Grădiniță

Decizie șoc! Așa nu s-au mai organizat matinee în grădinițe

195
Autoritățile municipale anunță că matineele sunt interzise în acest an din cauza pandemiei de coronavirus. Se vor face însă excepții în cazul unor instituții preșcolare care au început deja să se pregătească în aces sens, doar că nu vor fi admiși părinții.

CHIȘINĂU, 23 nov - Sputnik. Șefa Direcției Educație din cadrul primăriei Chișinău, Angela Cutasevici, a declarat în cadrul ședinței operative de dimineață că, din cauza pandemiei de COVID-19, în acest an matineele sunt interzise. 

Totuși, instituțiile preșcolare care au început deja să se pregătească vor putea organiza matinee, doar că la ele nu vor putea asista și părinții. Cu alte cuvinte, vor fi organizate spectacole fără spectatori.

”Situația epidemică nu permite organizarea matineelor. Cu toate acestea, copiii învață poezii, pregătesc cântecele, așa este în curricula lor, dar forma de organizare a matineelor va fi discutată cu directorii, dar cu siguranță nu va fi cu prezența părinților”, a declarat Angela Cutasevici. 

În prezent doar 50 de grădinițe din municipiul Chișinău pot asigura prezența zilnică a copiilor în instituție.

Viceprimarul Angela Cutasevici a menționat că săptămâna trecută în instituțiile școlare primare și secundare din Capitală s-au înregistrat 67 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 97 941 de cazuri. În total, 79 556 persoane au fost tratate de COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

195
Tagurile:
Matineu, Virus, pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
Moraru: Ce a însemnat izolarea pentru copiii de grădiniță
Mai multe școli și grădinițe sunt în carantină

UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climatice” în timpul unui protest

7
(reînnoit 18:15 13.06.2021)
Activiștii de mediu din mișcarea Extinction Rebellion s-au deghizat în liderii ţărilor G7 la un protest desfășurat ieri în Falmouth, în timpul celei de-a doua zile a summit-ului.

Activiștii au fost văzuți trecându-și unul altuia și lovind o găleată a ”acțiunii climatice” subliniind ceea ce ei consideră ca fiind o lipsă de acțiune pentru soluţionarea crizei climatice.

Protestatarii au cerut ca guvernele, corporațiile și mass media să acorde mai multă atenție crizei climatice și să înceteze ceea ce ei văd ca fiind un fel de ”spălare verde” a urgenței ecologice.

Cel de al 47-lea summit al liderilor G7 a demarat vineri și trebuie să se încheie astăzi, președintele SUA a efectuat cu această ocazie prima sa vizită internațională de la ocuparea funcției în luna ianuarie curent.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

7
Tagurile:
protet, Summit G7, UK, Marea Britanie
Tematic
Marea Britanie, Cornwall - liderii lumii pozează pentru fotografia de grup la G7


Загрузка...
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Uimitor: Câte cazuri noi de infectare cu COVID au fost anunțate astăzi

158
(reînnoit 17:39 13.06.2021)
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 13 iun - Sputnik. Alte 39 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 3 142 de teste.

Toate cazurile sunt cu transmitere locală. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255 797 de persoane infectate de la începutul pandemiei

Niciun lucrător medical nu este printre cei infectați astăzi. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești rămân internate 168 de persoane. Dintre acestea, 46 sunt în stare extrem de gravă, iar pentru 12 pacienți a fost nevoie de conectarea la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță și decesul a două persoane. Este vorba de un bărbat și o femeie, cu vârsta de 61 și 69 de ani, cu comorbidități cum ar fi hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, hepatită, obezitate, nefropatie mixtă.

Alte 77 de persoane au fost vindecate. În total, 248 671 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

158
Tagurile:
COVID-19


Загрузка...