Mită. Imagine simbol

În Chișinău trebuie dai mită și pentru un loc în cimitir: Val de percheziții astăzi

439
(reînnoit 12:56 01.09.2020)
Un val de percheziții a fost pornit în această dimineață în Chișinău. Sunt vizați, în cadrul unor procese penale, funcționari care ar fi obținut profituri ilicite din vânzarea locurilor pentru morminte. Este posibilă reținerea unor persoane.

CHIȘINĂU, 1 sept – Sputnik. Pe 22 de adrese din Chișinău, procurorii desfășoară la această oră percheziții în cadrul unor dosare penale pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”.

În dosare este vizată administraţia Cimitirului „Sfântul Lazăr” din Chişinău. Funcționarii sunt bănuiţi că ar fi obţinut venituri ilegale din vânzarea locurilor pentru morminte și din rezervarea locurilor pentru înhumare, a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Angela Starinschi.

CNA va emite un comunicat de presă despre rezultatele percheziţiilor, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

439
Tagurile:
morminte, Percheziții
Tematic
Un chirurg de la Institutul Oncologic a fost reținut de CNA: Iată ce a făcut medicul
Descinderi CNA – trei medici au fost reținuți: Ce spune ministrul Sănătății
(0:00 / .00Mb / просмотров видео: 19)

Ediția a doua a sezonului patru al proiectului "Tu ești super"

17
(reînnoit 20:13 27.09.2020)
"Tu ești super!" este un concurs organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse.

Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele. În noul sezon participă la show 58 de concurenți din Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Abhazia, Kârgâzstan, Moldova, Azerbaidjan și Estonia. Participanții vor fi evaluați de către liderul trupei „Nochnie Snaiperî” Diana Arbenina, interpetul și actorul Aleksei Vorobiov, compozitorul Igori Krutoi și interpreta Iolka.

Moldova este reprezentată tot de Anastasia Lisovaia, care a evoluat deja pe scena proiectului „Tu ești super!” anul trecut. Tot atunci, ea a fost invitată să participe și la cel de-al patrulea sezon.

Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni.

În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender.

În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
Show-ul „Tu ești super, Tu ești super


Загрузка...
vopsele

Video: Elevii Liceului "Liviu Deleanu" dau culoare unui zid din Capitală

43
(reînnoit 19:32 27.09.2020)
Zidul Pieței Delfin din sectorul Buiucani, Chișinău prinde culoare: elevii Liceului "Liviu Deleanu" îl pictează astfel ca acesta să bucure ochiul trecătorilor.

CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Un grup de elevi de la Liceul "Liviu Deleanu" și de copii din vecinătate pictează un zid al Pieței "Delfin" (intersecția străzilor Alba Iulia și Liviu Deleanu) din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău.

Profesorul liceul "Liviu Deleanu", Valentin Maslov, sub îndrumarea căruia copiii înfrumusețează zidul de piatră, a spus că tinerii pictori au ajuns la o înțelegere cu administrația Pieței Delfin. Aceasta le-a pus la dispoziție vopsele, iar elevii s-au angajat să decoreze zidul, pentru ca locatarii de aici să se simtă mai confortabil, să le placă să se odihnească și să vină la cumpărături aici.

Valentin Maslov spune că picturile elevilor vor rezista pe zid până la 15 ani.

"Eu cred că după ce o să pictăm acest perete, el nu o să fie doar un simplu perete, dar o să reprezinte o galerie de pictură unde locuitorii Chișinăului ar putea să le admirate și chiar să se fotografieze sau poate chiar să se desfășoare niște acțiuni culturale", a relatat profesorul Valentin Maslov corespondentului Sputnik Moldova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

43
Tagurile:
culoare, zid, Liceu, elevi, delfin, piața
Тема:
Viața în Chișinău


Загрузка...