Cabine de vot

Sondaj exit-poll la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

211
(reînnoit 17:02 01.11.2020)
Un exit-poll va fi organizat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Sondajul va fi efectuat exclusiv prin telefon, din cauza pandemiei de COVID-19. Vor fi apelați doar cetățenii aflați pe teritoriul Republicii Moldova.

Un sondaj de tip exit-poll va fi desfășurat pe 1 noiembrie, în ziua în care va avea loc primul tur al alegerilor prezidențiale.

Din cauza pandemiei de COVID-19, sondajul va fi efectuat prin telefon, dar nu la ieșirea din secțiile de votare, cum se procedează de obicei.

În total, peste 4.000 de cetățeni cu drept de vot (cu vârste de 18 ani și mai mult) vor fi apelați în ziua alegerilor prezidențiale pe telefoanele fixe sau mobile pentru a fi întrebați dacă au ieșit la vot și pentru cine au votat.

Participanții la exit-poll au fost selectați doar dintre cetățenii care vor vota pe teritoriul Republicii Moldova.

Sondaj exit-poll la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020
© Photo : Privesc.Eu
Sondaj exit-poll la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020

Întrebările vor fi adresate în limbile română și rusă, conform preferinței apelantului, au informat astăzi, într-o conferință de presă, organizatorii studiului sociologic – reprezentanți ai comunității WatchDog.MD și Institutului de Politici Publice.

Alegătorii vor fi telefonați de operatori începând cu ora 12:00, adică peste cinci ore de la deschiderea secțiilor de vot, și până la orele 21:30, adică încă o jumătate de oră după închiderea secțiilor de votare.

Operatorii sondajului se vor afla într-un call-centru din Chișinău. Rezultatele parțiale ale sondajului vor fi anunțate la 21:00, la închiderea secțiilor de vot. 

Detalii despre alegerile prezidențiale din 1 noiembrie

Pentru scrutinul prezidențial vor fi deschise 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 de secții de votare peste hotare. Cele mai multe secții de votare din străinătate vor fi deschise în Italia, Federația Rusă, România și SUA. Mai mult de 60 de mii de cetățeni moldoveni aflați peste hotare s-au înregistrat prealabil pentru participarea la aceste alegeri. 

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 7:00 și 21:00.

Cetățenii își vor exercita votul în baza următoarelor acte de identitate: pașaportul (valabil sau expirat); buletinul de identitate valabil; livretul de marinar. 

Numele celor opt concurenţi electorali vor fi tipărite în buletinul de vot cu litere majuscule, în următoarea ordine: Usatîi Renato, Năstase Andrei, Deliu Tudor, Dodon Igor, Ivanov Violeta, Sandu Maia, Țîcu Octavian, Chirtoacă Dorin.

Participanții la vot urmează să respecte măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19: să poarte măști de protecție; să respecte distanța fizică menționată pe indicatoarele vizuale; să-și dezinfecteze mâinile la intrarea în secția de votare; să-și efectueze termometria la intrarea în secția de votare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
Alegerile prezidențiale, Sondaj, Exit-poll
Тема:
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - 2020 (338)
Tematic
Dodon, despre mediile rusești în Moldova după alegeri
Vom intra în carantină după alegeri? Răspunsul lui Dodon
Medicina

Zeci de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în țară

10
(reînnoit 09:57 27.11.2020)
A doua tranșă de vaccin antigripal achiziționate din Federația Rusă au ajuns în Republica Moldova. Alt lot va veni în decembrie, din SUA.

CHIȘINĂU, 27 nov – Sputnik. Peste 90 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova, informează Ministerul Sănătății. Cele 93 de mii de doze sunt din lotul de 100 de mii achiziționat din Federația Rusă. Prima tranșă de șapte mii de doze a ajuns la începutu lunii noiembrie.

Vaccinurile vor fi distribuite instituțiilor medico-sanitare publice pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire. În această categorie se înscriu lucrătorii medicali, bolnavii cu boli cronice, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, personalul din instituțiile de asistență socială, copiii din Centre de plasament, etc.    

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atrage atenția că imunizarea cu vaccin antigripal este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. De asemenea, MSMPS recomandă persoanelor din categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să se vaccineze. Vaccinul antigripal este oferit gratuit.

Alte 100 de mii de doze urmează a fi livrate în țară la începutul lunii decembrie curent. Dintre acestea, 85 de mii de doze, oferite cu titlu de donație din partea Statelor Unite ale Americii și 15 mii de doze achiziționate de către Republica Moldova prin intermediul UNICEF. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

10
Tagurile:
nevaccinarea voluntară, doze de vaccin, vaccinare copii, Vaccinuri


Загрузка...
Ceață în Chișinău

Aveți grijă la drum: A fost instituit cod galben de ceață

18
(reînnoit 09:54 27.11.2020)
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de ceață pentru centrul și sudul țării, care a intrat în vigoare în această dimineață și se va menține pe tot parcursul zilei.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Ceața densă va acoperi astăzi centrul și nordul țării. În perioada indicată, se va menține ceaţă cu vizibilitatea de 200 de metri şi chiar mai puţin în unele zone. În aceste condiții, șoferii și pe pietonii sunt îndemnați să fie foarte prudenți și să manifeste calm și respect reciproc.

Cod Galben de ceață
Cod Galben de ceață

Pentru vineri, 27 noiembrie, meteorologii anunță vreme fără precipitații, cu cer parțial acoperit de nori. Maximele termice ale aerului vor atinge valori de +5..+8 grade Celsius în nord, +6..+9 grade în centru și +7..+10 grade în sud. Presiunea atmosferică va fi rridicată. Vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de până la 5 metri pe secundă. Sâmbătă sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nord.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
Cod galben, ceață densă, ceață
Tematic
Ceață, frig și ploi: Prognoza meteo pentru 7 zile
Astăzi - Cod Galben de ceață: Prognoza meteo pentru 7 zile 


Загрузка...