Vizita lui Ion Chicu la Comrat

Ce se întâmplă acum în localitățile afectate de ploi din Găgăuzia

67
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență activează în continuare pentru lichidarea urmărilor ploilor abundente în autonomia găgăuză.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Zeci de oamenii sunt mobilizați în continuare la lichidarea urmărilor ploilor abundente din 29 septembrie care au dus la înnămolirea mai multor gospodării, fântâni, dar au afectat și conducta de gaze naturale în UTA Găgăuzia.

La fața locului, salvatorii au creat un Stat Major pentru o mai bună coordonare a activității.

Pentru lucrări de pomparea a apelor din gospodării, dar și înlăturarea nămolului din gospodării au fost mobilizați 155 de oameni cu 33 unități de tehnică, comunică IGSU.

”Salvatorii, polițiștii, carabinierii, soldații, dar și reprezentanții autorităților publice locale s-au mobilizat efectuând lucrări de curățare a nămolului în 27 de gospodării particulare din orașul Comrat. Totodată au fost eliberate de deșeuri 4 fântâni, iar mai multe porțiuni de drum local au fost curățate de nămol”, est menționat în comunicatul instituției.

Este precizat de asemenea că Serviciul de Intervenție Gaze a reparat conducta de alimentare cu gaze naturale, fiind reconectați la alimentarea cu gaze 392 de consumatori.

Lucrările de lichidarea a consecințelor ploilor continuă și pe 1 octombrie.

Ploile puternic care au căzut mari, 29 septembrie, în toată țara au provocat pagube de milioane de lei. Au fost afectate în deosebi localități din sudul țării.

67
Tematic
Bilanț sumbru: Ploaia a făcut prăpăd ieri în zeci de gospodării
Tragic: Câte gospodării au fost afectate de ploile torențiale
Acces interzis  Politia

Moarte învăluită de mister: Un polițist a decedat în propria locuință

66
(reînnoit 14:59 25.01.2021)
Un polițist în vârstă de 32 de ani a fost găsit fără suflare în propria locuință. Soția a fost cea care a alertat oamenii legii. Deocamdată nu se cunosc cauzele decesului.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. În dimineața de luni, 25 ianuarie, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Rezina a fost găsit mort de către soția sa. 

Acesta zăcea fără suflare în camera de baie a locuinței. Potrivit poliției, soția ofițerului a alertat oamenii legii în jurul orei 10:00.

Bărbatul nu avea semne de moarte violentă pe corp, iar cauza decesului este încă necunoscută. Pe acest caz a fost deschisă o anchetă, iar corpul neînsuflețit al polițistului urmează să fie supus unei expertize medico-legale pentru a se stabili din ce cauză a murit bărbatul. 

Potrivit poliției, polițistul decedat era căsătorită și avea la întreținere un copil de doar un an. Polițistul activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Rezina din anul 2017.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
Poliție, soție, locuință, mort, polițist


Загрузка...
Elevi

Situația epidemică în școli și grădinițe: Câte cazuri de COVID-19 s-au confirmat

28
(reînnoit 14:55 25.01.2021)
O școală a fost plasată în carantină pentru o săptămână, iar lecțiile se desfășoară în regim online. Totodată, Ministerul Educației anunță că în prezent 132 de elevi sunt diagnosticați cu COVID-19, iar 1 776 sunt în autoizolare.

CHIȘINĂU 25 ian - Sputnik. Ministerul Educației a actualizat datele privind numărul infectărilor cu noul coronavirus în cadrul instituțiilor de învățământ din țară. Astfel, în perioada 18 - 22 ianuarie, o școală și 68 de clase au fost plasate în carantină.

 

Totodată, în aceiași perioadă, alte 153 de cadre didactice au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar 74 au fost plasate în carantină.

Ministerul Educației anunță că 12 elevi din cadrul școlilor profesionale și Centrelor de excelență sunt în prezent bolnavi de COVID-19, iar cinci grupe au fost plasate în carantină. 

În timp de o săptămână, doar un student și trei profesori universitari au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. 

În același timp, datele mai arată că trei grădinițe și 14 grupe sunt acum în carantină. Șase micuți au fost diagnosticați cu COVID-19, iar alți 496 sunt în autoizolare. Totodată, 51 de cadre didactice sunt în prezent bolnave, iar 67 sunt în carantină pentru a evita riscul de răspândire a noului coronavirus. 

Autoritățile îndeamnă oamenii să respecte în continuare toate măsurile impuse pentru a minimaliza riscul de îmbolnăvire cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28
Tagurile:
pandemie, grădinițe, Ministerul Educației, studenți, elevi


Загрузка...