Poliția

Băutura i-a luat mințile: Un bărbat și-a omorât prietenul de pahar

86
(reînnoit 12:41 29.08.2020)
Un tânăr de 21 de ani a murit pe loc după ce a fost înjunghiat în inimă cu un cuțit de prietenul de pahar.

CHIȘINĂU, 29 aug - Sputnik. Un tânăr de 21 de ani a fost înjunghiat de prietenul de pahar.

 Potrivit poliției, tânărul a fost înjunghiat cu un cuțit în regiunea inimii. În urma loviturii bărbatul a murit la fața locului.

În urma măsurilor de investigație interpinse de către angajații Inspectoratul de Poliție Basarabeasca a fost depistată şi reținută persoana bănuită de comiterea infracțiunii. Acesta este locuitor al aceluiaşi raion.

Acesta este reținut de către oamenii legii pentru 72 de ore. În prezent se desfăşoară acțiuni de urmarire penală pentru stabilirea tururor circumstanțelor. Crima a avut loc noaptea trecută în jurul orei 22:30, pe strada Gării, din Basarabeasca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

86
Tagurile:
barbat, bautura
Tematic
Noapte albă în sudul țării: Poliția a organizat filtre rutiere - ce au pățit unii șoferi
Punct de trecere

De astăzi putem intra în Ucraina: Iată condițiile

71
(reînnoit 08:52 28.09.2020)
Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a actualizat restricțiile la intrarea pe teritoriul țării a cetățenilor străini începând cu astăzi.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Ucraina permite intrarea, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, începând cu astăzi, 28 septembrie. Toți cei care intenționează să intre sau să tranziteze teritoriul statului vecin trebuie să respecte următoarele condiții;

  • obligatoriu, la punctul de trecere a frontierei, fiecare persoană va prezenta polița de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19
  • la punctul de trecere va fi prezentat rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) efectuat în laboratoarele din Republica Moldova nu mai târziu de 48 ore de la data traversării, într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză).
  • cetățenii Republicii Moldova care nu vor prezenta la punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR) vor fi obligați să se izoleze la domiciliu (la rude, prieteni, spații arendate) sau să fie plasați în carantină (spații de observație) pe o perioadă de 14 zile, cu instalarea aplicației „Acțiune acasă” în telefonul mobil personal
  • tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de cătorie cu avionul și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

De precizat, polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, sau are un partener (companie de asigurări) în Ucraina.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

71
Tagurile:
punct de trecere cu UCRAINA, situația în Ucraina, hotarul cu Ucraina, Ucraina


Загрузка...
Curs valutar

Scădere bruscă a leului față de toate valutele de referință

166
(reînnoit 07:37 28.09.2020)
Leul moldovenesc începe săptămâna într-o scădere bruscă față de majoritatea valutelor de referință. Acesta a cedat teren chiar și hrivnei ucrainene.

CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Datele cursului valutar anunțate astăzi de Banca Națională a Moldovei arată o scădere bruscă a leului moldovenesc față de dolarul american, euro, leul românesc și chiar hrivna ucraineană. Astfel, valoarea unui dolar american echivalează cu 16,86 lei, cu aproape 10 bani mai mult față de ziua de ieri. Cu 11 bani crește euro și echivalează cu 19,630 lei. O hrivnă ucraineană costă 59 de bani, iar un leu românesc - 4,03 lei moldovenești, o rublă rusească - 21 de bani.

Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 28 septembrie 2020
Ratele de schimb (curs valutar) BNM pentru 28 septembrie 2020

Fluctuațiile de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Rezervele valutare ale BNM au constituit 3 miliarde și 391 de milioane de dolari americani (3 391,02 mil. dolari SUA) la sfârșitul lunii august curent. Pe parcursul lunii august, rezervele valutare ale BNM au crescut cu 105 milioane și 510 mii de dolari americani. Valuta cumpărată de BNM pe piața valutară internă pe parcursul lunii august a fost echivalentă cu 46 de milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

166
Tagurile:
schimb valutar, valuta națională, rezerve valutare, cursul


Загрузка...
Măsurarea temperaturii elevilor la școală cu termoscanerul

Va fi sau nu sistat procesul educațional: Ce spune Dodon

77
(reînnoit 09:28 28.09.2020)
Președintele țării Igor Dodon, a anunțat subiectele discutate la întâlnirea din această dimineață cu Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Posibilitatea sistării procesului educațional, dar și a stopării activităților economice nu sunt examinate de autoritățile de la Chișinău, chiar dacă sâmbătă, 26 septembrie, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la aproape 900 de persoane. Precizarea a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, după întâlnirea cu premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Grceanîi. Mai mult, Dodon spune că spitalele fac față numărului mare de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. 

 Spital pentru bolnavii de COVID-19
Пресс-служба мэра и правительства Москвы

„Suntem îngrijorați de numărul mare de cazuri care s-a înregistrat săptămîna trecută. Vă informez că sistemul medical este pregătit pentru a face față acestei situații. Rata de ocupare a locurilor în spitalelel pentru copii este de 40%, iar pentru maturi este de 75%. Locuri în spitale sunt și situația este gestionată de sistemul medical”, a declarat șeful statului. 

Dodon spune că spitalele sunt asigurate cu toate consumabilele necesare pentru tratarea persoanelor pozitive la COVID-19. Acesta a confirmat că sunt mai multe cazuri de infestare în Parlamentul Republicii Moldova, iar conducerea Legislativului urmează să ia o decizie privind activitatea de mai departe a instituției. 

Președintele a declarat că la momentul de față autoritățile nu examinează posibilitatea de a stopa activitățile economice în Republica Moldova, în legătură cu situația COVID-19. 

„Noi trebuie să dăm posibilitatea agenților economici să activeze, iar noi vom gestiona situația în continuare. Același lucru se referă la sistemul educațional. Nu examinăm, la etapa aceasta, ținând cont de cifrele pe care le avem, posibilitatea de sistare a sistemului educațional în Republica Moldova”, a mai spus președintele. 

Potrivit lui, pentru țara noastră este important să obțină cât mai repede vaccinul împotriva noului tip de coronavirus. În acest context, autoritățile de la Chișinău s-au adresat oficial Federației Ruse pentru a primi vaccinul imediat ce acesta va trece toate etapele de avizare la nivel internațional. 

Vaccinul rusesc împotriva COVID 19 ar putea ajunge în CSI>>>

Amintim, săptămâna trecută în Republica Moldova a fost înregistrat cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus. 868 de oameni au fost testați pozitiv doar într-o singură zi. Starea de urgență în sănătate publică expiră la data de 30 septembrie. Autoritățile urmează să decidă cu privire la prelungirea sau sistarea acesteia, în rumătoarele zile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

77
Tagurile:
Parlamentul, Ion Chicu, Guvernul Chicu, președintele Igor Dodon, Igor Dodon


Загрузка...