Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol

Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol - ce spun martorii oculari

82
(reînnoit 17:50 26.08.2020)
În timp ce pompierii luptă cu flăcările, ba dintr-o parte a clădirii, ba din cealaltă, se tot apropie mai mulți trecători curioși care discută aprins despre ceea ce se întâmplă.

Tiraspol, 26 aug – Sputnik. Depozitele unei fabrici de textile situate chiar în centrul Tiraspolului au luat foc. Pentru stingerea incendiului a fost nevoie de intervenția tehnicii speciale atât din Tiraspol, cât și din cele mai apropiate orașe - Bender și Slobozia.

Primele etaje ale unei părți a acestei clădiri sunt ocupate de un centru comercial cu un supermarket și diverse buticuri. Toți cei care se aflau în clădire au fost evacuați la timp.

”Au spus că un coș de gunoi a luat foc, undeva mai departe. Dar nu am simțit nimic. Și apoi, dintr-odată, un miros înțepător. Eu am ieșit. Este interesant ce ardea și mă uit - văd că fumul ieșea de pe la mijlocul clădirii", a declară pentru Sputnik un angajat al Centrului comercial.
В центре Тирасполя горят склады швейной фабрики
© Sputnik / Irina Leahova
Incendiu la depozitul unei fabrici de textile din Tiraspol

Același lucru îl declară și vânzătorul de dulciuri din incinta Centrului comercial, Anna Margvelidze.

"Cineva a spus că ceva a luat foc, dar nimeni nu a luat asta în serios. Apoi au venit la noi și au spus: evacuarea. Nici nu am avut timp să scoatem mărfurile. După ce am părăsit clădirea, am văzut deja fum. Și atunci a urmat poliția, ambulanța, pompierii. Și totul este atât de rapid și operativ", spune ea.

Anna afirmă că oamenii nu au intrat în panică și au avut un comportament organizat în urma apelului de a părăsi clădirea.

În prezent, șase pompieri și un grup de serviciu al unității de salvare de urgență lucrează la fața locului. Pompierii au găsit două surse de unde a izbucnit focul - la etajul al doilea și al cincilea. Brigăzile de pompieri de la Tiraspol, Bender și Slobozia au venit la fața locului.

Бойко идёт торговля квасом у здания, где случился пожар
© Sputnik / Irina Leahova
Comerț cu kvas lângă clădirea unde s-a produs incendiul

În acest moment se știe că nimeni nu a fost rănit. Cu toate acestea, o ambulanță se află la fața locului în caz de necesitate. Oamenii legii au îngrădit perimetrul clădirii unde s-a produs incendiul. Angajații Serviciului Gaze lucrează și ei la fața locului.

Între timp, în apropiere, peste drum de clădire, comerțul cu cvas se desfășoară intens. Privitorii își potolesc setea în timp ce urmăresc stingerea flăcărilor. Iar vânzătorii din cadrul centrului comercial, care așteaptă când se vor putea întoarce la locul de muncă, se plâng, cu o doză de umor, de ce nu le-a trecut prin minte să ia bunurile aflate în vânzare. La urma urmei, atât de mulți cumpărători s-au adunat pe neașteptate, în mijlocul zilei de lucru. Și nu au să le ofere nimic.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

82
Tagurile:
Tiraspol, Incendiu
Тема:
Viața în Moldova (327)
Tematic
Video - Incendiu pe calea ferată: S-a intervenit cu un tren pentru a stinge flăcările
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea oaselor: Tot ce trebuie știi

62
(reînnoit 21:40 20.10.2020)
De Ziua Mondială de Combatere a Osteoporozei, marcată anual pe 20 octombrie, aflați despre cauzele și metodele de profilaxie a maladiei de la medicul Iurie Cușnir.
Sănătatea oaselor: Tot ce trebuie să știi

Osteoporoza este o boală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Numită și "boala oaselor fragile", osteoporoza este caracterizată prin scăderea densității osoase, determinată de un proces de demineralizare ce poate duce la deformarea sau fracturarea oaselor.

Potrivit medicului Iurie Cușnir, masa osoasă (densitatea osoasă) scade după varsta de 35 de ani. Sunt diverse cauze și factori de risc care contribuie la apariția bolii.

"Cauza principală este insuficiența de calciu, magneziu, zinc, vitaminelor D, A și B. Sedentarismul, consumul de alcool, fumatul, cafeaua, băuturile carbogazoase la fel contribuie la apariția bolii. Un alt factor este cel endocrin - perioada de schimbări hormonale la femei (în timpul sarcinii, alăptării, menopauzei). Excesul de proteină de origine animală, sare, zahăr și grăsimi săturate. Alți factori ar fi stresul cronic și oboseala", a relatat într-un interviu pentru Sputnik Iurie Cușnir..

Medicul a mai precizat că pierderea masei osoase ce duce la osteoporoză se dezvoltă încet. Adesea fără simptome sau semne exterioare, iar o persoană poate să nu știe că suferă de această maladie până când nu are o fractură după un incident minor, cum ar fi o cădere.

Iurie Cușnir a remarcat că osteoporoza poate fi prevenită dacă oamenii vor face mai multă mișcare, vor consuma mai multe leguminoase, dacă vor consuma cofeina cu moderație, vor elimina viciile precum fumatul și alcoolul și vor lua calciu și vitamina D.

Potrivit statisticilor, peste 200 milioane de femei după vârsta de 45 de ani suferă de osteoporoză. Organizația Mondială a Sănătății estimează că în 2020 numărul celor care suferă de această maladie va ajunge la un miliard.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
medic, calciu, boală, sănătate


Загрузка...

"Stați acasă": Ghid de supraviețuire în timpul pandemiei

43
(reînnoit 20:35 20.10.2020)
Pictorul rus Andrei Tarusov a elaborat un ghid de protecție împotriva coronavirusului. Acesta conține mai multe imagini care sunt însoțite de sfaturi pentru cetățeni.

Pictorul rus Andrei Tarusov a elaborat un ghid de protecție împotriva infecției COVID-19, doar că nu este un ghid simplu, ci așa cum îl vede el cu ochii lui de pictor. Este vorba de un proiect de tip pin-up: ”COVID-19: Survival guidelines”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

43
Tagurile:
coronavirus, ghid
Tematic
COVID-19: Situația la zi din Republica Moldova


Загрузка...
Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Putin a discutat cu Macron despre terorism și Karabah

0
(reînnoit 22:31 20.10.2020)
Vladimir Putin a purtat o discuție cu Emmanuel Macron despre eforturile comune ale celor două țări în combaterea terorismului și evoluția situației din Karabah.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat marți o discuție telefonică cu președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță serviciul de presă al administrației prezidențiale ruse.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Se menționează că Putin i-a exprimat lui Macron condoleanțele în legătură cu asasinarea unui profesor la Paris. De asemenea, cei doi șefi de stat și-au exprimat interesul față de activizarea eforturilor comune în lupta cu terorismul.

“La inițiativa părții franceze a avut loc o discuție telefonică a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. Președintele Rusiei a exprimat condoleanțe în legătură cu atentatul produs în suburbia Parisului, pe 16 octombrie – asasinarea barbară a unui învățător francez. În acest context, a fost confirmat interesul reciproc în activizarea eforturilor comune de combatere a terorismului și răspândirii ideologiei extremiste”, este menționat în comunicatul Kremlinului.

De asemenea, Putin l-a informat pe Macron despre măsurile de prevenire a escaladării acțiunilor militare în zona Karabagului.

“S-a discutat detaliat despre evoluția situației în zona de conflict din Karabahul de Munte. Vladimir Putin a oferit informații cu priviri la acțiunile întreprinse pentru prevenirea unei escaladări a acțiunilor militare și pentru reluarea cât mai grabnică a negocierilor pentru o soluționare politico-diplomatică a problemei din Karabah. A fost accentuată importanța respectări de către cele două părți în conflict a înțelegerilor încheiate pe 10 și 17 octombrie de încetare a focului”, menționează serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Totodată, liderii celor două state au subliniat dorința de a continua coordonarea strânsă între Rusia și Franța, în calitatea lor de copreședinți ai grupului de la Minsk al OSCE, precum și în cadrul Consilului de Securitate al ONU.

“A fost subliniată disponibilitatea de a continua coordonarea strânsă între Rusia și Franța, în calitatea de copreședinți ai grupului de la Minsk al OSCE, precum și în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. S-a convenit asupra contactelor la diverse niveluri”, potrivit comunicatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
teroris, Karabah, Macron, Putin
Tematic
Trump și Putin au pregătit „marea surpriză din octombrie”


Загрузка...