Viorica Dumbrăveanu

Dumbrăveanu cere autorităților municipale înăsprească măsurile de combatere a COVID-19

104
(reînnoit 15:04 04.09.2020)
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, este îngrijorată de creșterea numărului de cazuri zilnice de infectare cu coronavirus, în special în Capitală. Șefa de la Sănătate a solicitat autorităților municipale să intensifice măsurile de protecție.

CHIȘINĂU, 4 sept- Sputnik. În cadrul ședinței Punctului Focal de astăzi a fost analizată situația epidemiologică la nivel național, în contextul creșterii numărului de infectări zilnice. Cea mai gravă situație se atestă în municipiul Chișinău, unde numărul îmbolnăvirilor a crescut cu 50%.

Astfel, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a solicitat autorităților publice municipale intensificarea măsurilor privind controlul infecției. Până acum în municipiul Chișinău au fost confirmate 15 961 de cazuri de coronavirus. 9 728 de bolnavi s-au vindecat, iar 344 de pacienți au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. În prezent, 10 896 de persoane se află sub supravegherea medicilor de familie. 

Totodată, ministrul Sănătății anunță că Republica Moldova a primit 356 de concentratoare de oxigen din partea Uniunii Europeane și Organizației Mondiale a Sănătății. Valoarea acestora este de 253 de mii de euro. 

Echipamentele au fost deja distribuite instituțiilor medicale din țară. 

"Cu părere de rău, numărul pacienților cu forme medii și grave ale infecției COVID-19 crește de la o zi la alta, iar aceste echipamente medicale sunt indispensabile în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru susținerea funcțiilor vitale ale organismului. Aceste concentratoare de oxigen sunt șansa la viață a persoanelor bolnave. Odată distribuite, ne asigurăm că instituțiile spitalicești din țară aplică tratamentul corespunzător tuturor pacienților", a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

La 27 martie 2020, Uniunea Europeană a anunțat un pachet de asistență în valoare de 30,5 milioane de euro pentru a contribui la acțiuni de prevenire, detectare și răspuns la pandemia COVID-19 în țările Parteneriatului Estic.
Bilanțul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns în țara noastră la 38 382 de cazuri. Au fost tratate de COVID-19 până acum 27 017 de persoane. Numărul total al deceselor a ajuns la 1 037.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

104
Tagurile:
Sănătate, vaccin, COVID-19
Tematic
Fostul premier Berlusconi a fost spitalizat după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19
Dodon: Cu cât mai repede vom începe vaccinarea, cu atât mai devreme vom scăpa de COVID-19
Mască, COVID-19

Și astăzi avem un număr foarte mare de infectări cu COVID-19

34
(reînnoit 18:00 24.09.2020)
În ultimele 24 de ore au fost confirmate în laborator 721 de cazuri noi de COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 48.953 de cazuri. Alte 8 persoane infectate au decedat.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Astăzi au fost anunțate 721 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintr-un număr total de 2.621 de teste (primar – 2.440 şi repetat – 171). 

Cinci cazuri sunt de import (Ucraina-1, Emiratele Arabe Unite-1, Italia-1, Spania-1, Marea Britanie-1).

Ministerul Sănătății a informat că au murit alte opt persoane infectate cu COVID-19, numărul total al deceselor ajungând la 1.252 de cazuri.  

Totodată, în ultimele 24 de ore, alte 572 de persoane au fost tratate și externate.

Ministerul Sănătății oferă detalii despre starea de sănătate a persoanelor infectate: 592 sunt în stare gravă (35 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.345 au o stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Reamintim că ieri a fost raportat un număr-record de infectări noi cu COVID-19: 786 de cazuri.

Din martie și până acum, 48.953 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în Republica Moldova. Un număr de 36.643 de persoane au fost tratate, iar numărul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 1.252 de cazuri.

Rata de răspândire a COVID-19 este mare în Republica Moldova, una dintre cele mai înalte la nivel european. Autoritățile din medicină au semnalat acest fapt pe 23 septembrie, într-o ședință la care au participat și reprezentanți ai agențiilor guvernamentale cu competențe în diverse sectoare ale economiei.

„Incidența COVID-19 este destul de mare, suntem printre primele state la nivel european – 13.657 de cazuri la un milion de locuitori. Mortalitatea este de 354 de cazuri la un milion”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Constantin Râmiș.

În ultimele cinci săptămâni, s-au înregistrat peste 3.000 de noi cazuri, a crescut și numărul de decese cu 25%, potrivit lui Constantin Râmiș. Vârsta medie a persoanelor contaminate constituie acum în Moldova 46,6 ani.

O jumătate dintre cazurile noi de îmbolnăvire se înregistrează în Chișinău.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
COVID-19
Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră
Tematic
Viteza de răspândire a COVID-19 în Moldova înspăimântă
Contribuie la salvarea pacienților infectați cu COVID-19


Загрузка...
Incendiul care a cuprins Filarmonica Națională din Capitală practic a fost lichidat.

Cronica coșmarului de la Filarmonica Națională Video

138
(reînnoit 17:52 24.09.2020)
Incendiul care a cuprins Filarmonica Națională din Capitală practic a fost lichidat. Pompierii și salvatorii sting ultimele flăcări, dar vor monitoriza obiectivul din turnuri de observare și echipe de gardă pe parcursul întregii nopți.

CHIȘINĂU, 24 sept – Sputnik. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a povestit cum s-au desfășurat lucrările de lichidare a puternicului și nimicitorului incendiu care a deteriorat puternic clădirea Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" din Capitală.

 

Ea a spus că la 16:20 incendiu a fost localizat de pompieri și salvatori, la lucrări participând efectivul de trupă și de comandă. Odată cu localizarea incendiului, pompierii au putut înainta în interiorul clădirii. Pușcașu spune că a existat un risc eminent pentru viața și securitatea pompierilor în timpul acestei misiuni.

În total au intervenit 10 echipaje, dintre care trei autoscări. A fost antrenat un efectiv de aproape 60 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. La fața locului a fost prezentă și conducerea Inspectoratului, care a monitorizat și dirijat acțiunile pompierilor și salvatorilor.

Liliana Pușcașu a precizat că focul a afectat o suprafață de 3500 de metri pătrați. Este vorba, în special, de tavanul care a cedat în sala principală.

După lichidarea totală a incendiului, pompierii urmează să efectueze lucrări de demontare și de spălare a construcției, iar laboratorul experimental antiincendiar va merge la fața locului pentru a cerceta cum s-a produs incendiu.  

Ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a menționat că nu au fost raportate victime. Din clădirile vecine au fost evacuați oamenii întrucât fumul dens putea să-i afecteze.

În aceste momente, pompierii și salvatorii continuă lucrările de lichidare definitivă a incendiului.

Dacă va fi necesară, echipele specializate vor interveni și noaptea. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va organiza turnuri de iluminare, iar efectivul de gardă va monitoriza edificiul Filarmonicii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

138
Tagurile:
Pompieri, salvatori, Flăcări, arde, incendiu, Filarmonica


Загрузка...

Se vrea extinderea Consiliului de Securitate al ONU: Ce trebuie schimbat

0
(reînnoit 18:36 24.09.2020)
Liderii statelor ONU planifică reînnoirea organizației. Trei propuneri de reformă au fost enunțate în timpul sesiunii jubiliare a Adunării Generale.

În acest an, Organizația Națiunilor Unite a împlinit 75 de ani. Statele membre au decis că este nevoie de o schimbare. Lumea s-a schimbat, structura s-a învechit.

Este unul dintre acele cazuri când schimbările nu sunt întotdeauna spre bine. Spre exemplu, Vladimir Putin a propus să fie păstrat în continuare dreptului de veto. De ce acest lucru este important pentru garantarea stabilității în lume – aflați din materialul video Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
veto, Consiliul de Securitate ONU, ONU
Tematic
Video: Dodon, discurs la Adunarea Generală ONU- aspecte principale


Загрузка...