Foto simbol

Majoritatea podurilor din Chișinău trebuie reparate

48
(reînnoit 09:32 16.09.2020)
Cum și din bani intenționează municipalitatea să repare podurile care leagă străzile principale ale orașului? Răspunsul a fost dat de viceprimarul Chișinăului Victor Chironda, în studioul radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. În Capitală sunt multe obiective care necesită a fi reparate de urgență, însă sunt unele care mai pot aștepta. Scopul principal al autorităților municipale este reabilitarea podurilor, care au fost construite acum mai bine de 40 de ani și care nu au fost niciodată reparate.

Poligon
© Sputnik / Владимир Федоренко
În prezent, primăria caută fonduri pentru reabilitarea produrilor. Viceprimarul Chișinăului Victor Chironda a vorbit despre acest lucru în cadrul studioului Radio Sputnik Moldova.

"Pentru o evaluare detaliată a situației, în primul rând este necesară o concluzie a proiectului. În al doilea rând, este important de alocat mulți bani pentru lucrări, fiindcă întocmirea unui proiect este costisitoare. Până acum avem un proiect pentru repararea podului de pe strada Mihai Viteazul, dar nu există fonduri pentru realizarea reparației. Reabilitarea podurilor este, de asemenea, dificilă de realizat, deoarece fluxul de transport nu poate fi întrerupt", a spus viceprimarul Chișinăului Victor Chironda. 

În prezent, primăria dezvoltă un plan de restaurare a principalelor artere ale orașului și a podurilor.

De asemenea, autoritățile municipale intenționează să găsească finanțare pentru implementarea unor astfel de proiecte costisitoare. 

"La una dintre următoarele ședințe ale consiliului municipal, când se va discuta despre buget, vom prezenta acest plan, sper că va fi aprobat. După aceea, vom putea căuta fonduri, vom anunța o licitație, vom găsi un antreprenor și vom putea începe lucrările", a mai spus viceprimarul Chișinăului.

Restaurarea completă a podurilor din Chișinău necesită o sumă de câteva ori mai mare decât bugetul municipal. Pentru a începe lucrări atât de mari, primăria intenționează să atragă împrumuturi pe termen lung din străinătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
proiect, chișinău, primărie
Тема:
Studioul Sputnik Moldova: Opinii, declarații, comentarii (203)
Tematic
Harta care arată cum se deplasează autospecialele din Chișinău - Foto
Când vor fi reluate zborurile regulate Moscova-Chișinău
Ploaie

S-a spart cerul: Și azi va ploua cu găleata în toată țara

18
(reînnoit 21:24 17.06.2021)
Se pare că nu scăpăm prea curând de ploi. Meteorologii anunță că astăzi vor cădea precipitații puternice, cu fulgere și tunete, în toată țara.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că astăzi va ploua puternic în toată țara. Pe parcursul zilei se așteaptă maxime de 25 de grade Celsius în nordul țării, de 26 de grade în centru și de 27 de grade în raioanele de sud. Cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab din direcția nord-est. Presiunea atmosferică va fi normală.

Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021
Prognoza meteo pentru 18 - 24 Iunie 2021

Până joia viitoare, 24 iunie, vom avea zilnic ploi, fie pe teritorii extinse, fie izolate, cu descărcări electrice, însă valorile termice ale aerului vor crește de la o zi la alta. Astfel, termometrele vor indica până la 32 de grade Celsius săptămâna viitoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
prognoze meteo, prognoze, meteo.md, meteo
Тема:
Meteo în Moldova: Prognoza exactă pentru fiecare zi
Tematic
Avertizare meteo de ultima oră: Un nou Cod Galben de ploi puternice, grindină și vijelie
Meteo: Vine canicula + 32 de grade Celsius


Загрузка...
Микрофон в студии радио Sputnik

Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

133
(reînnoit 21:55 17.06.2021)
Noi oportunități pentru turismul moldovenesc! Încă o localitate din țara noastră ar putea deveni o atracție turistică deosebită pentru turiștii locali, dar și străini. Detalii aflați din materialul Sputnik.
Atracții turistice în apropiere de Chișinău: Un nou proiect lansat de ANTRIM

Asociația Obștească „Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova” și Primăria Comunei Budești au semnat un Memorandum de colaborare, având drept obiectiv transformarea satului Budești într-o destinație agro-turistică, prin dezvoltarea noii destinații turistice, îmbunătățirea infrastructurii și promovarea imaginii localității.

În acest scop a fost creat un Centru de Informare Turistică în incinta Muzeului din localitate, care va colabora cu operatorii de turism din țară și va avea contracte de deservire a turiștilor și excursioniștilor.

"Ne propunem susținerea dezvoltării prestatorilor de servici turistice prin dezvoltarea unei noi destinații turistice în Regiunea de Dezvoltare Centru, prin consolidarea parteneriatului APL-agenți economici, îmbunătățirea infrastructurii, lansarea noilor afaceri și promovarea imaginii localității. Valorificarea patrimoniului natural și cultural istoric al localităţii reprezintă un obiectiv de interes turistic și sperăm să ademenim cât mai mulți turiști", a declarat pentru Sputnik Moldova directorul executiv ANTRIM Victoria Bucătaru.

De menționat că Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova a creat mai multe Centre de Informare Turistică ce promovează și alte destinații turistice precum cele din Rezervația Naturală "Prutul de Jos", Complexul "Orheiul Vechi", Transnistria și Găgăuzia.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

133
Tagurile:
turism
Tematic
Premieră: Moldova, la o expoziție mondială de turism la Madrid


Загрузка...