Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

COVID-19: Un număr mare de cazuri confirmate și azi

103
(reînnoit 18:12 23.10.2020)
Numărul persoanelor care se infectează zilnic cu virusul COVID-19 este în continuare mare. Totuși, față de ziua de joi, sunt ceva mai puține cazuri confirmate.

CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că 688 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate vineri în Republica Moldova. Dintre acestea, 5 cazuri sunt de import: Turcia - 3, Italia - 1, Irlanda - 1. Astăzi au fost efectuate 3 306 de teste, dintre care primar 2 934. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 70 256. 

Potrivit Ministerului Sănătății, 44 de lucrători medicali au fost testați pozitiv în ultimele 24 de ore, iar 813 pacienți se află în stare gravă, dintre care 40 sunt conectați la respirație asistată. 

În același timp, 680 de oameni au fost tratați de coronavirus. De la începutul pandemiei, 51 102 pacienți s-au vindecat de COVID-19. În total, 7532 persoane sunt în tratament la domiciliu cu forme ușoare de coronavirus, iar 25 301 sunt sub supraveghere la domiciliu.  

Din păcate, s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit 13 persoane din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 654 de oameni. Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre decesul medicului neurochirurg Leonid Nagacevschi în vârstă de 57 ani. El a activat timp de 33 de ani în cadrul Institutului de Medicină Urgentă. Până acum, 46 lucrători medicali au murit din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

103
Tagurile:
imbolnavire, bolnavi, coronavirus, COVID-19
Tematic
Medic: Oamenii ascund că au contactat cu persoanele ce au COVID
Dodon face dezvăluiri: De câte ori a dat testul la COVID-19
Monumentul Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt

VIDEO: Monumentul lui Ștefan cel Mare poartă mască de protecție

25
Pe monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului a fost aplicată o mască de protecție în această dimineață. Pe aceasta era imprimată abrevierea denumirii unui partid politic.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului purta în această dimineață mască de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa. În fruntea acestei formațiuni politice se află fostul șef adjunct al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență Gheorghe Cavcaliuc.

Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că în acest mod a vrut să atragă atenția asupra faptului că este necesară respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19 și a spus că, în opinia sa, guvernarea nu a gestionat așa cum s-ar cuveni criza pandemică.

La scurt timp, serviciile specializate au intervenit la fața locului și au scos masca de protecție de pe monumentul lui Ștefan cel Mare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

25
Tagurile:
mască, Ștefan cel Mare, monument
Tematic
FOTO: Un bust al domnitorul ''Ștefan cel Mare și Sfânt'' a fost inaugurat la IGSU


Загрузка...
Marian Stârcea

Concerte pentru deținuți în prag de sărbători - detalii

19
(reînnoit 10:34 05.12.2020)
De câțiva ani, în preajma sărbătorilor de iarnă, unii artiști din țara noastră prezintă concerte pentru deținuții din penitenciare. Compozitorul Marian Stârcea spune că în acest an organizarea spectacolelor va fi mai anevoioasă.
Concerte pentru deținuți, în prag de sărbători - detalii

Deja de mai mulți ani interpreții din Republica Moldova urcă pe scenele improvizate din penitenciare pentru a prezenta deținuților melodii de suflet și a readuce zâmbetul pe chipurile celor de după gratii. Oamenii de artă sunt convinși că muzica are un impact pozitiv asupra comprotamentului și stării deținuților.

"Muzica este arta cea mai puternică care atinge strunele sufletului, te face mai bun, mai sensibil, te ajută să înțelegi greșelile din trecut, contribuie la o schimbare spre bine. Noi trebuie să ajutăm acești oameni așa cum putem", a declarat pentru Sputnik compozitorul și directorul artistic al Filarmonicii Naţionale, Marian Stârcea.

Mai mult, compozitorul susține că anume la penitenciare asrtiștii au parte de spectatori cu adevărat dornici de artă, acesta fiind cel mai adevărat și sincer public. În acest an, din cauza pandemiei, organizarea unor asemenea concerte va fi mult mai dificilă. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
deținuți, concerte
Tematic
O decizie ce-i vizează pe deținuți: Ce propune Nagacevschi


Загрузка...