alegeri

Important pentru cei care vor voteze la alegeri în alt loc decât cel de reședință

65
(reînnoit 11:55 09.09.2020)
Comisia Electorală Centrală informează alegătorii despre modul în care vor putea vota la o altă secție de votare decât cea conform domiciliului.

CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. Alegătorii care vor să voteze la o altă secție de votare decât cea conform domiciliului sau reședinței valabile pot să-și declare noul loc de ședere.

Precizarea fost făcută de Comisia Electorală Centrală printr-un comunicat de presă.

Astfel, cei care vor să voteze în altă parte în ziua alegerilor vor depune personal o declarație de ședere, împreună cu actul de identitate în copie atașat, la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze. Trebuie precizat că pentru confirmarea identității alegătorul va prezenta actul de identitate și în original.

CEC atrage atenția că declarațiile depuse în cadrul scrutinelor anterioare nu mai sunt valabile, iar pentru a se regăsi în lista electorală alegătorii trebuie să-și declarare noul loc de ședere până în data de 1 octombrie inclusiv.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

65
Tagurile:
lista electorală, Ziua alegerilor, data alegerilor, alegerile
Tematic
Cine va conduce Moldova - își va permite republica alegeri libere?
Scutiți de carantină: Observatorii la alegeri și jurnaliștii străini nu vor sta în izolare
Mască, COVID-19

Și astăzi avem un număr foarte mare de infectări cu COVID-19

0
(reînnoit 17:41 24.09.2020)
În ultimele 24 de ore au fost confirmate în laborator 721 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 48.953 de cazuri.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Astăzi au fost anunțate 721 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintr-un număr total de 2.621 de teste (primar – 2.440 şi repetat – 171).  

Cinci cazuri sunt de import (Ucraina-1, Emiratele Arabe Unite-1, Italia-1, Spania-1, Marea Britanie-1).

Ministerul Sănătății a informat că au murit alte opt persoane infectate cu COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 1.252 de cazuri.  

Informația se completează.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Viteza de răspândire a COVID-19 în Moldova înspăimântă
Contribuie la salvarea pacienților infectați cu COVID-19


Загрузка...
Incendiul care a cuprins Filarmonica Națională din Capitală practic a fost lichidat.

Cronica coșarului de la Filarmonica Națională Video

13
Incendiul care a cuprins Filarmonica Națională din Capitală practic a fost lichidat. Pompierii și salvatorii sting ultimele flăcări, dar vor monitoriza obiectivul din turnuri de observare și echipe de gardă pe parcursul întregii nopți.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a povestit cum s-au desfășurat lucrările de lichidare a puternicului și nimicitorului incendiu care a deteriorat puternic clădirea Filarmonicii naționale "Serghei Lunchevici" din Capitală.

 

Ea spus că la 16:20 incendiu a fost localizat de pompieri și salvatori, la lucrări participând efectivul de trupă și de comandă. Odată cu localizarea incendiului, pompierii au putut înainta în interiorul . Pușcașu spune că a existat un risc eminent pentru viața și securitatea pompierilor în timpul acestei misiuni.

În total au intervenit 10 echipaje, dintre care trei autoscări. A fost antrenat un efectiv de aproape 60 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La fața locului a fost prezentă și conducerea Inspectoratului, care a monitorizat și dirijat acțiunile pompierilor și salvatorilor.

Liliana Pușcașu a precizat că focul a afectat o suprafață de 3500 de metri pătrați. Este vorba, în special, de tavanul care a cedat în sala principală.

După lichidarea totală a incendiului, pompierii urmează să efectueze lucrări de demontare și de spălare a construcției, iar laboratorul experimental antiincendiar va merge la fața locului pentru a cerceta cum s-a produs incendiu.  

Ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a menționat că nu au fost raportate victime. Din clădirile vecine au fost evacuați oamenii întrucât fumul dens putea să-i afecteze.

În aceste momente, pompierii și salvatorii continuă lucrările de lichidare definitivă a incendiului.

Dacă va fi necesară, echipele specializate vor interveni și noaptea. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza turnuri de iluminare, iar efectivul de gardă va monitoriza edificiul Filarmonicii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

13
Tagurile:
Pompieri, salvatori, Flăcări, arde, incendiu, Filarmonica


Загрузка...