Moldova

Moldova ar putea intra în Guiness Book de Ziua Independenței - Video

128
(reînnoit 12:45 27.08.2020)
Republica Moldova ar putea intra în Guiness Book de Ziua Independenței. Colecționarul Petru Costin a expus cea mai mare colecție de potcoave din lume.

CHIȘINĂU, 27 aug - Sputnik. Colecționarul Petru Costin a primit aprobarea Guiness Book pentru a organiza de Ziua Independenței un eveniment  care ar putea include țara noastră în Cartea Recordurilor. În cadrul evenimentului a fost expusă cea mai mare colecție de potcoave din lume – între 12 000 și 13 000 de unități. După eveniment, Guiness Book ar urma să ia decizia înregistrării acestui nou record mondial.

”Am hotărât să bat un record al meu de la 3200 sa-l ridic la 12 mii de potcoave care sunt colecționate de pe teritoriul Republcii Moldova. Aș fi bucuros să-l întâlnesc pe acel colecționar care ar putea în viitor sau în ziua de astăzi să fie ca într-o întrecere sportivă cu mine. Vreau să văd colecționarul care m-ar întrece pe mine cu recordul acesta. Pasiunea aceasta o am din copilărie”, a declarat colecționerul, Petru Costin. 

”Întradevăr țara noastră are cu ce se mândri. Avem multe lucruri frumoase, dar domnul costin a dovedit că avem și oameni frumoși – la chip, la suflet. Sunt sigur că astăzi vor bate recordul și vom fi în cartea Guiness și asta datortă sîrguinței și voinței domnului Costin”, a declarat Victor Gaiciuc. 

În cadrul evenimentului a fost expusă o hartă a Republicii Moldova executată din monede. În 2011 această hartă a fost de asemenea propusă pentru a fi inclusă în Guiness Book de către Petru Costin și Academia de Științe a Moldovei. Cererea a fost recepționată, dar încă nu a venit răspunsul oficial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

128
Tagurile:
guiness book, Moldova
Tematic
Moldovenii, demni de cartea recordurilor. Cine sunt cei care au intrat în Guiness Book
Radu Albot

Radu Albot a debutat cu o victorie clară la Roland Garros

48
Radu Albot revine la forma de altădată. După mai multe înfrângeri în acest an, tenismenul moldovean a debutat în forță la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros.

CHIȘINĂU, 27 sep – Sputnik. Albot a dispus în trei seturi de australianul Jordan Thompson, numărul 53 mondial, scor 6-2, 6-4, 6-1, după 2 ore și 8 minute de joc.

În turul doi, tenismenul moldovean îl va întâlni pe americanul Taylor Fritz, numărul 29 ATP. Cei doi s-au duelat o singură dată, în semifinalele turneului ATP de la Los Cabos (Mexic). Fritz s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2.

La Roland Garros, Radu Albot va concura și la dublu. El va face pereche cu georgianul Nikoloz Basilashvili. Pe 29 septembrie, ei vor întâlni duetul Mayer-Pella.

Radu Albot se află momentan pe locul 79 în clasamentul mondial.

Prima mare surpriză de la Roland Garros îl are ca protagonist pe italianul de 19 ani, Jannik Sinner. El a dispus de al 11-lea favorit al competiției, belgianul David Goffin în trei seturi, scor 7-5, 6-0, 6-3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

48
Tagurile:
Federaţia Europeană de Tenis, Tenis de câmp, Tenis, Radu Albot


Загрузка...
(0:00 / .00Mb / )

Ediția a doua a sezonului patru al proiectului "Tu ești super"

34
(reînnoit 20:13 27.09.2020)
"Tu ești super!" este un concurs organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse.

Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele. În noul sezon participă la show 58 de concurenți din Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Abhazia, Kârgâzstan, Moldova, Azerbaidjan și Estonia. Participanții vor fi evaluați de către liderul trupei „Nochnie Snaiperî” Diana Arbenina, interpetul și actorul Aleksei Vorobiov, compozitorul Igori Krutoi și interpreta Iolka.

Moldova este reprezentată tot de Anastasia Lisovaia, care a evoluat deja pe scena proiectului „Tu ești super!” anul trecut. Tot atunci, ea a fost invitată să participe și la cel de-al patrulea sezon.

Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni.

În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender.

În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

34
Tagurile:
Show-ul „Tu ești super, Tu ești super


Загрузка...