pensionari

Ajutoare materiale de la Primăria Chișinău - iată cine va beneficia de ele toamna aceasta

82
Aproape 4.000 de persoane cu probleme de sănătate și cu venituri mici vor beneficia de ajutoare bănești de la Primăria Chișinău în lunile de toamnă. Inclusiv 2.000 de pensionari vor primi suport material.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. Toamna aceasta, aproximativ 3.800 de persoane și familii social-defavorizate din Chișinău și suburbii vor beneficia de ajutoare financiare din partea Primăriei.

Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, a oferit detalii în ședința de luni, 14 septembrie, a Primăriei. Ajutoarele vor fi acordate conform unei decizii a Comisiei pentru stabilirea și acordarea ajutorului material persoanelor defavorizate din municipiul Chișinău.

Luna aceasta, 915 persoane cu deficiențe auditive vor primi ajutoare bănești, astfel încât să aibă parte de o bucurie către Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată în 2020 pe 27 septembrie.

Către data de 1 octombrie, când este marcată Ziua internațională a persoanelor în etate, 2.000 de vârstnici vor beneficia de ajutor din partea Primăriei Chișinău.

Către data de 13 noiembrie, când este marcată Ziua internațională a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care au copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău examinează posibilitatea acordării ajutorului social și altor categorii de persoane dezavantajate.

Menționăm că cetățenii care se consideră dezavantajați din punct de vedere financiar pot solicita ajutoare materiale printr-o cerere depusă la direcțiile teritoriale de asistență socială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
ajutor social, primăria Chişinău
Tematic
Suportul financiar unic de 900 de lei: Iată când îl vor primi pensionarii
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

Alarmant! Peste o mie de cazuri de COVID într-o singură zi

18
(reînnoit 17:30 30.09.2020)
Reprezentanții Ministerul Sănătății au prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemică din țară legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik.  Ministerul Sănătății anunță că alte 1 013 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 cazuri sunt de import. Total teste efectuate – 3 472  dintre care primar au fost 3 161 şi repetat – 311. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 53 042 de cazuri.

Din numărul total de persoane care au fost confirmate astăzi cu COVID-19, 55 sunt lucrători medicali: medici - 20, asistenți medicali - 28, personal auxiliar - 7.

În prezent, 649 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 39 sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Între timp, alte 418 persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 38 997 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus 10 persoane. Ministerul Sănătății a transmis condoleanțe familiei Liliei Bantaș, consultant principal în cadrul Serviciului politici în domeniul managementului personalului medical și social, care a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Femeia avea doar 63 de ani.

Lilia Bantaș, consultant din cadrul Ministerului Sănătății
Lilia Bantaș, consultant din cadrul Ministerului Sănătății

În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 320 oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
infecție, bolnavi, COVID-19
Tematic
Medicii SUA, interesați de vaccinul rusesc împotriva COVID-19
Vaccinul împotriva COVID-19: Centrul „Vector” a finalizat studiile clinice


Загрузка...
Girofarul mașinei de poliție

Operaţiune SPIA poliţişti de patrulare, reţinuţi

150
(reînnoit 17:02 30.09.2020)
Mai mulţi poliţişti de patrulare au fost reţinuţi, după o operaţiune a Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie din cadrul Ministerului de Interne. Informaţia a fost confirmată pentru Spuntik Moldova de către şeful SPIA, Ion Mămăligă.

CHIȘINĂU, 30 sept - Sputnik. Potrivit şefului de la securitatea internă, Ion Mămăligă, percheziţiile au loc în cadrul unui dosar penal.

Sunt vizaţi mai mulți ofiţeri ai Secţiei de Patrulare a direcţiei Centru din cadrul Inspectoratului Naţional de Securitate Publică.

Pecheziţiile au avut loc într-un birou şi câteva maşini de serviciu.

Nu este cunoscut deocamdată numărul exact al celor reținuți. Potrivit lui Ion Mămăligă, „este vorba despre mai mult de două persoane reţinute.”

Acesta a specificat că, deocamdată, nu poate ofiri mai multe detalii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

150
Tagurile:
reținuți, patrulare, polițiști
Tematic
Descinderi CNA – trei medici au fost reținuți: Ce spune ministrul Sănătății


Загрузка...