Institutul oncologic

COVID-19: Sistemul de Sănătate a mai pierdut un angajat

128
(reînnoit 13:29 06.10.2020)
O asistentă medicală din cadrul Institutului Oncologic a murit din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19.

CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Institutul Oncologic a anunțat pe pagina de Facebook a instituției că un angajat al instituției a murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus. Este vorba despre asistenta medicală Minodora Camerzan, în vârstă de 47 ani.

Asistenta medicală Minodora Camerzan
Asistenta medicală Minodora Camerzan

Femeia suferea de maladii cronice și 20 de zile a luptat cu infecția COVID-19. 

”Trăim clipe grele de conștientizare că maladia poate fi atât de cruntă. Minodora Camerzan și-a consacrat viața sistemului sănătății începând cu anul 1992, când a finalizat Colegiul de Medicină din Bălți și s-a încadrat în Oficiul Medicilor de Familie din satul Crișcăuți din raionul Dondușeni. În Institut a activat din februarie 2020, reușind în scurt timp să devină un membru al colectivului cu includerea în toate grijile și responsabilitățile cu care activează angajații” se menționează în mesajul Institutului Oncologic. 

Până acum, 30 de lucrători medicali au murit din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În total,  peste 3 200 de angajați au fost infectați cu noul coronavirus. În țara noastră au fost confirmate 56 900 cazuri de infecție cu COVID-19 de la începutul pandemiei. Dintre acestea, 41 467 de cazuri au fost vindecate, iar alte 1 375 de persoane au decedat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
medicină, medici, COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1158)
Tematic
Biserica din România, reacție imediată după decizia autorităților COVID
Decizia CSM: Magistrații moldoveni nu se tem de COVID-19

Moș Crăciun în mască anti-gaz: Cum rezistă actorii în vreme de pandemie

21
(reînnoit 15:45 29.11.2020)
Moș Crăciun în mască anti-gaz: În preajma Anului Nou, actorii caută modalități originale de a-și păstra profesia pe timp de pandemie.

Un Moș Crăciun din Celiabinsk a povestit despre modul în care iese din situație când felicitările tradiționale și matineele sunt interzise din cauza coronavirusului.

Un actor cu 20 de ani de experiență, Dmitri Varfolomeev, este acum nevoit să lucreze pe un taxi. El spune că anterior, pe această vreme, avea deja planificate toate activitățile, însă în acest an situația este total diferită.

"De obicei, până la începutul lunii noiembrie aveam programul (pentru sărbătorile de Anul Nou) pregătit. Am vorbit cu toată lumea, am discutat despre toate, am făcut totul, chiar am repetat câteva piese cu profesorii, cu copiii, dar fără mine", spune Varfolomeev.

Restricțiile legate de coronavirus în regiunea Celiabinsk au fost prelungite până pe 27 decembrie. Nu vor fi artiști sau părinți la matineele din grădinițe. Potrivit viceguvernatorului  regiunii, Irina Geht, autoritățile nu intenționează să închidă cinematografele și centrele comerciale. Cu toate acestea, dacă situația continuă să se înrăutățească, vor fi impuse restricții totale asupra evenimentelor de masă în regiune.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
Rusia, pandemie, Moș Crăciun


Загрузка...
Vaccinul Sputnik V

În ce condiții ar putea ajunge în Italia vaccinul rusesc Sputnik V

69
Italia va putea să demareze negocieri cu Rusia pentru procurarea Sputnik V doar după ce preparatul va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor, a declarat ambasadorul italian la Moscova.

BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik. Italia va putea demara negocieri cu Rusia pentru procurarea vaccinului „Sputnik V” doar după ce acesta va fi certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), a declarat pentru agenția RIA Novosti, ambasadorul republicii italiene la Moscova, Pasquale Terracciano, în timpul festivităților de deschidere a patinoarului din Piața Roșie.

“Vaccinul trebuie să fie certificat de Agenția Europeană a Medicamentelor. Dacă Institutul Gamalei a demarat discuțiile pe acest subiect cu Agenția, dacă a expediat informații despre vaccinul rusesc, atunci Agenția îl va autoriza, îl va certifica, adică va fi unul dintre vaccinele accesibile”, a spus ambasadorul.

“Suntem obligați să respectăm această procedură prin intermediul EMA. Nu putem decide “vreau asta, vrea altceva”, doar prin intermediul EMA. Abia apoi vom putea demara negocieri pe acest subiect”, a menționat diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
Italia, Vaccinul Sputnik V, Rusia, vaccin
Tematic
Coronavirusul a afectat summitul G20. Dar Occidentul nu va tolera vaccinul rusesc
Rusia livrează vaccinul Sputnik V țărilor africane


Загрузка...