Centrul COVID-19 Chișinău

COVID-19: Niciun deces în ultimele 24 de ore, dar sunt sute de infectări

184
(reînnoit 17:32 06.09.2020)
Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 39.797 în Republica Moldova. Niciun deces din cauza COVID-19 n-a fost raportat în ultimele 24 de ore.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Încă 324 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost raportate pe 6 septembrie în Republica Moldova. Toate cazurile sunt cu transmitere locală.

Cele 324 de cazuri noi au fost confirmate după efectuarea a 1.145 de teste, dintre care primar – 1.038 şi repetat – 107, a precizat Ministerul Sănătății.

În ultimele 24 de ore, alte 384 de persoane au fost tratate și externate. 

Printre cele 324 de persoane nou-infectate sunt și 22 de lucrători medicali: medici - 4, asistenți medicali - 17, personal auxiliar - 1.

Despre starea de sănătate a bolnavilor de COVID-19, ministerul precizează că 569 au o stare gravă (32 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.216 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În Republica Moldova s-au înregistrat până acum 39.797 de cazuri de COVID-19. Numărul vindecărilor a ajuns la 28.183, iar al deceselor provocate de coronavirus – la 1.063 de cazuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

184
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1015)
Tematic
Ne vaccinăm împotriva COVID-19 sau suportăm boala: Ce spun specialiștii
COVID-19: Ce ne așteaptă odată cu venirea sezonului răcelilor
CEC

CEC: Câte secții de votare vor fi deschise la prezidențiale

12
(reînnoit 14:58 29.09.2020)
Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Chișinău, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Comisia Electorală Centrală anunță că la alegerile prezidențiale programate pentru 1 noiembrie vor fi deschise 2143 de secții de votare. 139 dintre acestea vor fi constituite peste hotarele Republicii Moldova, unde își vor exercita dreptul la vot cetățenii din diasporă. Alte 42 de secții de votare vor fi amenajate pentru cetățenii din stânga Nistrului, municipiul Bender și unele localități din raionul Căușeni. 

În Chișinău și suburbii vor fi deschise 305 secții de votare. CEC precizează că birourile electorale vor fi deschise până în data de 6 octombrie. 

Candidații la funcția de șef de stat

Până în prezent Comisia Electorală Centrală a înregistrat 5 canidați la prezidențiale. Este vorba despre candidatul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” Andrei Năstase, Renato Usatîi din partea formațiunii „Partidul Nostru”, liberal-democratul Tudor Deliu, Igor Dodon, ales de adunarea cetățenilor și candidatul Partidului „ȘOR” Violeta Ivanov. 

Comisia Electorală Centrală a refuzat însă înregistrarea lui Andrian Candu, după ce a descoperit mai multe nereguli în listele de subscripție. 

De asemenea, Comisia Electorală Centrală a înregistrat mai multe grupuri de inițiativă. Acestea au sarcina de a colecta semnături pentru candidatul PAS Maia Sandu, Dorin Chirtoacă - mișcarea politică „Unirea”, Violeta Ivanov - Partidul „Șor”, Octavian Țîcu din partea PUN, Serghei Toma - Partidul Oamenilor Muncii, Alexandr Kalinin, Ion Costaș și Constantin Oboroc - ultimii trei fiind toți independenți.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până cel târziu 1 octombrie. Potrivit legislației, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va începe cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

12
Tagurile:
Secții de votare, alegători, CEC
Tematic
Prezidențiale 2020: CEC a înregistrat încă un candidat
CEC a decis! Igor Dodon este oficial candidat la prezidențiale


Загрузка...
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

VIDEO: Imagini apocaliptice! Sute de case inundate în Găgăuzia

147
(reînnoit 15:10 29.09.2020)
Ploile care s-au abătut astăzi peste țară au făcut prăpăd în numeroase localități. Situația este cu adevărat gravă în autonomia găgăuză, unde râul Ialpug și-a ieșit din albie și a inundat sute de case.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. În imaginile surprinse de martori se vede cum puhoaiele de apă înghit totul în calea sa și se răspândesc cu o viteză înspăimântătoare. 

 

Apa a pătruns nemilos în casele oamenilor, iar în unele locuri a depășit nivelul ferestrelor. Garduri și stâlpi de înaltă tensiune au fost distruși de stihie, precum și o conductă de gaz. 

Последствия проливных дождей в Гагаузии
Consecințele ploilor în Găgăuzia

„Apa a inundat sute de case în Dezghinja, comuna Congazcicul de Sus și alte sate”, a declarat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.

Последствия проливных дождей в Гагаузии
Precipitațiile au făcut prăpăd în autonomia găgăuză

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat anterior că în Găgăuzia salvatorii efectuează 25 de operațiuni de intervenție pentru a lichida consecințele vremii nefavorabile. La Comrat apa a distrus mai multe porțiuni de drum. 

Gospodării devastate de apă

De altfel, ploile au făcut prăpăd nu doar în autonomie, ci și în alte localități. Salvatorii pompează apa din gospodării în satele Covurlui, Tochile-Răducani și Cuporani din raionul Leova, precum și în localitatea Fetița din raionul Cimișlia. De asemenea, salvatorii au pompat apa la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din același raion.

Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile-Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca din raionul Leova.

Și în Capitală precipitațiile au făcut prăpăd. Pe strada Uzinelor pompierii au evacuat peste 1000 de litri de apă care au inundat un magazin alimentar. De asemenea, au fost evacuate două persoane. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

147
Tagurile:
Comrat, inundații


Загрузка...