tehnica agricolă a fermierilor. 

„Mâine vor fi adresate repetat și publicate în mass-media cerințele transportatorilor față de politica bugetar-fiscală pentru anul 2021”, se menționează într-un comunicat de presă al Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto.

Amintim că și săptămâna trecută transportatorii au protestat în centrul Capitalei alături de producătorii agricoli, fiind nemulțumiți de politica bugetar-fiscală și vamală votată de Parlament. În opinia lor, aceasta este antipopulară și subminează economia țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

195
Tagurile:
proteste, transportatori
Tematic
Video - Proteste în Capitală: Transportatorii s-au solidarizat cu agricultorii

OMS schimbă macazul: Ce spune despre proveniența coronavirusului

66
(reînnoit 10:30 13.06.2021)
Experții OMS au publicat în martie un raport după vizita în orașul Wuhan, afirmând că proveniența de laborator a noului coronavirus este puțin probabilă.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că nu exclude o ”scurgere” din laborator a SARS-CoV-2. El a vorbit despre aceasta la summitul liderilor G7, informează RIA Novosti.

Șeful OMS a amintit că cel puțin 174 de milioane de persoane au contractat infecția cu coronavirus, iar 3,75 de milioane au murit din cauza complicațiilor provocate de acesta.

”Cred că acești oameni ar trebui să afle de unde a apărut acest virus. Ei  merită asta. Acest lucru este necesar pentru ca în viitor să putem preveni repetarea pandemiei ", a spus Gebreyesus, citat de Daily Mail.

Potrivit acestuia, China nu a dat dovadă de suficientă „transparență și cooperare” la etapele inițiale ale investigației privind originea SARS-CoV-2. El a adăugat că fiecare ipoteză trebuie luată în considerare.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

”Au existat dificultăți în ceea ce privește schimbul de date, în special date brute ... sperăm că la etapa următoare va fi o cooperare mai bună”, a rezumat șeful OMS.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat în martie raportul complet al grupului de experți cu privire la vizita în orașul Wuhan, întreprinsă pentru identificarea cauzelor apariției coronavirusului. Experții OMS au considerat că o ”scurgere” a virusului din laborator este „foarte puțin probabilă” și au sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis oamenilor de la lilieci printr-un alt animal. Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea” în legătură cu constatările experților și au declarat că este necesară o „anchetă independentă”.

China a subliniat în repetate rânduri că are o poziție deschisă și responsabilă în ceea ce privește publicarea materialelor cu privire la epidemia COVID-19. După cum a menționat  Ministerul Afacerilor Externe al țării, chiar de la începutul pandemiei Beijingul a început investigația, a identificat agentul patogen și a publicat toate datele cheie. Intenția Statelor Unite de a investiga originile SARS-CoV-2 în China a fost calificată drept un joc politic și o încercare de a pune vina pe alții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
China, coronavirus, COVID-19, OMS
Tematic
Nu vă faceți iluzii: Nu vom scăpa de coronavirus – oficial OMS
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului


Загрузка...
Orașul Chișinău

O nouă zi plină de distracții: Unde pot merge chișinăuienii