Vaccin

Ne va salva sau nu de coronavirus vaccinarea - expert

160
(reînnoit 09:04 04.11.2020)
În timp ce tot mai multe țări reintroduc restricții dure din cauza pericolului răspândirii COVID-19, vaccinarea în masă ar putea contribui la schimbarea situației pandemice, dar OMS nu a emis încă un verdict oficial.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Nu există încă informații oficiale de la Organizația Mondială a Sănătății despre calitatea vaccinurilor, deși multe exemplare, inclusiv cel rusesc, trec prin a treia etapă de testare. Aceasta înseamnă că medicamentele nu vor ajunge prea curând, nici la noi, nici în statele vecine.

Așa că ar trebui respectate măsurile de siguranță epidemică în continuare. Ar trebui să purtăm măști, să tratăm mâinile cu dezinfectanți și să evităm locurile aglomerate. Aceste declarații au fost făcute în studioul Sputnik Moldova de specialistul în epidemiologie Ala Tocarciuc.

„Două vaccinuri fabricate în Germania au fost testate anterior pe sute de voluntari. În urmă cu câteva zile, 30 de mii de persoane au fost de acord cu introducerea unui alt vaccin”, a spus Tocarciuc.

Deoarece la această etapă nu există informații oficiale cu privire la efectul vaccinurilor asupra sistemului imunitar uman, este prea devreme să vorbim despre vaccinarea în masă, a mai spus Tocarciuc. Acum cetățenii Moldovei și ai altor țări trebuie să aștepte datele oficiale și să spere că nu se vor contamina până atunci.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

160
Tagurile:
Vaccinuri, COVID-19, coronavirus
Tematic
Dumbrăveanu a discutat cu ambasadorul Chinei despre vaccin
Președinția Republicii Moldova

Evoluțiile în dosarul transnistrean au fost discutate de Sandu cu reprezentantul OSCE

2
În cadrul întrevederii au fost abordate subiectele prioritare ce se regăsesc pe agenda curentă a procesului de reglementare.

CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, s-a întâlnit marți cu Thomas Mayr-Harting, Reprezentantul special al Președinției în exercițiu a OSCE pentru reglementarea transnistreană.

Discuția s-a axat în mod special, pe evoluțiile în dosarul transnistrean. Sandu a insistat că pentru impulsionarea procesului de reglementare este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

 „Am reiterat, odată în plus, determinarea noastră de a găsi căi exclusiv pașnice pentru apropierea celor două maluri și am menționat că, pentru noi, locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a declarat Maia Sandu.

Cei doi oficiali au scos în evidență  subiectele prioritare de pe agenda curentă a procesului de reglementare: asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație spre și dinspre regiunea transnistreană; menținerea unei dinamici constante în procesul de negocieri etc.

Maia Sandu a menționat că, pentru a da un nou impuls proceselor interne, inclusiv cu referire la regiunea transnistreană, este nevoie de un executiv cu împuterniciri depline, iar acest lucru va fi posibil doar prin alegeri parlamentare anticipate.

Președinția în exercițiu a OSCE este deținută, în prezent, de Suedia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2
Tagurile:
Reglementarea transnistreană, OSCE, Maia Sandu
Tematic
Dodon s-a întâlnit cu șeful misiunii OSCE în Moldova: Ce au discutat


Загрузка...
Pompieri, salvatori, 112

Foto: Explozie în Sângerei! Oameni sub dărâmături

40
(reînnoit 18:49 26.01.2021)
O explozie s-a produs în seara de marți, 26 ianuarie, în Sângerei, într-o casă de locuit. Salvatorii au scos două persoane de sub dărâmături și verifică acum dacă sub ruine nu sunt și alți oameni. Motivul exploziei încă n-a fost anunțat oficial.

CHIȘINĂU, 26 ian - Sputnik. Două persoane au fost scoase de sub dărâmături în urma unei deflagrații care s-a produs într-o casă de locuit din orașul Sângerei, în seara de marți, 26 ianuarie. Salvatorii verifică dacă sub ruine nu sunt prinse și alte persoane.

Salvatorii au scos un bărbat și o femeie de sub imobilul ruinat. Ambii erau în stare conștientă, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Identitatea lor urmează să fie stabilită.

Ambele persoane salvate au fost preluate de echipele medicale la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri.

La fața locului au intervenit 4 echipaje de salvatori și pompieri.

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite și încă nu s-a anunțat motivul exploziei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

40
Tagurile:
sangerei, daramaturi, oameni, explozie
Tematic
Ne pregătim de cutremur: Ce vor face salvatorii dacă se vor prăbuși clădirile – Video


Загрузка...