Oameni în oraș

Cui au adresat astăzi felicitări oficialitățile din Moldova

73
(reînnoit 13:56 08.11.2020)
Mai multe oficialități din țară au adresat duminică, 8 noiembrie, felicitări tinerilor din Moldova cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului.

CHIȘINĂU, 8 nov – Sputnik. Moldova aparține tinerilor și tânăra generație este cea care contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. Asta a declarat prim-ministrul Ion Chicu cu prilejul Zilei Naționale  a Tineretului.

”Voi sunteți acei care puneți umărul la dezvoltarea Republicii Moldova. Aveți menirea să transformați acel loc numit „acasă” din care să nu mai vreți să plecați. Educația să vă fie far, pentru că doar cunoștințele au menirea de a vă călăuzi, de a vă oferi darul demnității, încrederii, determinării și recunoștinței”, a subliniat șeful Cabinetului de Miniștri.


A transmis felicitări și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi. Ea consideră că tinerii din Moldova sunt inteligenți, talentați și plini de entuziasm.

”Vă îndemnăm să valorificați acest potențial creator pentru a continua cu demnitate lucrurile frumoase pornite de generațiile mai în vârstă. Totodată, vom susține orice inițiativă întru dezvoltarea Republicii Moldova de mâine – așa cum o vedeți Dumneavoastră, din perspectiva propriilor așteptări”,  a declarat spicherul. 

Urări de bine a transmis de asemenea primarul Capitalei Ion Ceban. El a declarat că va susține întotdeauna tineretul și și-a exprimat convingerea că implicarea tinerilor în viaţa politică, socială, economică trebuie să înceapă încă din şcoală.

Ceban a menționat că anul acesta va avea loc Săptămâna Națională a Tineretului în Chișinău.

”Centrul Municipal de Tineret Chișinău a Direcției generale educație tineret și sport a lansat inițiativa de a organiza Săptămâna Națională a Tineretului în Chișinău cu implicarea organizațiilor neguvernamentale, consiliilor de tineret, instituțiilor publice, 19 la număr”, a precizat primarul. 

Potrivit acestuia, tinerii vor fi implicați în diverse activități care vor pune în valoare potențialul fiecăruia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

73
Tagurile:
Ion Ceban, Zinaida Greceanîi, Ion Chicu, tineret, oficiali, felicitări
Tematic
Indemnizații pentru tinerii pedagogi: Câți bani vor primi
De ce tinerii arabi nu mai vin la studii în Moldova
Vaccinare

Video: Cum a început campania de vaccinare în Moldova

4
(reînnoit 10:06 02.03.2021)
Marți, 2 martie, în țara noastră a fost lansată campania de vaccinare împotriva COVID-19. Primele persoane care vor fi vaccinate sunt angajații sistemului medical, vaccinarea se va desfășura în câteva etape.

Mai întâi vor fi imunizați cei care lucrează nemijlocit în cadrul secțiilor de reanimare, anestezie și de terapie intensivă, precum și personalul din cadrul secțiilor cu profil COVID-19 din spitale. Ulterior va fi vaccinat întreg personalul medical din instituțiile spitalicești, a precizat anterior Ministerul Sănătății.

Campania a început cu vaccinarea lucrătorilor medicali de la Spitalul Clinic Republican, iar apoi vor fi imunizați angajați ai Institutului de Medicină Urgentă.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi imunizate persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cele care au afecțiuni cronice, precum și angajații din cadrul structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorii din sistemului penitenciar.

Abia la cea de-a treia etapă va fi imunizată toată populația, adică toți cei care nu au fost vaccinați în primele două etape.

Pentru cine poate fi periculos vaccinul AstraZeneca, administrat în Moldova>>>

Potrivit planului național de imunizare împotriva coronavirusului, 70% din populația Republicii Moldova ar urma să primească vaccinul. 

Primele peste 21 de mii de doze de vaccin AstraZeneca împotriva noului coronavirus au ajuns în Republica Moldova sâmbătă, 27 februarie, fiind oferite cu titlu gratuit de România.

Amintim totodată că Agenția Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a autorizat pe 26 februarie vaccinul rusesc "Sputnik V" în țara noastră.

 

4
Tagurile:
Moldova, vaccinare
Tematic
Scăpăm sau nu de pandemie după vaccinarea în masă: Prognoza autorităților - Video
Start campaniei de vaccinare: Cine sunt primii imunizați


Загрузка...
Emmanuel Macron

Franța: Peste cât timp s-ar putea relaxa restricțiile anti-COVID

17
(reînnoit 09:32 02.03.2021)
În timpul unei vizite la Seine-Saint-Denis, preşedintele francez Emmanuel Macron a respins ideea eliminării interdicţiei de a ieși din case după ora 19:00, cerându-le francezilor să mai aibă răbdare câteva săptămâni.

CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Întrebat în timpul unei vizite la Stains despre posibilitatea modificarea interdicţiei de ieşire din case după ora 19:00, Emmanuel Macron a spus că ar fi necesar ca francezii să „mai reziste câteva săptămâni” cu restricțiile legate de sănătate.

Mai precis, președintele îi îndeamnă pe francezi să mai aștepte încă „patru până la șase săptămâni”, înainte de posibile modificări în ceea ce privește restricțiile.

Președintele francez a participat luni, 1 martie, la un schimb de mentorat cu tineri și lideri de afaceri. De asemenea, a mears la un centru de vaccinare deschis la jumătatea lunii februarie în Bobigny, pentru cei mai vulnerabili seniori. Aceasta este prima sa vizită la un centru de acest tip de la începerea campaniei de vaccinare în Franța, potrivit Sputnik France

Pe 2 ianuarie, interdicţia ieşirii din case a fost mutată cu două ore mai devreme, de la ora 20:00 la 18:00 în aproximativ 15 departamente franceze, după care măsura a fost extinsă pe întreg teritoriul, două săptămâni mai târziu.

Pe 27 februarie, Jérôme Salomon, directorul general al Sănătății, a lăudat eficacitatea măsurii într-un interviu pentru JDD, afirmând că măsura „răspunde eficient la problema ridicată de adunările private”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
COVID-19, restricții, Franța
Tematic
Franţa: modificări în restricţii? „Am putea plăti scump orice formă de relaxare”
De astăzi - regim special de muncă pentru bugetari și cei de la privat


Загрузка...