Prut

Apa din râul Prut va ajunge în robinete: Cine va fi racordat

84
Guvernul Republicii Moldova și cel al României vor încheia un acord privind construirea unor apeducte. Astfel, mai multe localități din țara noastră vor avea la robinet apă din râul Prut.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Autoritățile din țara noastră planifică să semneze un acord cu Guvernul României privind construcția unor apeducte pentru a fi aprovizionate raioanele Ungheni, Glodeni, Fălești și Nisporeni.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a menționat că acest proiect va facilita accesul cetățenilor la apă și va oferi posibilitate unui număr mai mare de gispodării să se racordeze la sistemul centralizat.

”Tratatul are drept scop facilitarea cooperării între părți pentru asigurarea condițiilor adecvate pentru implementarea cu succes a proiectului de aprovizionare cu apă și canalizare. Scopul este de a dezvolta un sistem de apeduct de interconexiune cu aportul instituțiilor din România și Republica Moldova, formarea pieței de apă potabilă și a serviciilor de alimentare cu apă în cele patru raioane. Asigurarea populației cu apă de calitate și epurarea apelor uzate va permite evitarea cazurilor de poluare a solului, apelor de suprafață și va îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a menționat Ion Perju, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Prim-ministru le-a mulțumit tuturor celor care au muncit la acest proiect. 

”Un proiect foarte important pentru raioanele situate în Lunca Prutului. Cunoașteți că avem o situație dificilă la capitolul aprovizionare cu apă și canalizare în acea regiune. Investițiile pe care le facem noi din bugetul de stat și alte surse sunt bune, dar trebuie intensificate aceste inițiative. Sperăm că odată cu aprobarea acestui proiect ritmurile de aprovizionare cu apă vor crește”, a declarat premierul Ion Chicu.

Membrii Cabinetului de miniștri au susținut unanim această inițiativă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

84
Tagurile:
canalizare, apă, decizie, guvern, proiect
Tematic
Salvatorii sunt la datorie pentru a preveni inundațiile în preajma râurilor Nistru și Prut
Risc de inundații: O mulțime de noi diguri au fost fortificate pe Nistru și Prut – Video
Sculptura Veronicăi Micle

Foto: În scuarul Mihai Eminescu a apărut sculptura Veronicăi Micle

14
(reînnoit 20:36 17.06.2021)
Surpriză pentru locuitorii și oaspeții Capitalei. În scuarul Mihai Eminescu din centrul orașului a fost instalată o sculptură de bronz a Veronicăi Micle.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că sculptura Veronicăi Micle, cea care i-a fost sursă de inspirație, dragostea eternă exprimată în poeziile marelui poet Mihai Eminescu, a fost inaugurată în scuarul care-i poartă numele, din centrul Chișinăului. 

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Opera de artă a fost realizată în bronz de către vestitul sculptor Veaceslav Jiglițchi, Cetățean de Onoare al Chișinăului.

"Ne bucurăm că legenda plimbărilor celor doi îndrăgostiţi, a viselor împărtășite pe banca de sub tei, prinde contur în scuarul proaspăt renovat. Sunt fericit că reușim să promovăm cultura și îmi doresc ca cetățenii și oaspeții capitalei să vină cu plăcere în acest loc", a scris Ceban.

Edilul-șef al Capitalei a enumerat lucrările care au fost efectuate în acest scuar.

"Acesta conține mai multe elemente inovative, o bibliotecă în aer liber, mese noi de șah, un spațiu amenajat pentru cei mici, iluminat artistic, a fost amenajată tehnica pentru sonorizare, locul găzduind mai multe evenimente culturale", a spus Ceban.

Sculptura Veronicăi Micle
Sculptura Veronicăi Micle

Nu este prima sculptură în bronz din capitala Moldovei realizată de Veaceslav Jiglițchi. Anterior, figuri similare au mai fost instalate pe strada 31 august, în parcul „Valea Morilor”, precum și în  sectorul Râșcani al Chișinăului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

14
Tagurile:
scuar, Chișinău, sculptura
Tematic
Un nou maraton de vaccinare în Capitală: Unde se pot imuniza oamenii
Atenție șoferi: O stradă din Capitală va avea circulație în sens unic


Загрузка...
Bancomat

Bancomatele și cardurile unei bănci din Moldova nu funcționează: Ce s-a întâmplat

163
(reînnoit 20:41 17.06.2021)
Cetățenii Moldovei s-au confruntat cu probleme atunci când au vrut să folosească cardurile uneia dintre bănci. Reprezentanții acestei instituții remediază deja problema.

CHIȘINĂU, 17 iunie - Sputnik. Clienții Victoriabank s-au confruntat joi seara cu dificultăți la achitarea cumpărăturilor cu cardul sau la extragerea banilor de la bancomat. În unele supermarketuri, cumpărătorii au fost nevoiți să caute numerar pentru a plăti la casă.

După cum i-au relatat utilizatorii acestei bănci reporterului Sputnik Moldova, apar probleme și la încercarea de a intra în cabinetul personal prin aplicație.

Banca a reacționat deja la această situație și a informat că rezolvă problema.

”Dragi prieteni, din cauza unei erori în funcționarea unui echipament, temporar funcționează cu deficiente aplicațiile VB24 Pay, VB24 Web, VB24 Mobile. La fel, ATM-le și POS-terminalele întâmpina deficiențe. Lucrăm pentru remedierea cât mai urgență a problemei”, este menționat în comunicatul postat pe pagina de Facebook a băncii.

Banca și-a cerut scuze de la clienții săi pentru neplăcerile cauzate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tagurile:
card, terminal, Victoriabank


Загрузка...