Barieră, foto de arhivă

Țările ce rămân închise pentru moldoveni - actualizări

466
(reînnoit 09:01 26.09.2020)
În ce țări nu pot intra moldovenii, din cauza restricțiilor instituite din cauza pandemiei – Ministerul de Externe de la Chișinău a actualizat lista. Află ce presupune „carantina ermetică” din Israel, care a intrat astăzi în vigoare.

CHIȘINĂU, 25 sept – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat astăzi, pe site-ul său, informația privind accesul cetăţenilor moldoveni pe teritoriul altor state în contextul pandemiei cu COVID-19.

La ora actuală, cetățenii Republicii Moldova, cu unele excepții, au accesul interzis pe teritoriul României, Ucrainei, Franței, Belgiei, Austriei, Germaniei, Israelului, Italiei, Greciei, Ciprului, Croației, Armeniei și altor state.

Reamintim că Republica Moldova a fost inclusă în „zona roșie”, cea a țărilor cu o rată înaltă de răspândire a COVID-19.

În Cehia, intrarea cetățenilor Republicii Moldova rămâne restricționată. Cetățenii moldoveni pot intra în Cehia doar dacă dețin permis de ședere temporar sau permanent, o viză de lung sejur, viză de lucru și/ori un contract de muncă perfectat după anularea stării de urgență (după 17 mai 2020).

În Israel, de asemenea, nu pot intra cetățenii moldoveni. În legătură cu agravarea situației pandemice în țară, guvernul israelian a decis introducerea „carantinei ermetice” la nivel național în perioada 25 septembrie –11 octombrie 2020. Carantina ermetică din Israel prevede: Închiderea ermetică a țării în perioada 25.09 - 11.10.2020; Păstrarea obligatorie a distanței sociale de doi metri; Închiderea parțială a sinagogilor; Sistarea activității sectorului privat; Sectorul social va activa în regim de stare de urgență; Vor fi închise piețele; Reducerea la minimum a activității instituțiilor de stat; Aeroportul „Ben Gurion”, deocamdată, funcționează.

„Statul Israel va rămâne închis pentru cetățenii Republicii Moldova. Regulile de intrare și ieșire din țară sunt păstrate aceleași, care au fost publicate la 17.09.2020”, informează MAEIE.

În Armenia, cetățenii moldoveni, cu unele excepții, nu vor fi admiși până la anul viitor. Guvernul Armeniei a instituit regimul de carantină până pe 11 ianuarie 2021, cu păstrarea restricțiilor de intrare pentru cetățenii străini și apatrizi. Sunt exceptate de la interdicția de intrare pe teritoriul Republicii Armenia, cu condiția autoizolării (14 zile) și efectuării testului PCR, următoarele categorii de persoane: membrii echipajelor aeronavelor, șoferii/mecanicii de locomotivă care efectuează transport internațional de marfă, reprezentanții misiunilor diplomatice, ai birourilor consulare și personalului organizațiilor internaționale, precum și a membrilor de familie ai acestora, în cazul decesului - rudele apropiate ale persoanei decedate (părinte, soț, copil, soră, frate).

În Austria, cetățenii moldoveni pot intra dacă dețin dreptul de ședere în baza unei vize de tip D eliberată de statul austriac sau a unui permis de ședere sau dacă solicită dreptul de ședere în conformitate cu legile austrice (Legea poliției pentru străini, Legea privind regimul străinilor, Legea privind azilul).

În Belgia, cetățenii moldoveni sunt admiși să intre dacă fac dovada unor motive bine întemeiate.

În Franța, cetățenii moldoveni sunt admiși dacă au statutul de soț /soție sau copil la întreținere al unui cetățean francez; rezident în Franța (justificative: factura de electricitate, impozit pe venit, contractul de închiriere, cont bancar); transportator de marfă și asigură transportul internațional de marfă (justificativ: certificat de transportator internațional eliberat de angajator în baza modelului european); student posesor de viză de lungă ședere sau de scurtă ședere de studii /stagiu (cu excepția VCS Concours) sau sosesc pentru o perioadă mai mică de 90 de zile, la prezentarea justificativului de cazare (loc de trai); profesor sau cercetător, angajat sau invitat de o instituție de învățământ sau laborator de cercetări francez, cu scopul efectuării studiilor, predării sau cercetării; posesor al unei vize de lungă ședere.

Toate alertele de călătorie și informațiile actualizate ale MAEIE sunt publicate la acest link.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

466
Tagurile:
închise, moldovenii, Țări
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1088)
Tematic
COVID-19: Număr mare de cazuri confirmate într-o singură zi
hampions League - Group A - Lokomotiv Moscow v Bayern Munich

VIDEO: Victorie cu emoții pentru Bayern la Moscova

38
Deținătoarea în exercițiu a Ligii Campionilor, Bayern Munchen, a învins-o cu emoții pe Lokomotiv Moscova. Germanii au smuls victoria în minutul 79.

CHIȘINĂU, 27 oct – Sputnik. Bayern a deschis scorul în minutul 13, prin Leon Goretzka, care a marcat cu o lovitură de cap din interiorul careului.

În minutul 70, Anton Miranchuk a egalat în urma unui contraatac. Anul trecut, fratele său, Alexei Miranchuk, a înscris de două ori contra lui Juventus și apoi a făcut pasul spre Serie A, după transferul de la Atalanta.

Bayern a revenit în avantaj în minutul 79, după golul lui Joshua Kimmich. Mijlocașul de 25 de ani a înscris cu un șut superb, din afara careului. Campioana Germaniei ajunge la 6 puncte în grupa A. În celălalt meci, se întâlnesc de la ora 22:00 Atletico și Salzburg.

Lokomotiv: Guillherme - Corluka (Rajkovic 46), Rybus, Zhivoglyadov, Cerqueira - Ignatjev (Zhemaletdinov 76), Kulikov (Lisakovich 76), Miranchuk - Krychowiak, Smolov (Rybchinskiy 75) - Ze Luis.

Bayern: Neuer - Pavard, Sule, Alaba, Hernandez - Kimmich, Goretzka (Martinez 46) - Muller (Gnabry 46), Tolisso, Coman (Douglas Costa 69) - Lewandowski.

Un alt meci care s-a disputat în Estul Europei, din cauza temperaturilor scăzute, a fost cel dintre Șahtior și Internazionale Milano. După 3-2 cu Real Madrid, campioana Ucrainei a scos o remiză contra lui Inter, scor 0-0. Cele mai mari șanse de a înscrie le-a avut atacantul oaspeților, Romelu Lukaku.

De la ora 22:00 se dispută alte 6 partide din cadrul Ligii Campionilor. Prime va transmite meciul dintre Olympique Marseille și Manchester City.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

38
Tagurile:
Moscova, fotbal, Victorie
Tematic
Artur Ioniță, interviu exclusiv: ”Obiectivul meu era să rămân în Italia”


Загрузка...

Presa din SUA: victoria lui Trump va aduce sfârșitul NATO

54
(reînnoit 20:07 27.10.2020)
Financial Times a publicat un editorial în care se arată că un al doilea mandat prezidenţial al lui Donald Trump ar putea reprezenta sfârşitul NATO.

BRUXELLES, 27 oct - Sputnik, Daniela Porovăț. Analiza Financial Times arată felul în care a decurs în primul mandat al lui Trump relația SUA cu NATO, insistându-se asupra deteriorării relațiilor dintre Washington și Berlin și nu doar din punct de vedere militar, ci și economic.

„Germania a avut parte de mai multe surprize geostrategice în ultimii ani”, se arată în articol, dar, de departe, cea mai neplăcută dintre ele, o veritabilă «lebădă neagră», a fost alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA, motiv pentru care întreaga naţiune germană ”pare hipnotizată de posibilitatea câştigării unui al doilea mandat prezidenţial de către Trump la alegerile din SUA din 3 noiembrie”, arată FT.

Analiza observă că Angela Merkel, un veritabil susţinător al NATO, a avut o relaţie extrem de rece cu Donald Trump, comparativ cu predecesorii săi de la Casa Albă, Trump fiind primul lider american de după al Doilea Război Mondial care nu a efectuat din primul mandat o vizită oficială de stat în Germania.

Așadar, un al doilea mandat al lui Trump ar duce la retragerea completă a trupelor din Afganistan şi Orientul Mijlociu, acţiune care ar putea fi continuată apoi cu retragerea militarilor americani din Europa.

FT încearcă, în schimb, să arate cât de promițătoare ar fi lucrurile dacă ar câștiga Joe Biden, care s-ar reîntoarce la vechea manieră de relaționare.

FT amintește că Donald Trump a decis să retragă o parte din trupele americane staţionate în Germania pe motiv că „Germania a făcut o avere” de pe urma prezenţei trupelor americane pe teritoriul ei și că datorează miliarde de dolari SUA.

În final, analiza din FT arată că indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, Europa are nevoie de propria sa „ancoră de securitate”, iar aceasta nu poate fi decât Germania, marcând astfel despărțirea de relația transatlantică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

54
Tagurile:
Nato, Sfârșit, Trump, Victorie
Tematic
Trump retrage trupele din Germania în beneficiul SUA. Și al întregii lumi


Загрузка...