Procuratura Generală

Procuratura Generală rămâne fără o componentă din structura sa iată motivul

108
(reînnoit 12:30 10.09.2020)
Aparatul Procuraturii Generale a fost exclus din structura instituției, dintr-un motiv foarte simplu. Un demers în acest sens al procurorului general a fost aprobat astăzi de Consiliul Superior al Procurorilor.

CHIȘINĂU, 10 sept – Sputnik. Procuratura Generală nu va mai avea în structura sa componenta „Aparatul”. Un demers ce vizează modificarea în acest sens a structurii sistemului Procuraturii, prezentat de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost aprobat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) în ședința din 10 septembrie.

În cadrul ședinței CSP, Alexandr Stoianoglo a explicat de ce Aparatul Procuraturii Generale trebue exclus din structurile Procuraturii.

Potrivit lui, Legea cu privire la Procuratură în vigoare acum nu prevede o instituție precum „Aparatul Procuraturii Generale”. Și instituția „Aparatului”, și funcția de șef al Aparatului Procuraturii Generale sunt „o reminiscență a legii vechi”, a spus Alexandr Stoianoglo.

În prezent, în cadrul Aparatului Procuraturii Generale sunt angajate 18 persoane, iar inițial această instituție includea 78 de funcții, a precizat procurorul general.

Secțiile „relații publice” și „secretariat, petiții și audiență” din cadrul Aparatului vor fi subdiviziuni subordonate procurorului general.

Alexandr Stoianoglo a trebuit să ceară acordul CSP pentru modificarea în cauză, deoarece Legea cu privire la Procuratură prevede că structura Procuraturii Generale se modifică la demersul procurorului general, cu acordul în scris al Consiliului Superior al Procurorilor.

În ședința din 10 septembrie, s-a mai decis că procurorul Constantin Șușu va asigura interimatul funcției de președinte al CSP în perioada în care președintele CSP, Angela Motuzoc, se va afla în concediul anual de odihnă.

CSP a examinat în ședință cereri ale persoanelor care candidează la funcţia de procuror în temeiul vechimii în muncă și a anunțat concursuri pentru suplinirea unor funcții vacante de procuror - șapte în Procuratura Chișinău și trei funcții în raioane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
Procuratura Generală
Tematic
Procuratura a constatat cine și cum a furat miliardul - Nume sonore
O nouă turnură în dosarul mitei la cimitirul „Sfântul Lazăr”: Anunțul CNA
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga”

COVID-19: Din nou un număr mare de infectări

23
(reînnoit 17:22 29.09.2020)
Reprezentanții Ministerul Sănătății au prezentat informații actualizate cu privire la situația epidemică din țară legată de răspândirea infecției COVID-19.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Ministerul Sănătății anunță că alte 835 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import: Turcia - 3, Marea Britanie - 1. Total teste efectuate – 2 787 dintre care primar au fost 2 564 şi repetat – 223. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 52 029 cazuri. 

Din numărul total de persoane care au fost confirmate astăzi cu COVID-19, 58 sunt lucrători medicali: medici - 26, asistenți medicali - 23, personal auxiliar - 9.

În prezent, 568 de pacienți se află în stare gravă, dintre care 36 sunt conectați la aparate de respirație asistată, iar 1 576 sunt în stare de gravitate medie. Ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Între timp, alte 362 de persoane au fost tratate și externate. De la începutul pandemiei, 38 579 pacienți s-au vindecat de COVID-19.

Din păcate s-au înregistrat și noi decese. Ministerul Sănătății informează că astăzi au murit din cauza complicațiilor provocate de coronavirus nouă persoane, cu vârste cuprinse între 61 și 82 de ani. În total, de la începutul pandemiei și-au pierdut viața 1 310 oameni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

23
Tagurile:
bolnavi, coronavirus, COVID-19
Tematic
Vor putea oare Azerbaidjanul și Armenia să înceteze focul și să se înțeleagă
Ce spun experții despre alertele pandemice la nivel local


Загрузка...
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Video: Oamenii afectați de ploile de astăzi vor primi ajutor

18
(reînnoit 16:59 29.09.2020)
Autoritățile promit că-i vor ajuta operativ pe oamenii care au avut daune de pe urma ploilor de astăzi. Pompierii și salvatorii au intervenit în mai multe localități, dar cel mai mult a fost afectată autonomia găgăuză.

CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Autoritățille își propun să-i ajute operativ pe oamenii care au avut de suferit de pe urma ploilor puternice de astăzi.

Președintele Igor Dodon a anunțat pe Facebook că a discutat situația cu responsabilii de la Guvern. Prim-ministrul Ion Chicu vizitează la această oră raioanele afectate, pentru a stabili împreună cu autoritățile locale un plan de intervenție adecvat, potrivit șefului statului.

Igor Dodon a discutat și cu bașcanul Irina Vlah, având în vedere că sute de case au fost inundate în Găgăuzia din cauza ploilor.

„De asemenea, am avut o discuție cu bașcanul Irina Vlah, despre modul în care acest ajutor poate fi acordat cât mai eficient oamenilor”, a scris Igor Dodon.

„Ploile abundente din ultimele ore au adus nu doar bucurie agricultorilor, dar din păcate au produs și pagube în unele zone din centrul și sudul țării, în special în Comrat”, a constatat șeful statului.

„Apa a inundat sute de case în Dezghinja, comuna Congazcicul de Sus și alte sate” din Găgăuzia, a declarat puțin mai devreme bașcanul Irina Vlah.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat că angajații săi au intervenit cu 8 autospeciale și 8 motopompe pentru a înlătura consecințele de pe urma ploilor torențiale în orașul Comrat și alte localități din Găgăuzia.

Pompierii au efectuat lucrări de pompare a apei acumulate în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia, Ialpug și Uzinelor din Comrat. Din calea apelor au fost evacuate 9 persoane.

Tot în autonomia găgăuză, angajații IGSU au efectuat lucrări de tractare a unui autobuz cu copii, care a rămas blocat în șuvoaiele de apă.

Salvatorii au pompat și apa care a pătruns în Casa de Cultură din orașul Comrat.

De asemenea, angajații IGSU a intervenit în Chișinău, în raioanele Leova și Cimișlia și alte localități. În Capitală, salvatorii au pompat apa care intrase într-un magazin și au evacuat două persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

18
Tagurile:
afectati, oameni, ajutor, ploi
Tematic
FOTO: Ploile au lăsat în urmă distrugeri și necazuri


Загрузка...