Accident cu implicarea a trei minori

A urcat beată la volan și a produs un accident: Sunt victime

114
(reînnoit 15:40 30.11.2020)
Trei copii s-au ales cu numeroase traumatisme, după ce automobilul în care se aflau s-a izbit de o bordură și s-a răsturnat pe carosabil. Potrivit oamenilor legii, șoferița se afla în stare de ebrietate.

CHIȘINĂU 30 nov - Sputnik. O femeie în vârstă de 27 de ani a provocat un accident, fiind în stare de ebrietate. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, accidental a avut loc noaptea trecută, în orașul Bălți.

În mașină se aflau trei minori. Unul are doi ani, iar cei doi au câte zece ani. Potrivit oamenilor, legii șoferița a pierdut controlul mașinii, care s-a izbit într-o bordură și s-a răsturnat pe carosabil. În mașină se mai afla și un bărbat de 55 de ani, care la fel era în stare de ebrietate și o femeie de 36 de ani, care era cu un micuț de doi ani. Aceasta a părăsit locul accidentului imediat după impact, lăsându-i pe ceilalți pasageri fără a le acorda ajutorul necesar.

Accident cu implicarea a trei minori
Accident cu implicarea a trei minori

În urma alcooltestului s-a stabilit că șoferița avea o concentrație de alcool de 0,58 mg/l, ceea ce depășește norma admisibilă de aproape patru ori. Pasagerul de 55 de ani avea o concentrație de 0,82 mg/l, ceea ce depășește limita cu peste cinci ori. 

Solicitată telefonic, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov a declarat pentru Sputnik Moldova că pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar toate circumstanțele se stabilesc. Totodată, nu se cunoaște încă ce riscă șoferița. Molceanov ne-a comunicat că minorii implicați în accident au fost transportați la Spitalul Clinic Bălți pentru a primi îngrijirile medicale necesare. 

Oamenii legii îi îndeamnă pe șoferi să nu urce beți la volan, să nu depășească limita de viteză și să fie prudenți atunci când vor să efectueze o depășire. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

114
Tagurile:
stare de ebrietate, Șoferiță, minori, IGP, accident
Președinția

Dodon și Nagacevschi au criticat dur noua componență a CSS confirmată de Sandu

4
Ministrul interimar al Justiției și cel de al cincilea președinte al Moldovei au declarat că șeful statului nu a inclus în componența Consiliului Suprem de Securitate reprezentanții unor importante instituții ale puterii de stat.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, este nemulțumit de faptul că ministerul pe care-l conduce nu a fost inclus în componența Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Și mai mult l-a revoltat faptul că respectiva instituție nu a fost inclusă în Consiliu din cauza ”atitudinii personale” a președintelui Maia Sandu față de el.

”Ieri din declarațiile deputatul PAS Igor Grosu făcute la un post de televiziune am înțeles că MJ nu a fost inclus în CSS din cauza persoanei mele. Urmare a acestor declarații putem să înțelegem că componența CSS-ului a fost stabilită exclusiv bazându-se pe atitudini personale. Dacă e așa, atunci e trist”, a menționat Nagacevschi într-o postare pe Facebook.

El a amintit că este ministru în demisie și speră să avem cât de curând un ministru cu competențe depline. Nagacevschi și-a exprimat de asemenea nedumerirea în legătură cu modul în care va colabora șeful statului cu Ministerul Justiției, dar cu CNA, care de asemenea nu a fost inclus în CSS.

Ministrul interimar a mai remarcat că în Decretul semnat de Sandu nu sunt indicate numele membrilor din oficiu ci doar funcția, fiind indicate doar numele celor care au fost numiți, acesta fiind, în opinia lui, ”un nou indicator al atitudinilor și percepțiilor personale”.

Dodon, despre resentimentele Maiei Sandu

Mai multe obiecții cu privire la componența Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova are și fostul președinte aș țării Igor Dodon.

”Pentru prima dată după mulți ani, în componența acestui organ consultativ pe lângă președinte nu s-a găsit loc pentru bașcanul Găgăuziei. Chiar și în timpul notoriilor ” Alianțe pentru Integrare Europeană”, în CSS era inclus bașcanul de atunci Formuzal”, a subliniat Dodon pe pagina sa de Telegram.

El se întreabă dacă aceasta nu poate fi considerată o atitudine demonstrativă față de regiune sau supărare pe găgăuzi că au votat pentru Maia Sandu în proporție de mau puțin de 5% la alegerile din noiembrie.

”Consider greșit și periculos din partea președintelui să divizeze cetățenii Moldovei în „buni” (membri ai propriului partid și angajați ai ONG-urilor) și „răi” (cei care gândesc și votează altfel)”, a mai adăugat Dodon.

Anterior, Igor Dodon  și-a exprimat nedumerirea în legătură cu decizia președintei Maia Sandu de a numi în componența Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, inclusiv ai celor finanțate din străinătate.

El i-a amintit șefului statului că membrii Consiliului Suprem de Securitate au acces la informații confidențiale, inclusiv absolut secrete și pentru aceasta, există o procedură specială, reglementată de Serviciul Informații și Securitate al țării.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

4
Tagurile:
Sandu, CSS, componenţă, Dodon, Nagacevschi
Tematic
Maia Sandu a constituit Consiliul Suprem de Securitate: Iată cine sunt membri


Загрузка...
lumină

Curent mai ieftin: Tariful la energia electrică se micșorează în februarie

31
ANRE a stabilit cât vor plăti pentru curent consumatorii conectați la rețelele Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Membrii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică au revizuit marți prețurile și tarifele la energia electrică.

Astfel, consumatorii deserviți de Premier Energy, ale căror instalații sunt conectate la rețele de joasă tensiune, vor plăti cu 17 bani mai puțin pentru curent - 1,51 lei per kilowatt, iar tariful pentru cei conectați la rețele de tensiune medie va scădea la 1,25 lei per kilowatt/oră. Pentru cei conectați la rețelele de înaltă tensiune tariful va scădea până la 1,14 lei.

Consumatorii deserviți de Premier Energy, ale căror instalații sunt conectate la rețele de distribuție de joasă tensiune, vor plăti cu 17 bani mai puțin - 1,51 lei per kilowatt, iar tariful pentru cei conectați la rețele de medie tensiune va scădea la 1,25 lei per kilowatt/oră. Pentru cei conectați la rețelele de înaltă tensiune tariful va scădea până la 1,14 lei.

Noile tarife vor intra în vigoare la 1 ianuarie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
februarie, ieftinire, energie electrică
Tematic
Foto: Un șofer a lăsat 700 de familii din Hâncești fără curent


Загрузка...