Galina Gherman

Interpreta de muzică ușoară Galina Gherman, despre carieră și bărbații din viața ei

78
(reînnoit 20:49 09.09.2020)
Ani buni Galina Gherman a fost numită "Larisa Dolină din Moldova". Nu doar pentru că avea o asemănare izbitoare cu interpreta din Rusia, pe care mai încerca și să o imite.

Gutiera Prodan

Dar și pentru firea ei rebelă și maniera proprie de interpretare, care au răbufnit în forță, făcând-o unică și irepetabilă.

Galina Gherman
© Photo : Arhiva personală / Galina Gherman
Galina Gherman

Galina Gherman a sfidat publicul chiar de la început. Lăsată la 17 ani de tatăl ei cu două valize în mâini în fața hotelului Chișinău, a trebuit să-și facă drum în lumea dură a show-businessului.

"Am avut 3 bărbați foarte buni în viața mea, dar pe care nu i-am prețuit așa cum au meritat-o. Ei mă iubeau la nebunie, dar eu așa și nu am putut să-i iubesc", mărturisește Galina.

Cel care a ajutat-o în cariera sa interpretativă a fost regretatul Grigore Dolință, pe timpuri un mare demnitar la Ministerul Culturii. "Mă chema foarte des la el și mă ruga să-i cânt, putea asculta ore întregi piesele interpretate de mine. Întâi s-a îndrăgostit de vocea mea, apoi de mine!", își amintește interpreta.

Galina Gherman
© Photo : Arhiva personală / Galina Gherman
Galina Gherman

Că este o norocoasă a recunoscut întotdeauna! Nu-i este jenă să spună că a avut mai mulți bărbați care au iubit-o la nebunie și au ajutat-o să facă carieră, să aibă un trai decent...

Acum are un singur regret: că nu s-a născut cu vreo 10 ani mai devreme! Atunci erau adevărații profesioniști și posibilitățile de afirmare a unui interpret erau altele... 

Recunoaște sincer: faptul că a mers în 1994 la Festivalul “Крымские Зори” a fost o întâmplare aranjată! Invitația venise pentru Nadejda Cepraga, doar ca iubitul Galinei, mare funcționar la Ministerul Culturii, le-a zis celor de la Moscova că este o tânără interpretă mult mai frumoasă și mai talentată decât Nadejda Cepraga! Iată așa a ajuns Galina Gherman să cânte alături de cele mai mari stele ale estradei ruse!

Galina Gherman
© Photo : Arhiva personală / Galina Gherman
Galina Gherman

10 spectacole muzicale în 10 zile și în 10 orașe din Crimeea! S-a întors de acolo cu un statut aparte, ușile fiindu-i deja deschise pentru alte festivaluri și concursuri internaționale!

Afirmă că bărbați buni au fost doar până prin 2005, acum însă, de vreo 15 ani, nu știe unde s-au pierdut adevărații bărbați.

Despre colaborările cu marii compozitori de la noi zice că: “ Atunci când te legi cu un compozitor este așa precum te-ai mărita cu el, chiar dacă ai soț acasă... așa am pățit-o și cu Liviu Știrbu, și cu Valentin Dânga... au fost supărați mulți ani, considerau alte colaborări ca o trădare personală“ – afirmă Galina Gherman.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

78
Constantin Cojocaru

Mierea de albine: Beneficii uimitoare pentru sănătate

141
(reînnoit 19:29 20.09.2020)
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", apicultorul și organizatorul târgurilor de miere Constantin Cojocaru a vorbit despre beneficiile uimitoare ale diverselor sortimente de miere pentru organism.
Mierea de albine: Beneficii uimitoare asupra sănătății

Pe lângă faptul că este gustoasă, mierea de albine este extrem de benefică pentru organism. Și asta pentru că are un conținut bogat de vitamine, aminoacizi și minerale precum calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu. Mierea de albine este cel mai puternic energizant natural, care ajută foarte mult în tratamentul afecțiunilor respiratorii, celor hepatice sau cardiace.

Potrivit lui Constantin Cojocaru, în cazul răcelii cea mai bună miere pe care o puteți consuma este cea de tei sau cea din flori de levănțică. Mierea de tei calmează accesele de tuse și vă ajută să adormiți fără probleme. Mierea de lavandă are efect tonic și diuretic. Aceasta atenuează simptomele reumatice și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.

Apicultorul afirmă că și persoanele care au glicemia mărită pot consuma miere în caz de răceală, însă în cantități moderate.

"Mierea de salcâm poate fi consumată de către diabetici. Desigur nu în cantități mari. Aceasta nu are miros puternic și nu se cristalizează atât de repede", a sublniat Cojocaru.

Apicultorul a precizat că și mierea de hrișcă protejează organismul și previne problemele cardiovasculare. Ea combate în același timp pierderile de memorie de scurtă durată sau pierderea vederii.

În Moldova se produc următoarele sortimente de miere: de salcâm, de tei, de floarea soarelui, de levănțică, plorifloră și de mană.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

141
Tagurile:
sănătate, miere, miere de salcâm, miere de floare de tei
Tematic
Târg dulce în Capitală: Cât costă mierea și cu ce noutăți au venit apicultorii


Загрузка...
bicicliști

O importantă stradă din Chișinău devine „coridor verde”

81
(reînnoit 19:08 20.09.2020)
Una dintre cele mai importante și circulate artere din Chișinău - 31 august 1989 - va deveni „cordior verde” pentru pietoni și bicicliști, care vor avea drepturi egale cu automobiliștii.

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Strada 31 august 1989 din Capitală va fi reorganizată, astfel încât să poată fi folosită în egală măsură de bicicliști, pietoni și conducători auto. 

Proiectul municipalității are drept scop încurajarea modului sănătos de viață prin renunțarea la autoturisme în favoarea transportului alternativ. 

„Ne propunem transformarea străzii într-un Coridor Verde care, în perspectivă, să facă legătură dintre Parcul Valea Trandafirilor, Parcul Valea Morilor și Parcul Dendrariu. Pe acestă stradă va fi lărgit trotuarul și amenajată o pistă cu sens dublu pentru bicilete din contul îngustării carosabilului. Intersecțiile vor fi securizate prin treceri pietonale denivelate, semafoare și extensii de curbură a trotuarelor”, a menționat primarul Chișinăului Ion Ceban.
Renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde
Ion Ceban cu familia sa pe biciclete

De altfel, astăzi pe strada 31 august a fost sistată circulația pentru autoturisme, în perimetrul Serghei Lazo și Vasile Alecsandri, în schimb a fost deschisă pentru pietoni, bicicliști și transportul public. 

Renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde
Renovarea străzii 31 August și transformarea ei în coridor verde

Planul de reorganizare a fost deja elaborat. Acum urmează să fie organizată licitația pentru desemnarea executorului. Lucrările de reamenajare ar urma să se încheie ăn toamna anului viitor. 

Proiectul privind reorganizarea străzii va fi implementat cu sprijinul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Băncii Europeane de Investiții și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

81
Tagurile:
Chișinău, stradă, bicicliști
Tematic
I se poate întâmpla oricui! Ce a pățit un tânăr în plină stradă


Загрузка...

Prima ediție a show-ului „Tu ești super!” din sezonul patru

0
(reînnoit 23:02 20.09.2020)
Astăzi s-a desfășurat prima ediție a proiectului internațional „Tu ești super!” din sezonul patru. Reprezentanta Republicii Moldova, Anastasia Lisovaia, a intrat în semifinală după ce a interpretat o cunoscută piesă din repertoriul Sofiei Rotari. 

"Tu ești super!" este un concurs organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse. Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele.

În noul sezon participă la show 58 de concurenți din Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Abhazia, Kârgâzstan, Moldova, Azerbaidjan și Estonia. Participanții vor fi evaluați de către liderul trupei „Nochnie Snaiperî” Diana Arbenina, interpetul și actorul Aleksei Vorobiov, compozitorul Igori Krutoi și interpreta Iolka. 

Moldova este reprezentată tot de Anastasia Lisovaia, care a evoluat deja pe scena proiectului „Tu ești super!” anul trecut. Tot atunci, ea a fost invitată să participe și la cel de-al patrulea sezon. 

Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni. 

În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender. 

În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Tu ești super, show, patru, sezon
Tematic
Concertul de la Kremlin „Tu ești super!”: Despre minuni, talente și încredere în sine
Un adevărat miracol: Vezi ce dar au primit 12 participanți la „Tu ești super” - Video


Загрузка...