Acces interzis - Poliția

Foto - Moarte misterioasă în sectorul Râșcani: Cadavrul unui bărbat, găsit sub ferestre

714
(reînnoit 16:12 04.09.2020)
Caz tragic în Capitală. O persoană a decedat după ce a căzut de la înălțime. Poliția se află la fața locului.

CHIȘINĂU, 4 sept - Sputnik. O persoană a decedat cu puțin timp în urmă după ce a căzut de la înălțime. La fața locului a ajuns un echipaj al Poliției.

Инцидент в одном из жилых домов Кишинева
© Sputnik / Mihai Caraus.
Accident în sectorul Râșcani: A căzut în gol în timp ce spăla ferestrele

Contactată de Sputnik Moldova, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, ne-a comunicat că victima este un bărbat de 40 de ani, care s-a aruncat în gol de la etajul 6, de la geamul apartamentului în care locuia. De cealaltă parte, vecinii bărbatului au povestit reporterului Sputnik Moldova, care se află la locul accidentului, că acesta spăla geamurile și ar fi căzut într-un moment de neatenție. 

Инцидент в одном из жилых домов Кишинева
© Sputnik /
Accident în sectorul Râșcani: A căzut în gol în timp ce spăla ferestrele

Potrivit informațiilor oferite de grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Râșcani, bărbatul locuia cu mama sa, dar în momentul tragediei acesta se afla singur acasă. 

Инцидент в одном из жилых домов Кишинева
© Sputnik /
Accident în sectorul Râșcani: A căzut în gol în timp ce spăla ferestrele

Din discuțiile purtate cu mama bărbatului decedat, între cei doi nu ar fi existat conflicte. Bărbatul nu a lăsat niciun bilet de adio.

Инцидент в одном из жилых домов Кишинева
© Sputnik / Mihai Caraus.
Accident în sectorul Râșcani: A căzut în gol în timp ce spăla ferestrele

Pe acest caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs tragedia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

714
Tagurile:
Cadavru, Moarte, moarte stupida
Incendiu la Filarmonică

Video - Sala mică și instrumentele Filarmonicii sunt scrum

304
(reînnoit 16:40 24.09.2020)
Pompierii luptă cu focul care a cuprins clădirea Filarmonicii Naționale de mai bine de trei ore, dar fără rezultat.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Sala mică a Filarmonicii Naționale a ars în totalitate, transmit corespondenții Sputnik Moldova, care se află la fața locului.

Colegii noștri ne-au comunicat că au fost făcute scrum și actele de contabilitate. Mai mult, nu s-a reușit evacuarea din clădici a instrumentelor, care au ars în totalitate.

Pretorul sectorului Centru Pavel Rusu, care se află la fața locului, a declarat pentru presă că pompierii sunt neputincioși în fața focului întrucât clădirea este foarte veche. Aceasta a fost construită în anii 1950 din material inflamabil, în special foarte mult lemn.

Potrivit pretorului, după ce focul va fi localizat se va analiza mărimea pagubelor pentru a interveni. Pavel Rusu spune că va fi nevoie de sume enorme de bani pentru restabilirea acestui edificiu.

Pompierii luptă pentru localizarea flăcărilor de mai bine de trei ore. Cauzele vor fi evaluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență doar după investigarea tuturor cauzelor producerii incendiului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

304
Tagurile:
pompierii, Mașină de pompieri, Filarmonica


Загрузка...
 Arde Filarmonica Națională Serghei Lunkevici

VIDEO: Directoarea Filarmonicii, cu lacrimi în ochi: Arde la 80 de ani de la fondare

543
(reînnoit 16:14 24.09.2020)
Anul acesta Filarmonica Naționale a ajuns la 80 de ani de la fondare. Directoarea instituției, Svetlana Bivol, spune că după acest incendiu devastator s-ar putea ca clădirea să fie total compromisă.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. "Nu am cuvinte ca să-mi exprima durerea care ne-a copleșit pe toți", a declarat cu lacrimi în ochi directoarea Filarmonicii Naționale, Svetlana Bivol, vorbind în fața jurnaliștilor pe fondalul filarmonicii în flăcări.

Ea spune că incendiul a pornit de la o scânteie de la un aparat de sudat, la parter, care a provocat un incendiu minor, pe care inițial pompierii credeau că s-au localizat. Dar flăcările s-au extins și au cuprins acoperișul, care a ars în întregime, s-a prăbușit și a exportat focul la etajul doi.

Corespondenții Sputnik Moldova transmit că există riscul ca să se prăbușească și etajul doi, iar clădirea să fie total mistuită de flăcări. Deja a ars în totalitate intrarea de serviciu, prin care intră artiștii la cabinele de probă.

Și Svetlana Bivol spune că edificiul este practic compromis.

Cred că anul 2020, la jubileul filarmonicii de 80 de ani, iată e s-a întâmplat. Nu știm ce se întâmplă în interior, cred că s-a prăbușit totul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

543
Tagurile:
arde, Filarmonica


Загрузка...
Президент Путин провел встречу с избранными главами регионов. 24 сентября 2020.

Putin: Rusia trece perioada de pandemie mai ușor decât alte țări

0
În timpul videoconferinței cu guvernatorii care au câștigat alegerile din septembrie, șeful statului rus a subliniat sarcinile pe care urmează să le realizeze, inclusiv lupta împotriva coronavirusului.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut șefilor de regiuni să nu treacă pe planul secund problemele legate de coronavirus, pentru că altfel ”vor lua foc” și vor deveni o grea încercare pentru țară.

”... Voi observa că traversăm această perioadă dificilă pentru economie și sferă socială mult mai ușor decât multe alte state", a spus liderul rus.

El le-a cerut guvernatorilor ca dialogul lor cu oamenii cu privire la măsurile restrictive în situația cu coronavirusul să nu ia forme dure și de impunere, ceea ce provoacă reacții de respingere.

Totodată, șeful statului rus i-a mai îndemnat pe guvernatori să lucreze cu oamenii discret și cu grijă, dar consecvent și sistematic, astfel încât să se respecte regimul purtării măștilor și să se restabilească climatul de afaceri.

Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Дружинин

"Vă rog să fiți cu luare aminte la acest lucru, să ajustați sistemul de sănătate din regiune astfel încât să asigurați interesele cetățenilor. Și, bineînțeles, trebuie să lucrați cu oamenii foarte atent, calm, discret, explicând complexitatea situației actuale. Și acolo unde este posibil, desigur, trebuie să le cereți oamenilor să respecte regulile necesare, inclusiv regimul purtării măștilor”, a spus Putin.

Dar, în același timp, el se arată convins că este important să ”continuăm munca pentru a restabili un ritm normal al mediului de afaceri, pentru a sprijini industriile, complexul agroindustrial, întreprinderile mici și mijlocii, pentru a restabili ocuparea forței de muncă și veniturile oamenilor”.

„Și fiecare dintre aceste domenii necesită o atenție specială, constantă, dar și mobilizare din partea dumneavoastră.”, a adăugat președintele.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

0
Tagurile:
pandemie, COVID-19, Putin
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Centrul Gamalei va crea un vaccin combinat împotriva coronavirusului și a gripei
Putin, despre pandemie și vaccin pentru angajații ONU


Загрузка...