Vindeau droguri pe Telegram

Video: Cât câștigă traficanții vânzând droguri pe Telegram

111
(reînnoit 21:54 10.12.2020)
Au pus pe roate o scehmă prin care vindeau droguri prin intermediul aplicației Telegram, iar zilnic câștigau 15 mii de lei. Oamenii legii au deconspirat infracțiunea și au reținut patru membri ai grupării. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 15 ani de pușcărie.

CHIȘINĂU 10 dec - Sputnik. Comercializau droguri prin intermediul aplicației Telegram, iar acum riscă ani grei de pușcărie. Ofițerii au deconspirat activitatea ilicită a unui grup criminal, care era specializat în comercializarea drogurilor sintetice prin intermediul magazinelor online. Potrivit poliției, membrii grupării ridicau zilnic venituri de 15 mii de lei. 

Timp de două luni de zile, membrii grupării erau în vizorul oamenilor legii, care au reușit să adune suficiente probe. Ofițerii au stabilit că liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram. Aplicația era administrată de unul din membrii acestei grupări, iar utilizatorii acestei aplicații primeau mesaje cu diverse oferte privind posibilitatea achiziționării drogurilor. Totodată, potrivit poliției, administratorul acestei rețele racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri. 

În urma investigațiilor au fost reținuți patru membri ai grupării cu vârstele cuprinse între 25 și 35 de ani, care temporar locuiau în Capitală. Polițiștii au stabilit că schema era bine stabilită și funcționa după niște reguli stricte. 

Ofițerii au efectuat percheziții la domiciliile bănuiților. Oamenii legii au găsit mai multe pachețele de droguri cu masa de peste două kilograme, telefoane mobile, calculatoare, carduri bancare, pachețele pentru ambalarea substanțelor narcotice și cântare electronice. Polițiștii au sechestrat droguri în valoare de 1,4 milioane de lei. 

Totodată, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost ridicate mai multe pliculețe cu droguri care erau amplasate în ascunzișuri special amenajate pe teritoriul municipiului Chișinău, destinate consumatorilor de droguri și care urmau să fie comercializate. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pânp la 15 ani de închisoare. 

Oamenii legii au publicat un video în care se vede momentul reținerii membrilor grupării, dar și cantitatea de droguri depistată de ofițeri în cadrul perchezițiilor efectuate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

111
Tagurile:
Telegram", poliție, vânzare de droguri, trafic de droguri, droguri

Un ciclon puternic inundă Crimeea: Foto, video

6
(reînnoit 15:55 18.06.2021)
În noaptea de joi spre vineri la Yalta, Crimeea, în doar șase ore, a căzut norma lunară de precipitații. În urma ploilor abundente, râurile s-au revărsat peste malurile lor, iar străzile s-au transformat în adevărate bazine de acumulare.

CHIȘINĂU, 18 iun - Sputnik. Norma lunară de precipitații în Yalta a căzut în doar șase ore, de la miezul nopții până la șase dimineața - 42 milimetri, iar ploile continuă. Despre acest lucru anunță RIA Novosti, cu referire la Centrul Hidrometeorologic din Crimeea.

„În Yalta, în șase ore - de la miezul nopții până la 6 dimineața au căzut 42 de milimetri. Aceasta este norma lunară. 84 de milimetri de precipitații au căzut pe Ai-Petri, ceea ce este mai mult decât norma lunară, adică 72 de milimetri”, a declarat Centrul Hidrometeorologic din Crimeea.

Astfel, plouă în Yalta, Alushta, Simferopol, Sevastopol, Evpatoria și, conform prognozelor, precipitațiile vor conteni în a doua jumătate a zilei de vineri, iar ciclonul se va deplasa spre sud-vest.

Șefa administrației locale din Yalta, Yanina Pavlenko, i-a îndemnat pe orășeni să nu părăsească inutil casa. În context, a fost introdus un regim de urgență pe teritoriul orașului.
Potrivit Centrului Hidrometeorologic din Crimeea, peste noapte, mai exact de joi și până vineri au căzut peste Ai-Petri 187 de milimetri de precipitații, adică două norme lunare (norma lunară - 72 milimetri), în Yalta - 87 (norma - 42 milimetri).
În Sevastopol, în ultima zi, au căzut 47 de milimetri de precipitații, în timp ce norma este de 38. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
precipitații abundente, distrugeri și inundații, inundații, Crimeea, Ialta


Загрузка...
Universitatea USPEE

Admiterea 2021: Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere"

20
Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" este deschisă pentru toate persoanele care doresc să obţină studii fundamentale, să-şi dezvolte capacităţile cognitive, creatoare şi să le implementeze într-o societate democratică.

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" activează în baza prevederilor procesului de la Bologna, inclusiv a Sistemului European de Credite transferabile, fapt ce asigură compatibilitatea studiilor, mobilitatea studenţilor şi angajarea absolvenţilor în câmpul muncii.

Admiterea 2021 la USPEE "Constantin Stere"

Admiterea la USPEE "Constantin Stere": Oportunități unice pentru viitorii studenți

Curricula academică prevede studierea următoarelor limbi străine: engleza, franceza, germana și spaniola. Studenții au posibilitatea să facă practică în universități din Europa, SUA și Asia.

 Acordurile semnate cu instituțiile de învățământ din străinătate mai oferă posibilitate tinerilor să studieze la două facultăți concomitent, iar la final să primească două diplome recunoscute la nivel național și internațional. Cei mai buni studenți sunt motivați cu burse și reduceri la taxele pentru masterat și doctorat.

 

Admiterea 2021: Facultăți și specialități: 

Facultatea Drept

 • Drept

Facultatea Relații Internaționale și Științe socio-umane

 • Relații Internaționale
 • Politologie
 • Jurnalism și Procese mediatice
 • Comunicare și relații publice
 • Asistență socială

Facultatea Științe Economice și Ecologice

 • Business și administrare 
 • Contabilitate
 • Finanțe și bănci
 • Marketing și logistică
 • Managementul informației
 • Informatica aplicată
 • Servicii hoteliere, turism și agrement 
 • Ecologie
 • Silvicultură și grădini publice
 • Hidrologie și Meteorologie 
 • Inginerie și managementul calității
 • Chineto-terapie și terapie ocupațională

Facultatea Formarea Profesională continuă 

 • Învățământ primar și educație timpurie
 • Educație lingvistică și literară
 • Matematică și științe
 • Științe socio-umanistice
 • Psihopedagogie și management educațional
 • Managementul proiectelor și achiziții publice

Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" se află pe bd. Ștefan Cel Mare, 200. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon:022 74 94 86 sau 022 35 84 27. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: uspeeconstantinstere@yahoo.com.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

20


Загрузка...