5 troleibuze articulate au ajuns la Chișinău

FOTO - Troleibuzele noi au ajuns: Când vor circula pe străzi

173
(reînnoit 15:07 12.10.2020)
Cinci troleibuze articulate au ajuns la Chișinău, iar trei dintre ele au fost deja asamblate și testate. Municipalitatea a anunțat că acestea ar putea fi scoase pe linie începând cu 14 octombrie, de hramul orașului.

CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat în cadrul ședinței serviciilor Primăriei că troleibuzele articulate (cu două secțiuni) au ajuns la Chișinău. 

1 / 3
5 troleibuze articulate au ajuns la Chișinău

"Costul unui troleibuz nou este de 315 mii euro. Acestea sunt dotate cu sisteme de aer condiționat, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, lumini LED, prize USB, camere de supraveghere video. Capacitatea de îmbarcare a unităților de transport este de 162 de persoane", a declarat Ion Ceban. 

Anterior, primarul a precizat că din 2004 nu a mai fost procurat transport public articulat. Până la sfârșitul anului, alte 30 de troleibuze vor fi asamblate la Chișinău. DE asemenea, 25 de troleibuze la mâna a doua vor fi aduse la Chișinău din Riga, iar autoritățile municipale spun că au o garanție de șapte ani.

"Acestea vor ajunge în Moldova la începutul lunii noiembrie. Contractul a fost semnat și sperăm să le vedem cât mai curând pe străzile Chișinăului", a spus Ion Ceban. 

Săptămâna trecută a fost ales de către grupul de lucru ofertantul pentru achiziționarea a 100 de autobuze pentru Capitală. Ion Ceban a menționat că de 30 de ani în Chișinău nu au mai fost cumpărate autobuze noi. 

"Este vorba despre o companie care a oferit prețul de 156 de mii de dolari pentru o unitate de transport, ceea ce este echivalent cu 132 de mii de euro. Criteriul și formula de bază a fost raportul calitate-preț. Asta înseamnă că în suta de procente pe care o avem pe evaluare, 60% este analiza prețului, 20% analiza capacității și combustibil, 20% - termen de garanție. Compania câștigătoare a oferit garanție de 5 ani pentru autobuze, iar asta înseamnă responsabilitatea să asigure gratuit deservirea autobuzelor conform tuturor normativelor, schimbul materialelor lubrifiante, filtre, curele, aparatele de aer condiționat", a declarat primarul Ion Ceban. 

Edilul-șef a menționat că este prima dată când municipalitatea beneficiază de o asemenea ofertă avantajoasă, fără intermediari și companii dubioase implicate. La rândul său, viceprimarul Victor Chironda a anunțat că, din primăvară, Primăria va trece la taxarea electronică în transportul public. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

173
Tagurile:
transport, Chișinău, troleibuz
Tematic
Troleibuze și autobuze doar pentru copii în municipiul Chișinău: Cum vor circula acestea
Peste 30 de troleibuze asamblate la Chișinău vor circula în Capitală

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

19
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

19
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

66
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...