imagine simbol

Foto: Accident teribil - șoferul a fost dus la spital

213
Un șofer care circula cu viteză foarte mare s-a izbit într-un obstacol și a fost internat la spital cu diverse traumatisme. Impactul a fost atât de puternic, încât autoturismul s-a întors invers.

CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Un accident rutier în care șoferul care l-a provocat s-a ales cu diverse traumatisme s-a produs astăzi, în jurul orei 01:00, pe traseul Chișinău-Bălți, în preajma localității Bravicea. 

Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Din fotografiile făcute de Poliție la fața locului se vede că mașina s-a răsturnat în urma impactului puternic.

Poliția a informat că șoferul circula cu viteză excesivă, deplasându-se spre Bălți.

La un moment dat, conducătorul a pierdut controlul volanului și s-a tamponat de un obstacol de pe marginea drumului.

În urma impactului, șoferul s-a ales cu diverse traumatisme și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Șoferul are 32 de ani, este din Telenești și se afla la volanul unui automobil de marca „Opel” ce aparține unei companii de taxi.

În contextul acestui accident rutier, Inspectoratul Național de Securitate Publică le recomandă conducătorilor auto:

-să adapteze în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile necesare pe sectorul respectiv de drum, selectând viteza de deplasare nu doar după limita admisă de lege, ci după limita de siguranţă;

- să nu subestimeze dificultăţile generate de condiţiile meteo sau pe timp de noapte.

Poliția îi atenționează pe administratorii companiilor de taxi „despre responsabilitatea pentru activitatea șoferilor care prestează servicii cetățenilor” și subliniază că „siguranța în trafic este responsabilitatea tuturor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

213
Tagurile:
spital, accidente
Tematic
Foto: Deputat, implicat într-un accident de circulație.
Foto: Accident grav la Orhei, trei oameni au murit pe loc
Grav accident la Chișinău: Cinci persoane au ajuns la spital
Imagine din arhivă

Criza COVID-19: A fost constituit un consiliu consultativ pe lângă prim-ministru

43
(reînnoit 20:15 27.02.2021)
Având în vedere agravarea situației epidemiologice din țară, Guvernul a decis să instituie un consiliu consultativ de sănătate publică pe lângă prim-ministru.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Într-un comunicat de presă al Guvernului se menționează că instituirea Consiliului consultativ pe lângă prim-ministru a fost instituit în condițiile în care în ultimele zile se atestă un număr sportit de infectări cu COVID-19. 

În cadrul acestui consiliu vor fi oferite recomandări, expertiză și consultanță premierului interimar Aureliu Ciocoi în ceea ce privește gestionarea situației pandemice. 

Din acest consiliu fac parte conducători ai principalelor instituții medicale din țară, specialiști din domeniul medical, secretarul general al Guvernului Liliana Iaconi, consilierul prezidențial în domeniul sănătății Ala Nemerenco, reprezentanți ai organizaţiilor internaţionale și asociaţiilor din domeniul medical.

Amintim că vineri Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a instituit regim special de activitate în toată țara, în perioada 1-15 martie, pentru a înceteni răspândirea virusului Covid-19.

Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
prim-ministru, consiliu, COVID-19
Tematic
Video, foto: Vaccinul împotriva COVID-19 din România a ajuns la Chișinău


Загрузка...
Imagine din arhivă

Munca de la distanță: Iată ce are dreptul facă angajatorul cu subalternii din 1 martie

160
(reînnoit 18:40 27.02.2021)
După ce ieri Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să instituie regim special de activitate în perioada 1 - 15 martie, astăzi autoritățile sanitare din municipiul Chișinău au prezentat cadrul legal de reglementare a procesului.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a descris într-o hotărâre adoptată sâmbătă, 27 februarie, cum va decurge procesul de muncă în sectorul public, cât și cel privat, în perioada regimului special de activitate. 

„Conducătorii entităților publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău vor asigura regim special de lucru prin atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității instituției și a personalului activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu”, se precizează în hotărârea Comisiei. 

Potrivit documentului, pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, se vor asigura condiții de muncă la distanță. În acest caz, angajatorului i se oferă drepturi suplimentare de control al angajaților. 

„Angajatorul este în drept să verifice activitatea salariatului la domiciliu. Modalitatea concretă de realizare a controlului va fi agreată reciproc prin mijloacele de comunicare electronică”, se menționează în hotărâre. 

Vineri,  Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis ca în perioada 1 - 15 martie să fie instituit regim special de activitate. Astfel, angajatorii din sectorul public, cât și din domeniul privat, vor trebui să organizeze activitatea personalului în așa mod, încât aceștia să nu fie supuși riscul de infectare cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

160
Tagurile:
angajator, lucru la distanță, distanță, muncă
Tematic
Îi vizează pe toți angajații! Regim special de muncă pentru bugetari și cei de la privat


Загрузка...