Vama Palanca

Veți sta în carantină dacă reveniți din aceste țări - lista actualizată

261
(reînnoit 17:20 20.11.2020)
Ministerul Sănătății a acrualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina asupra persoanelor care sosesc în Republica Moldova din acestea.

CHIȘINĂU, 20 nov - Sputnik. Potrivit deciziei Ministerului, din 23 noiembrie se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova care vin din 65 de state. Printre acestea se numără Ucraina, România, Federația Rusă, Italia, Franța, Grecia, Israel și altele.

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat la revenirea din care se impune regimul de autoizolare

Список стран красной зоны, при въезде из которых в Молдову необходима 14-дневная самоизоляция
Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Lista se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii următoare. Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 100 de cazuri la 100.000 populație. 

Fișa epidemiologică se îndeplinește obligatoriu de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova la revenirea din statele incluse în zona roșie.

Astăzi, premierul Ion Chicu a anunțat că în perioada următoare am putea să ne confruntăm cu o situație gravă - nu vom mai avea locuri în spitale pentru pacienții infectați. În acest context, el a îndemnat cetățenii să respecte măsurile împotriva coronavirusului.

Bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a ajuns în țară la 93 961 de cazuri. Un nou record de cazuri zilnice s-a înregistrat miercuri, 18 noiembrie, când au fost confirmate 1 607 de cazuri de infectare. Până acum, 75 530 de persoane au fost tratate de COVID-19, iar 2 091 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de virus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

261
Tagurile:
infectie, Virus, pandemie, coronavirus, COVID-19
Tematic
Amenzi mai mici pentru cei care încalcă măsurile anti-COVID
Rezistența la antibiotice - pericol sporit în pandemia de COVID - 19
Avion

Important pentru moldovenii din Israel: Toate zborurile-interzise

60
(reînnoit 21:09 24.01.2021)
Israelul a decis să impună noi reguli în contextul legat de infecția COVID-19, în special de noua tulpină.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Toate zborurile de pasageri din și spre Israel vor fi anulate începând de marți, 26 ianuarie. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul israelian pentru a preveni răspândirea noii tulpini a coronavirusului.

Un avion pe pista de decolare a unui aeroport, imagine de arhivă
© Sputnik / Максим Богодвид

Presa din Israel scrie că începând de marți de la miezul nopții, toate companiile interne și externe vor opri zborurile pentru o perioadă de 14 zile. Companiilor străine li se va interzice să aterizeze în Israel, cu excepția avioanelor de marfă, avioanelor pentru stingerea incendiilor și a zborurilor de urgență medicală. în cazul companiilor interne, zboruri vor avea loc doar în situații excepționale.

Această regulă este și pentru companiile aeriene private. Astfel, avioanele vor putea părăsi țara doar în scopuri de tratament medical în străinătate, pentru proceduri legale, înmormântări familiale sau pentru relocare.

Această decizie vine după ce de săptămâna trecută toate persoanele sosite pe aeroportul internațional Ben-Gurion sunt obligate să prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de aterizare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

60
Tagurile:
anulare zboruri, Zboruri avia, zborurir noi, Israel


Загрузка...
Polițist de frontieră cu binoclu

Controale inopinate la Sectoarele Poliției de Frontieră: Ce au găsit oamenii legii

667
(reînnoit 17:09 24.01.2021)
Conducerea de vârf a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a efectuat controale inopinate la mai multe direcții și sectoare.

CHIȘINĂU, 24 ian - Sputnik. Controale inopinate au fost efectuate astăzi, 24 ianuarie la mai multe puncte de trecere a frontierei de stat. Este vorba în special de punctul comun de trecere Palanca - Maiaki-Udobnoe, Sectorul de Poliție de Frontieră Tudora-1, dar și Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport.

Controalele au fost efectuate chiar de conducerea Poliției de Frontieră. Șeful interimar al IGPF, Petru Corduneanu a vrut să se asigure că polițiștii de frontieră își respectă cu strictețe obligațiunile și îți îndeplinesc misiunea privind securitatea statului și siguranța cetățeanului. În cadrul vizitelor de control au fost verificate echipamentele tehnice din dotare, starea mijloacelor de transport și modul cum sunt acestea deservite.

La fel, a fost verificat cum are loc procedura de control, respectarea măsurilor de protecție individuală a angajaților cât și de felul cum are loc schimbul de informații prin Punctul de contact Palanca. A fost remarcată activitatea patrulelor aflate în misiune în zilele de weekend. la Aeroport, șeful subdiviziunii și-a prezentat atât programul de lucru, specificul activității cât și posibilele situații de risc întâlnite în domeniul de referință.

Petru Corduneanu a fost desemnat șef-adjunct la Inspectoratul Poliției de Frontieră recent. Petru Corduneanu a fost eliberat din funcția de șef-adjunct al SPPS în data de 21 decembrie, în baza cererii pe care a depus-o. S-a întâmplat imediat după învestirea noului președinte al țării, Maia Sandu. Peste o săptămână, el a fost numit în funcția de comandant adjunct al Inspectoratului General de Carabinieri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

667
Tagurile:
Polițist, Poliția de Frontieră Română, Poliția de Frontieră


Загрузка...