Reținere

Încă un reținut în dosarul privind acordarea gradelor de dizabilitate: Cine este acesta

80
Centru Național Anticorupție vine cu noi detalii în dosarul privind acordarea frauduloasă a gradelor de dizabilitate.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Încă o persoană a fost reținută de ofițerii CNA și procurorii anticorupție în cadrul dosarelor care vizează schema de corupție privind acordarea gradelor de dizabilitate. Este vorba de un șomer, care ar fi intermediat darea de mită funcționarilor de la oficiul local Rezina al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Potrivit unui comunicat al CNA, șomerul ar fi implicat în peste 30 de astfel de episoade. Acesta ar fi cerut de la persoane care și-au pierdut capacitatea de muncă sume care porneau de la 7000 de lei, pentru a le ajuta să obțină confirmarea sau reconfirmarea gradelor de dizabilitate.

Bănuitul a fost reținut aseară și plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore, iar pe numele lui a fost inițiată o anchetă în conformitate cu prevederile din codul penal - traficul de influență. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de pușcărie.

Amintim că CNA și procurorii au descoperit în jur de 50 de cazuri de corupere pasivă, activă și trafic de influență. Ilegalitățile ar fi fost comise de către angajați ai Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă și de către unii funcționari ai Serviciului Teritorial Rezina.

În urma investigațiilor, șase persoane au fost reținute. În prezent toate sunt arestate preventiv. Două dintre ele se află la Penitenciarul 13, iar altele patru au fost plasate în arest la domiciliu. CNA solicită oamenilor care au avut de suferit de pe urma acțiunilor pretins ilegale ale funcționarilor menționați să facă denunțuri la Centrul Național Anticorupție, prin intermediul liniei naționale anticorupție 0 800 55555.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
Dosar, Dosar penal, reținuți
Tematic
Ofițerii CNA, pe urmele funcționarilor de la Primăria Gotești: Două persoane reținute
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Natura s-a dezlănțuit în Găgăuzia: Ploile au provocat pagube de milioane

34
(reînnoit 16:28 29.09.2020)
Ploile abundente au provocat mari pagube locuitorilor Găgăuziei precum și infrastructurii din regiune - au fost inundate sute de case, automobile, instituții publice și au fost afectate instalațiile pentru livrarea gazelor. 

COMRAT, 29 sept - Sputnik, Aleksei Kartashilov. La Comrat puhoaiele de apă amestecate cu nămol și deșeuri menajere s-au abătut peste cartierele rezidențiale din preajma râului Iaplug.

În doar câteva minute sute de case au fost inundate, au fost deteriorate conducta de gaz, liniile de înaltă tensiune și căile de acces în curți. Acest sector rămâne încă fără curent electric, gaz și apă.

Președintele Comisiei pentru situații excepționale din Găgăuzia, Ivan Colioglo, a declarat pentru Sputnik Moldova că la Comrat au fost afectate aproximativ 50 de case. Nămolul a pătruns în încăperi, a inundat subsoluri și alte construcții. Au pierit din această cauză păsările și animalele domestice crescute în gospodării.

Cele mai fragile construcții nu au rezistat în fața stihiei și s-au prăbușit. Locatarii acestor clădiri vor fi adăpostiți temporar la căminul Universității de Stat din Comrat. 

La fața locului intervin salvatorii și serviciile comunale, care curăță drumurile de gunoi și nămol și pompează apa din subsoluri.

Stihia a afectat și satul Dezghingea din apropiere de Comrat. Aici au fost inundate 15 gospodării. Primarul localității Vasili Capsamun a explicat că situația se poate înrăutăți dacă digul lacului din apropiere va ceda în urma ploilor. 

În satul Bugeac a suferit mari pagube compania turcească ONUR, care efectuează lucrări de reparație a drumurilor în sudul Republicii Moldova. Puhoaiele de apă au inundat sediul întreprinderii, fabrica de aslatf și beton și au afectat activitatea laboratorului. 

Astăzi la Comrat urmează să aibă loc o ședință de urgență a Comisiei pentru situații excepționale, care va evalua pagubele produse de stihie. 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în capitala autonomiei găgăuze și satele din apropiere pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente au fost mobilizate 8 autospeciale și 8 stații de pompare. 

Apa a fost pompată în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia și Ialpugskaia, precum și din Casa de cultură. De ajutorul salvatorilor a avut nevoie și un autobuz cu copii, care a rămas blocat pe o stradă. 
Vremea nefavorabilă a fost prognozată anterior de Serviciul Hirdometeorologic de Stat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
ploi, Găgăuzia, inundații
Tematic
VIDEO: Ploaia a făcut prăpăd într-un sat din raionul Leova


Загрузка...
Grenadă

FOTO: Șocant - un pensionar a murit după ce a detonat o grenadă

31
Un pensionar de 69 de ani a murit, după ce a detonat o grenadă. Nenorocirea a avut loc la Tiraspol.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Autoritățile din regiunea transnistreană anunță că un bărbat în vârstă de 69 de ani a detonat în această dimineață o grenadă. 

Un pensionar din Tiraspol a detonat o grenadă
© Photo : mvdpmr
Un pensionar din Tiraspol a detonat o grenadă

Înainte de a comite acest gest, bărbatul și-a anunțat vecinii. El le-a cerut să se îndepărteze de blocul de locuințe. Inițial, oamenii au crezut că pensionarul glumește, iar când le-a arătat grenada, aceștia s-au îndepărtat speriați de el. La scurt timp, pensionarul a detonat obiectul explozibil, iar locuitorii din zonă au chemat poliția. La fața locului s-au deplasat experții criminaliști.

Oamenii legii urmează să investigheze toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, inclusiv de unde a luat bărbatul grenada. Pensionarul locuia singur, dar era vizitat des de rudele sale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
moarte, mort, grenadă
Tematic
Reglări de conturi cu o grenadă la Florești - Detalii
Detalii șocante - Motivul incredibil al bărbatului care a detonat o grenadă la Călărași


Загрузка...