Curs Valutar

Curs valutar pentru 17 septembrie: Ce se întâmplă cu euro

99
(reînnoit 07:28 17.09.2020)
Leul și-a întărit astăzi poziția în raport cu euro și leul românesc. Celelalte valute își păstrează cotațiile anterioare.

CHIȘINĂU, 17 sept - Sputnik.  La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei pentru joi, 17 septembrie, un dolar american echivalează cu 16,62 lei, un euro – cu 19,73 lei, o hrivnă ucraineană – cu 59 de bani, un leu românesc – cu 4,06 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 22 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 17 septembrie 2020
© Photo : BNM
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 17 septembrie 2020

Datele BNM arată că euro s-a ieftinit cu 5 bani, iar leul românesc cu un ban. Dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească au rămas la cotațiile de miercuri.  

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

99
Tagurile:
lei, Curs valutar, curs
Tematic
Curs valutar pentru 16 septembrie: Ce se întâmplă cu leul
Curs valutar BNM pentru 14 septembrie: Ce se întâmplă cu euro și dolarul
Primarii din Chișinău și Suceava au semnat un acord de colaborare

Ceban a semnat un acord cu autoritățile din Suceava: Ce proiecte ar urma se facă

21
Mai multe proiecte în domeniul economiei, educației și culturii ar urma să fie implementate în curând în Capitala noastră. Primăria din Chișinău a semnat un acord de colaborare cu județul Suceava, România. 

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Edilul-șef al Capitalei a scris pe pagina sa de Facebook că Chișinăul va colabora și cu județul Suceava. Mai exact, joi, 24 iunie, primarul Chișinăului a semnat un acord de colaborare cu autoritățile locale din județul Suceava, România.

Ceban a scris că această cooperare va avea la bază schimb de informații și de experiență, și realizarea proiectelor sau programelor comune în domenii precum:administrație publică locală, urbanism, mediu, economie, comerț, educație, cultură și sport.

Primarul a precizat că în curând un grup de lucru din Chișinău va merge la Suceava pentru a putea realiza mai multe proiecte. 

„După semnarea înțelegerii am discutat cu mai mulți reprezentanți de instituții din Suceava despre idei și proiecte, precum: reabilitarea în comun a Muzeului „Grigore Vieru” de la Chișinău, crearea unui program de simulare pentru pregătirea de examenele de bacalaureat, dezvoltarea serviciilor de educație pe parcursul vieții și a serviciilor pentru copii care au nevoie de ajutor, colaborarea între școlile de meserii, dezvoltarea turismului și atragerea de investiții”, a scris Ion Ceban.

Ceban a menționat că este bucuros că Primăria Chișinău reușește să dezvolte relații de colaborare cu mai multe țări, orașe, capitale, regiuni și județe. El a precizat că aceste colaborări sunt o bună oportunitate pentru Capitala Republicii Moldovaca să-și dezvolte potențialul. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

21
Tagurile:
primării, Suceava, colaborare, Ion Ceban


Загрузка...
Centrul COVID-19 Chișinău

Încă două persoane, răpuse de COVID-19: Câte cazuri noi s-au confirmat

34
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță pentru astăzi un număr și mai mic de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 24 iunie - Sputnik. Alte 63 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în țara noastră după ce au fost efectuate 5 529 de teste. Din numărul total de cazuri, trei sunt de import, iar persoanele au venit din Rusia. Alte trei cazuri sunt în rândul lucrătorilor medicali.

În spitalele din țară sunt internați 177 de pacienți, dintre care 38 în stare extrem de gravă, iar șapte sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Acasă, cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 627 de persoane, iar sub supraveghere sunt peste 15 mii de oameni.

Alte 69 de persoane au fost vindecate. În total, peste 249 de mii de persoane au fost tratate de COVID-19.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 256 387. 

Totodată, alte două persoane au murit după ce au pierdut lupta cu COVID-19, anunță ministerul sănătății. Victimele sunt o femeie de 71 de ani și un bărbat de 74 de ani.

Bilanțul total al deceselor în țara noastră a ajuns la 6 180.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
decese, COVID-19, cazuri
Tematic
Explozie de cazuri COVID-19 în Moldova
COVID-19 în Moldova: Alte decese și cazuri noi de infectare
Epidemiolog, despre tulpina indiană de COVID-19: Ar putea ajunge în Moldova?


Загрузка...
Ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Ce a făcut ambasadorul american Hogan în biroul lui Voronin pe 28 mai

0
(reînnoit 18:56 24.06.2021)
Liderul comuniștilor Vladimir Voronin i-a adresat o scrisoare publică ambasadorului SUA Dereck Hogan în care îl acuză de exercitarea presiunii asupra instituțiilor de stat din Republica Moldova

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. În scrisoarea sa Vladimir Voronin îi reamintește ambasadorului american că pe 28 mai a efectuat o vizită la biroul Partidului Comuniștilor din Chișinău. 

Liderul PCRM susține că această întrevedere a avut loc la inițiativa diplomatului SUA Dereck Hogan. 

„La această întâlnire, v-am citit fragmente din Convenția de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, care stă la baza relațiilor juridice internaționale din lume. Mi-ați spus că această Convenție vă este cunoscută și că sunteți ghidat de ea. Realitatea însă vorbește despre altceva”, a menționat Voronin.

Președintele PCRM a ținut să atragă atenția că i-a amintit ambasadorului SUA de Convenția de la Viena pentru că diplomatul s-ar amesteca în treburile mai multor instituții de stat din Moldova, inclusiv ale Serviciului de Informații și Securitate, Procuraturii Generale, Comisiei Electorale Centrale și Băncii Naționale.

„Mulți reprezentanți ai societății moldovenești și eu am văzut în asta că dumneavoastră, domnule ambasador, încercați să puneți presiune asupra instituțiilor statului în interesul anumitor grupuri politice și oficiali ai Republicii Moldova. Astfel de activități nu sunt prevăzute de Convenția de la Viena, ci, dimpotrivă, sunt direct interzise de aceste documente de bază”, a mai scris liderul PCRM.

Voronin i-a reamintit lui Hogan însă că după un șir de remarci pe care i le-a făcut discuția dintre ei a continuat pe un ton amical.

„Și acum, la mai puțin de o lună mai târziu, la 23 iunie 2021, ați făcut din nou o vizită la Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova, care se află în etapa finală de pregătire pentru a asigura desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate. Prin natura problemelor pe care le-ați ridicat în conversația cu conducerea CEC, este evident pentru mine că interferența Dumneavoastră personală în cursul procesului electoral este îndreptată în favoarea unui concurent concret”, a remarcat politicianul. 

Amintim că miercuri ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Dereсk J. Hogan, a mers la Comisia Electorală Centrală unde a discutat cu conducerea instituției despre organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Acest lucru a stârnit nedumerire și critici din partea mai multor analiști politici, care au calificat gestul drept imixtiune în alegerile parlamentare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
scrisoare, ambasadorul SUA, Vladimir Voronin
Tematic
FOTO: Igor Dodon și Vladimir Voronin au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”


Загрузка...