Drapelul Republicii Moldova

Ce cred moldovenii despre relațiile cu Rusia, SUA, România și alți parteneri - Sondaj

119
(reînnoit 16:40 11.09.2020)
În cadrul unui studiu sociologic, participanții au fost solicitați să estimeze cât de bune sau cât de proaste sunt relațiile Republicii Moldova cu unii parteneri externi.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. Relațiile Republicii Moldova cu Rusia sunt considerate „bune sau foarte bune” de 60% dintre participanții la un nou studiu sociologic, ale cărui rezultate au fost făcute publice într-o conferință de presă din 11 septembrie.

Totodată, 26% dintre persoanele chestionate au fost de părere că relațiile moldo-ruse sunt „neutre”, iar 9% au apreciat că sunt „rele sau foarte rele”.

Republica Moldova are relații „bune sau foarte bune” cu Uniunea Europeană (UE) în opinia a 57% dintre persoanele intervievate în cadrul studiului sociologic, în timp ce 26% au apreciat că acestea sunt „neutre”, iar 9% au răspuns că sunt „rele sau foarte rele”.

Relațiile Republicii Moldova cu România au fost estimate astfel de participanții la sondaj: „bune sau foarte bune”  - 52%,  „neutre” – 29%, „rele sau foarte rele” – 14%.

Că Republica Moldova are relații „bune sau foarte bune” cu Ucraina au apreciat 41% dintre intervievați, cu SUA – 43%, cu Belarus, Turcia, Italia – câte 51%, cu CSI – 46%.

Sondaj, Barometrul Electoral 2020
Sondaj, Barometrul Electoral 2020

În cadrul sondajului, aproape 66% (65,9%) dintre respondenți și-au exprimat dorința ca Republica Moldova să-și păstreze statutul de neutralitate politico-militară, stabilit în Constituție.

Sondajul a fost realizat „față-n față” de operatorii Companiei „Date Inteligente”, cu respectarea normelor antiepidemice, potrivit companiei, pe un eșantion reprezentativ de 1.177 de respondenți, cu o marjă de eroare de 2,8%. Studiul „Barometrul Electoral - ediția de august” a fost efectuat în perioada 20 august – 3 septembrie. 

Același studiu sociologic a estimat pentru cine ar vota cetățenii la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020.

De asemenea, un capitol al studiului a fost dedicat intervievării unor experți. Între altele, ei și-au exprimat părerea despre răspândirea COVID-19 în Republica Moldova și acțiunile care ar trebui întreprinse de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

119
Tagurile:
Romania, Rusia, relații, moldovenii, sondaj
Tematic
La alegerile prezidențiale din acest an am putea avea parte de surprize - Experți
Experți: De ce au sporit cazurile de COVID-19 în Moldova - sondaj
Moldovenii și-au exprimat atitudinea față de NATO
Drum cu sens unic

Atenție șoferi: O stradă din Capitală va avea circulație în sens unic

6
(reînnoit 14:07 16.06.2021)
Strada Romană, mai exact tronsonul cuprins între străzile Vasile Alecsandri și Alexandr Pușkin va avea în curând sens unic de circulaţie. Despre acest lucru a anunțat Primăria Capitalei.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik. Municipalitatea a precizat că, începând cu data de 25 iunie, pe strada Romană din Capitală se va circula în sens unic.

Potrivit autorităților, măsura a fost luată la solicitarea Poliției Capitalei și a fost necesară pentru a asigura securitatea și pentru a fluidiza traficul 

Astfel, Regia de exploatare a drumurilor și podurilor „EXDRUPO” urmează să instaleze indicatoarele rutiere necesare pentru a se putea asigura circulația în sens unic din direcția străzii Vasile Alecsandri spre strada Alexandr Pușkin. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

6
Tagurile:
Primărie, Chișinău, stradă


Загрузка...
Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

Admiterea 2021: Ce îți propune Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova

17
(reînnoit 13:36 16.06.2021)
Și în acest an, Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM) este deschisă pentru toţi cei care doresc să obțină cunoștințe temeinice şi să-şi dezvolte competențele intelectuale şi spirituale în domeniul de formare profesională comercial-economică.

CHIȘINĂU, 16 iun - Sputnik Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova (UCCM) a fost înfiinţată în anul 1993 de către Guvernul Republicii Moldova şi conducerea Moldcoop. Potrivit informației de pe site-ul instituției, aceasta este singura instituţie de învăţământ superior din țară specializată în pregătirea specialiştilor în domeniul comerţului.
 

Începând cu anul 2015, instruirea este organizată în trei cicluri: licență, masterat și doctorat. Universitatea colaborează cu instituții din Franţa, Austria, Spania, România, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia. Studenții au posibilitatea să învețe la două facultăți concomitent, iar la final primesc două diplome.

UCCM are cămine, laboratoare moderne, biblioteci, săli de sport și cantine. Instituția are trei facultăți: Management şi drept, Marketing şi merceologie, Contabilitate şi informatică economică.

Admiterea 2021: Facultăți și specialități

Studii la zi și costul contractului:  

  • Contabilitate - 8 100 de lei
  • Marketing şi logistică -7 600 de lei
  • Business şi administrare - 8 100 de lei
  • Finanţe şi bănci - 8 100 de lei
  • Merceologie şi comerţ - 7 600 de lei
  • Drept - 8 400 de lei
  • Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice - 7 600 de lei
  • Servicii hoteliere, turism și agrement - 7 600 de lei

Universitatea Cooperatist-Comercială din Moldova se află în Chișinău, pe bd. Gagarin, 8. Pentru mai multe informații despre procesul de admitere puteți apela numărul de telefon: 069 476 062 sau 022-81-56-17. La fel, puteți adresa întrebări în format scris pe adresa de E-mail: admitere.uccm@gmail.com. 

În perioada 19 - 30 iulie, pretendenții care vor să învețe la UCCM pot depune online dosarele de concurs. Pentru candidații care nu pot depune online dosarele de constituțiile de învățământ superior vor implica un număr mic de cadre universitare care vor recepționa dosarele.

În data de 3 august, UCCM va anunța rezultatele preliminare, iar în perioada 4 – 10 august va avea loc depunerea documentelor în original.

În data de 12 august vor fi anunțate rezultatele finale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
2021, admitere, Universitate


Загрузка...