Medicina

Moldova participă la noi studii pentru obținerea unui tratament împotriva COVID-19

58
Republica Moldova este din ce în ce mai implicată în cercetarea privind obținerea unui tratament pentru bolnavii de COVID-19.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a aprobat astăzi în regim de urgență decizia de efectuare a altor două studii clinice în vederea obținerii unui tratament eficient pentru bolnavii infectați de COVID-19, care sunt spitalizați, dar și pentru prevenirea infectării persoanelor cu care pacienții infectați au intrat în contact direct.

Potrivit informațiilor prezentate de Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, aproximativ 300 de persoane vor beneficia de tratament gratuit și în mod voluntar.

Studiile clinice se vor desfășura în cadrul Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și, în paralel, în peste 100 de instituții medicale din lume. 

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, directorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Eremei Priseajniuc, a menționat că aceste studii au menirea de a dezvolta preparatele, de a le aduce la stadiul de evaluare și cercetare a unor produse care au demonstrat la diferite faze, în diferite țări ale lumii, eficacitate și, cel mai important, siguranță pentru pacienți.

De precizat este că începând cu luna iunie curent Agenția Medicamentului a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Ieri Agenția a anunțat că primul medicament pentru tratarea COVID-19 va ajunge curând în Republica Moldova.

Directorul instituției a semnat autorizația pentru importul preparatului Remdesivir, despre utilitatea căruia s-a vorbit mult în ultima perioadă. Acesta este primul medicament autorizat în SUA și UE pentru tratamentul COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

58
Tagurile:
Tratament, tratament chimic, studii calitative, COVID-19
Un moldovean, reținut la Vama Albița

FOTO - Un moldovean a rămas fără BMW la vamă: Iată motivul

1
Un moldoveana încercat să aducă în țară un BMW furat din Italia, dar planurile i-au fost date peste cap de vameșii de la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Bărbatul în vârstă de 44 de ani, care avea dublă cetățenie, conducea un autoturism marca Mercedes E 250, înmatriculat în Moldova, tractând și o semiremorcă pe care transporta un un BMW fabricat în 2014.

În timpul controlului efectuat la punctul de trecere Leușeni-Albița, polițiștii de fotnieră au decis să facă verificări suplimentare. 

Un moldovean, reținut la Vama Albița
Un moldovean, reținut la Vama Albița

Așa au descoperit că automobilul figurează în baza de date ca fiind furat acum cinci ani din Italia. 

Atoturismul valoarea căruia ar fi, potrivit estimărilor, de 200 de mii de lei moldovenești, a fost confiscat până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1
Tagurile:
frontieră, vamă, mașină
Tematic
Avocat reținut: Ar fi încercat să mușamalizeze un caz grav
Un polițist de la Ciocana a fost reținut de ofițerii CNA: Iată ce mită a luat


Загрузка...
Girofarul mașinii de poliție

I se poate întâmpla oricui! Ce a pățit un tânăr în plină stradă

68
Un tânăr de 17 ani a fost ținta unor agresori noaptea trecută. Totul s-a întâmplat în sectorul Ciocana al Capitalei.

CHIȘINĂU, 20 sept. - Sputnik. Se pare că este destul de periculos să te plimbi noaptea pe strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana al Capitalei. De acest lucru s-a convins și un tânăr de 17 ani. Noaptea trecută, aproape de ora 23:00, acesta a fost agresat și jefuit de către doi indivizi.

Indivizi reținuți de carabineri
Indivizi reținuți de carabineri

Făptașii i-au furat telefonul mobil și o boxă muzicală. Din fericire, scena a fost observată de către un echipaj de carabineri, care patrula cu mașina în zona respectivă. Au intervenit să vadă ce se întâmplă, însă agresorii s-au speriat și au încercat să fugă, dar n-au ajuns prea departe, pentru că au fost reținuți. Indivizii au fost duși la Inspectoratul de Poliție pentru a fi interogați și documentați.

Agresorii au 16 și, respectiv, 18 ani și sunt locuitori ai municipiului Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Infractori, noapte, străzi
Tematic
Modificări de cadre în Poliție: Mai mulți conducători au fost numiți în teritoriu
Emisiunea ”Intersecții” cu Andrei Porubin. Invitat: Alina Zbancă, poetă, maior de poliție


Загрузка...