Poliia de Frontieră

Situația la frontieră: Mai multe intrări sau mai multe plecări?

55
(reînnoit 09:24 16.09.2020)
În pofida situației pandemice grave, la frontierele Republicii Moldove se înregistrează un număr destul de mare de intrări și ieșiri - date actualizate ale Poliției de Frontieră.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 293 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 573 traversări persoane, dintre care 3 280 treceri la frontiera moldo-română, 1 125 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 168 treceri aeriene. Astfel, numărul de intrări și ieșiri este aproximativ egal (6720).

Polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: 17 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; un caz de trafic ilegal de bunuri; un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; o persoană a fost depistat la controlul trecerii frontierei cu consemn național; 69 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 293 persoane și completate 4 712 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei, nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră au înregistrat în decursul a 24 ore 214 apeluri de la cetățeni, fiindu-le oferite consultații în privința situației de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Amintim că până în data de 28 septembrie 2020, intrarea străinilor și apatrizilor pe teritoriul Ucrainei în cazul călătoriei cu scop de tranzit este interzisă, cu excepția cazurilor cu caracter umanitar. Această modificare nu se aplică șoferilor, membrilor echipajului, deoarece persoanele din această categorie sunt exceptați de la interdicția de a intra pe teritoriul Ucrainei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
ultimele 24 de ore, Persoane, frontieră
Tematic
Date de la Poliția de Frontieră: Câte persoane au intrat în țară timp de 24 de ore
Vaccinul Sputnik V

Expert: Cât timp protejează de coronavirus vaccinul rus „Sputnik V”

211
(reînnoit 22:13 22.06.2021)
Vaccinul rusesc Sputnik V oferă o imunitate sigură pentru cel puțin o perioadă de o jumătate de an, a declarat expertul Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Vaccinul Sputnik V oferă o protecție împotriva coronavirusului pentru șase luni, a declarat șeful Laboratorului mecanismelor de variabilitate a populației microorganismelor patogene a Centrului Gamaleia, Vladimir Gușin.

“Dispunem de suficiente date care arată că în decurs de jumătate de an imunitatea la sigur se menține, iar pentru a o actualiza către o nouă ascensiune epidemiologică, e nevoie de o revaccinare”, a declarat expertul într-un interviu oferit canalului YouTube Soloviov LIVE.

Mai devreme, ministrul Sănătății, Mihail Murașko, a declarat că Ministerul Sănătății a elaborate anumite abordări pentru revaccinarea populației de coronavirus: în perioada de vârf, fiecare șase luni, în celelalte perioade – odată pe an.

Vaccinul poate fi administrat în toate regiunile Rusiei. În august 2020, Ministerul Sănătății a înregistrat primul vaccin din lume împotriva COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia. Preparatul a primit numele de “Sputnik V”.

Ulterior a apărut vaccinurile EpiVacCorona, a centrului Vector și CoviVac, creat de Centrul Ciumakov al Academiei de Științe. La începutul lui mai a fost înregistrat cel de-al patrulea vaccin – Sputnik Light.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

211
Tagurile:
imunitate, Vaccinul Sputnik V, Vaccin


Загрузка...
Curtea Supremă de Justiție

CSJ a respins recursul CEC: Vor fi deschise mai multe secții de votare în diasporă

149
(reînnoit 22:28 22.06.2021)
Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins astăzi recursul Comisiei Electorale Centrale la decizia Curţii de Apel Chişinău privind numărul secţiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Comisiei Electorale Centrale prin care a fost contestată decizia Curții de Apel Chișinău care prevedea că CEC trebuie să deschidă mai multe secții de votare în diasporă. 

CEC a fost obligată să majoreze numărul secţiilor de peste hotare până de la 146 la 191.

Pe 17 iunie, Curtea de Apel Chișinău a obligat Comisia Electorală Centrală să-și revizuiască decizia cu privire la numărul secțiilor de votare deschise peste hotare, decizia CEC prin care urmau să fie deschise 146 de secții de votare fiind anulată. Judecătorii au admis parțial contestațiile depuse de mai multe de partide în acest sens, care au cerut să fie organizate nu mai puțin de 190 de secții de votare.

Pe data de 8 iunie, CEC a decis majorarea numărului de secții de votare peste hotare de la 139 la 146. Ulterior, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a calificat decizia CEC ca fiind una formală și incompletă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

149
Tagurile:
diaspora, peste hotare, Secții de votare, CEC, recurs, CSJ
Tematic
CEC a stabilit: Cum va arăta buletinul de vot pentru anticipate


Загрузка...
Dolari SUA

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari