Tehnică specială

Video Cum luptă municipalitatea cu poleiul

67
(reînnoit 13:21 10.12.2020)
Peste o sută de tone de material antiderapant au fost împrăștiate în această noapte în municipiul Chișinău.

CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Peste zece utilaje speciale au intervenit în această noapte pe străzile din Capitală și suburbii. Acestea au ieșit la intervenție după ce în toiul nopții a început să plouă, iar din cauza temperaturilor joase s-a format ghețuș. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Chișinăului, Ion Ceban, a precizat că doar în această noapte au fost împrăștiate 94,5 tone de sare și 31,9 tone de amestec din nisip și sare.

Lucrările de curățare a străzilor din Chișinău de gheață și polei au început încă din 7 decembrie, când pentru prima dată, din cauza temperaturilor scăzute s-a format ghețuș. Atunci, Ceban scria pe pagina sa de Facebook că, cu riscul de a fi criticat că se cheltuiește pentru material antiderapant, muncitorii direcțiilor specializate vor munci și nu vor admite ca oamenii să sufere traumatisme din cauza ghețușului sau a accidentelor rutiere.

Astfel, în timp de o oră, în dimineața de 7 decembrie, pe străzile capitalei, inclusiv pe drumurile de acces către suburbii, au fost presărate 13 tone de material antiderapant. Trotuarele unde s-a format polei au fost presărate cu sare. Potrivit primarului, cele mai problematice zone rămân a fi sectorul Centru, cartierul Telecentru și podurile din oraș.

De precizat, ieri municipalitatea a decis să asigure suplimentar cu material antiderapant suburbiile Chișinăului. Astfel, vor fi repartizate 70 de tone de material oraşelor Durleşti, Sângera şi Codru, alte 50 de tone vor fi redirecţionate către, Trușeni, Stăuceni, Cricova, Vadul lui Vodă. De asemenea, 30 de tone de material antiderapant au fost repartizate pentru Vatra, Ciorescu, Grătiești, Băcioi, Bubuieci, Budești, Cruzești, Tohatin, Condrița, Ghidighici şi Colonița

Amintim că o nouă avertizare meteorologică a fost emisă de Serviciul Hidrometeorologic de stat: Cod Galben de polei pe teritoriul întregii țări. Avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de astăzi, când pe drumuri se va forma ghețuș. Asta din cauza precipitațiilor care cad încă de pe parcursul nopții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

67
Tagurile:
material antiderapant, polei și ghețuș în Chișinău, polei
Pumn

Dezvăluiri în exclusivitate pentru Spuntik: Care e motivul real al bătăii în masă la Otaci

248
(reînnoit 01:13 25.06.2021)
Mama fetei din cauza căreia s-ar fi bătut mai mulți tineri din Otaci a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru Sputnik Moldova și a explicat care a fost de fapt motivul real care a dus la dezordinile în masă de joi. Ea afirmă că familia sa este acum amenințată.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Natalia Druță, mama fetei din cauza căreia a pornit bătaia de pe malul Nistrului, a explicat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova ce s-a întâmplat cu adevărat pe 21 iunie și care a fost motivul real al bătăii în masă. 

Natalia Druță
Natalia Druță

Poliția a anunțat că trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânăra care se odihnea pe malul Nistrului. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între cele două tabere care a degenerat în bătaie. Natalia Druță afirmă că cei trei tineri au încercat să o curteze insistent pe fiica sa. Ea afirmă că cealaltă parte a conflictului îi amenință copilul. 

„Nu au atacat-o, ci s-au luat de ea. Acum fiica mea este amenințată, precum și mulți oameni care au fost astăzi la întâlnirea de la Otaci. Bătaia a fost de fapt o provocare a reprezentanților comunității romilor”, a declarat pentru Sputnil Natalia Druță. 

Soția lui Petru Druță afirmă că incidentul de la Nistru doar a umplut paharul, însă de fapt conflictul ar fi mocnnit de mult timp.

„Sunt niște reglări de conturi. Ei își permit foarte multe în raport cu localnicii. Nu toți sunt așa, doar anumite persoane. Cu alți ne împăcăm foarte bine de mulți ani. În ultima lună, cazul nostru nu a fost singurul. Adolescenții din sat au fost bătuți. În Calarașeuca au luat telefonul unui ibăiat și l-au bătut. Astfel de cazuri sunt aproape în fiecare zi. Când copii noștri vin de la școală și cineva îi atacă, îi bate pur și simplu, îi bate cu picioarele în burtă, în cap pe copii din clasele a 4-a, a 6-a. Și acestea nu sunt cazuri unice. Se iau și de fete”, susține femeia. 

Natalia a mai spus că bătaia a încetat doar pentru că au intervenit mascații de la „Fulger”, însă conflictul nu este nici pe departe consumat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

248
Tagurile:
Otaci, în masă, bătaie
Tematic
Video: Ca în vestul sălbatic: Elevi din țara noastră, implicați într-o bătaie în România


Загрузка...
Girofar

VIDEO șocant - Bătaie monstru la Otaci: Zeci de localnici și-au împărțit pumni și bâte

258
(reînnoit 00:37 25.06.2021)
O bătaie în masă, cum s-ar părea că poate avea loc doar în filme, s-a produs astăzi la Otaci, unde mai mulți localnici și-au împărțit pumni și picioare în cadrul unor reglări de conturi. Totul a pornit de la un conflict declanșat câteva zile mai devreme.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ocnița Eugenia Molceanov a declarat pentru Sputnik Moldova că tot conflictul a început de fapt câteva zile mai devreme, pe 21 iunie, când doi tineri și o fată au mers să se odihnească la Nistru.

„La un moment dat, trei reprezentanți ai comunității romillor s-au apropiat de tânără. Fata s-a speriat foarte tare și și-a sunat repede un prieten și un coleg de clasă. Cei doi au venit într-un suflet să o apere și așa a început conflictul între ei și reprezentanții etniei rome, care a degenerat în bătaie”, a precizat ofițerul de presă.

Scandalul s-a lăsat cu implicarea poliției, care i-a eliberat însă pe cei trei tineri. Aceștia i-ar fi bătut măr pe „apărătorii” fetei, unul dintre care era minor. Celălalt, de 18 ani, se află la spital. 

Astăzi la Otaci a fost organizată o întâlnire a localnicilor pentru a discuta incidentul produs la Nistru. S-au prezentat peste 100 de oameni, iar cearta dintre părți s-a lăsat cu o bătaie în masă. Localnicii și-au aruncat nemilos pumni și bâte.

A fost nevoie de intervenția detațamentului „Fulger”, pentru a calma spiritile încinse la maxim.

„Acum e liniște. Nu sunt victime. Încă ieri o locuitoare din Otaci a îndemnat oamenii să iasă la întâlnire pentru a stabili cine a avut dreptate pe 21 iunie, când s-a produs bătaia dintre reprezentanții comunității rome și cei doi tineri. A fost deschis în rezultat un dosar penal, iar romii se află în libertate. La spital se află tânărul de 18 ani, care s-a ales cu multiple traumatisme, inclusiv cu traumatism cranio-cerebral. Celălalt - băiatul de 14 ani, tot s-a ales cu diferite traumatisme, dar nu este la spital”, a declarat Eugenia Molceanov pentru Sputnik Moldova

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

258
Tagurile:
romi, Otaci, în masă, bătaie


Загрузка...