Morman de gunoi, stația de troleibuz Mitropolit Dosoftei

Video Șocant: Cum se vede Moldova din Belarusul protestatar

366
Un moldovean a filmat câteva secvențe video și le-a postat pe rețelele de socializare prin care le-a arătat belorușilor, care acum protestează împotriva regimului autoritar al lui Lukașenko, cum arată liberalismul și democrația în Moldova.

CHUȘINĂU, 17 sept – Sputnik. Autorul acestor filmulețe este activistul Alexandru Gâscă, care este un apărător al producătorului local și autohton și un conservator convins.

Noi am mai scris și anterior despre mesajele video pe are el le-a transmis Alexandru Gâscă belorușilor sătui de dictatura lui Lukașenko.

Păi, iată trebuie să menționăm că aceste filmulețe s-au bucurat de o mare audiență și a provocat polemici aprinse de rețelele de socializare, .

Spre exemplu, filmulețul făcut la o piață improvizată de vechituri din sectorul Botanica, municipiul Chișinău, unde pensionarii vând lucrurile din casă ca să supraviețuiască, să nu moară de foame, a acumulat un milion și 400 de mii de vizualizări.

Alt video, din aceeași serie, făcut într-o trecere subterană de pietoni, a acumulat aproape jumătate de milion de vizualizări.

Un alt video din curte, cu oameni aghesmuiți la ora 10:00 dimineața, a fost făcut de Alexandru Gânscă în limba română și a acumulat și acesta o cifră impresionantă de vizualizări – peste 146 de mii.

Aici este altul, de asemenea cu multe vizualizări.

Vedem că în discuțiile provocate de aceste materiale video s-au implicat internauți din tot spațiul CSI. Aceștia toți au făcut o comparație cu situația din țările lor și cu cea din Belarus la capitolul infrastructură, industrie, dezvoltare și altele.   

Este adevărat că poate unele dintre concluziile făcute de Alexandru Gâscă pot fi discutabile, însă imaginile postate de el reflectă situația din țara noastră așa cum este cu adevărat. Și nu de o zi, două, ci deja de câteva decenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

366
Tagurile:
Belarus, moldova, șocant, video
Скорая помощь

Stare de urgență în toată țara de astăzi: Iată ce nu vom avea voie facem

68
(reînnoit 18:09 29.11.2020)
Astăzi intră în vigoare regimul stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării – purtarea măștii de protecție în spațiile publice este obligatorie în toate spațiile publice.

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. De luni, 30 noiembrie, și până pe 15 ianuarie 2021, în toată țara este instituită starea de urgență în sănătate publică. Decizia a fost luată la sfârșitul săptămânii trecute de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19.

Vor fi reluate un șir de restricții anterioare și vor fi impuse altele noi. Este vorba în primul rând de faptul că, de astăzi, suntem obligați să purtăm masca de protecție în toate spațiile publice, atât închise, cât si deschise. Potrivit autorităților, aceasta este una dintre „măsurile de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, aplicabile la nivel naţional”

„Purtarea măştilor de protecţie în toate spaţiile publice (de uz comun) deschise şi închise, în special în transportul public. Masca trebuie să acopere gura şi nasul”, se arată în anexa ordinului adoptat de CNESP.

Măsuri restrictive pentru următoarea perioadă

Autoritățile ai decis să interzică activitatea cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), măsura intrând în vigoare începând cu ziua de sâmbătă, 28 noiembrie 2020. Totodată, de astăzi restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa doar până la ora 22:00. Va fi interzisă activitatea acestora în intervalul orar 22:00 - 07:00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică este interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

În același timp, instituțiile publice și cele private stabilesc un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor. Pentru angajații a căror activitate nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va trebui să fie asigurată munca la distanţă.

Intervin modificări și în orarul de călătorie al transportul public, inclusiv în ceea ce privește numărul de unități de transport. Acesta va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

În următoarea perioadă este admisă organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic și evenimentelor festive cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, fiind respectate măsurile de sănătate publică și întocmite obligatoriu listele de evidență epidemiologică a evenimentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
mască, restricții, stare de urgență
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
COVID - 19: Țările în care nu pot intra moldovenii - informații actualizate
Nu au mai fost atâtea până acum: Număr-record de cazuri noi de COVID


Загрузка...
Sală de operație, foto de arhivă

”Cadavrul” a înviat în timpul procedurii de îmbălsămare

422
(reînnoit 22:36 29.11.2020)
Personalul medical de la morgă a aruncat vina pe seama familiei ”defunctului”, organele de drept vor trebui să clarifice cauzele producerii acestui incident.

CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Un bărbat din Kenya, dat din greșeală drept decedat, a fost la un pas de a fi îmbălsămat de viu. Bărbatul în vârstă de 32 de ani și-a venit în fire când procedura la morgă începuse deja, informează publicația The Standart.

Medicii au observat că ”defunctul” se mișcă. Aceștia erau deja pe cale să introducă formaldehida. Personalul clinicii nu are de gând să-și recunoască greșeala, considerând că vinovate de cele întâmplate sunt rudele pacientului.

Este menționat faptul că rudele bărbatului nu au așteptat concluzia definitivă a medicilor.

Acesta și-a pierdut cunoștința acasă, iar familia l-a transportat la clinică. Peste câteva ore, rudelor li s-ar fi comunicat că bărbatul a murit.

Totuși, potrivit superintendentului spitalului, medicii au cerut timp ca să se lămurească în privința stării pacientului, însă rudele ia-u învinuit că nu se grăbesc și au dus singure ”corpul neînsuflețit” la morgă.

După ce bărbatul a ”înviat”, el a fost transferat într-un salon al spitalului. Avesta ar putea fi externat peste câteva zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

422
Tagurile:
Kenya, Îmbălsămat, morgă, defunct, cadavru


Загрузка...