CEC

CEC a publicat lista partidelor care au dreptul înainteze candidat la prezidențiale

108
Comisia Electorală Centrală a stabilit locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 25 aug - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit în ședința sa de astăzi locul și timpul primirii documentelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Astfel, documentele vor fi depuse la sediul CEC începând cu 1 septembrie și până în data de 11 septembrie 2020 inclusiv, în zilele de: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 9.00-17.00 și pe 5 și 6 septembrie - între orele 10.00–16.00.

În urma modificărilor operate la regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, candidatul desemnat la această funcție poate să fie ales și în calitate de conducător al grupului de inițiativă.

Comisia Electorală Centrală a prezentat și lista partidelor și altor organizații social-politice care au dreptul de a susține candidați la alegerile președintelui Republicii Moldova din data de 1 noiembrie 2020. CEC a făcut publică lista partidelor şi altor organizații social-politice înregistrate de Agenția Servicii Publice, care au dreptul de a susține candidați la alegerile din anul curent pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele şi alte organizații social-politice înregistrate, în modul stabilit, până la stabilirea datei alegerilor. Astfel, 48 de formațiuni politice pot să-și înainteze candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

partidele politice în drept să-și înainteze candidatul la alegerile prezidențiale
partidele politice în drept să-și înainteze candidatul la alegerile prezidențiale

Alegeri locale noi în satul Corlăteni, raionul Râșcani

Comisia Electorală Centrală a stabilit desfășurarea în data de 1 noiembrie 2020, a alegerilor noi pentru funcția de primar în satul Corlăteni, raionul Râșcani. Încetarea înainte de termen a mandatului de primar a survenit în legătură cu decesul acestuia.

La fel, CEC a aprobat și programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în unele localități din data de 1 noiembrie 2020.

Anterior, CEC a decis organizarea, în această zi, a alegerilor locale noi și în alte 3 localități: comuna Chetriș din raionul Fălești, comuna Piatra din raionul Orhei și satul Dubna din raionul Soroca.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

108
Tagurile:
partide, lista, CEC
Tematic
Înregistrarea candidaților la prezidențiale: Iată ce modificări a operat astăzi CEC
Radu Albot

Radu Albot a debutat cu o victorie clară la Roland Garros

49
Radu Albot revine la forma de altădată. După mai multe înfrângeri în acest an, tenismenul moldovean a debutat în forță la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros.

CHIȘINĂU, 27 sep – Sputnik. Albot a dispus în trei seturi de australianul Jordan Thompson, numărul 53 mondial, scor 6-2, 6-4, 6-1, după 2 ore și 8 minute de joc.

În turul doi, tenismenul moldovean îl va întâlni pe americanul Taylor Fritz, numărul 29 ATP. Cei doi s-au duelat o singură dată, în semifinalele turneului ATP de la Los Cabos (Mexic). Fritz s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-2.

La Roland Garros, Radu Albot va concura și la dublu. El va face pereche cu georgianul Nikoloz Basilashvili. Pe 29 septembrie, ei vor întâlni duetul Mayer-Pella.

Radu Albot se află momentan pe locul 79 în clasamentul mondial.

Prima mare surpriză de la Roland Garros îl are ca protagonist pe italianul de 19 ani, Jannik Sinner. El a dispus de al 11-lea favorit al competiției, belgianul David Goffin în trei seturi, scor 7-5, 6-0, 6-3.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tagurile:
Federaţia Europeană de Tenis, Tenis de câmp, Tenis, Radu Albot


Загрузка...
(0:00 / .00Mb / )

Ediția a doua a sezonului patru al proiectului "Tu ești super"

35
(reînnoit 20:13 27.09.2020)
"Tu ești super!" este un concurs organizat de compania de televiziune NTV și de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, cu sprijinul Ministerului Educației al Federației Ruse.

Proiectul oferă copiilor rămași fără îngrijire părintească șansa de a-și îndeplini visele. În noul sezon participă la show 58 de concurenți din Rusia, Ucraina, Belarus, Georgia, Abhazia, Kârgâzstan, Moldova, Azerbaidjan și Estonia. Participanții vor fi evaluați de către liderul trupei „Nochnie Snaiperî” Diana Arbenina, interpetul și actorul Aleksei Vorobiov, compozitorul Igori Krutoi și interpreta Iolka.

Moldova este reprezentată tot de Anastasia Lisovaia, care a evoluat deja pe scena proiectului „Tu ești super!” anul trecut. Tot atunci, ea a fost invitată să participe și la cel de-al patrulea sezon.

Anterior și alți reprezentanți ai Moldovei au participat la concursul internațional. În primul sezon al competiției, publicul a fost cucerit de Cristina Covalenco, în vârstă de 16 ani, de la internatul Ceadîr-Lunga și de Anna Ierhan, în vârstă de 8 ani, de la internatul din satul Cărpineni.

În 2017, la concursul „Tu ești super! Dansuri” Moldova a fost reprezentată de Tatiana Untilova, Olga Șumeiko și Emilia Danici de la casa de copii de tip familial din orașul Bender.

În 2018, în al doilea sezon al proiectului „Tu ești super!” a participat Maxim Gnatiuc în vârstă de 18 ani, din orașul Bălți, care a ajuns până în semifinală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

35
Tagurile:
Show-ul „Tu ești super, Tu ești super


Загрузка...
Республиканский стадион в Кишиневе

Revine vara: Fără ploi și maxime de aproape +30 de grade

0
(reînnoit 19:02 27.09.2020)
Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat pe site-ul instituției că astăzi nu va ploua și că vom avea temperaturi exagerat de generoase pentru sfârșitul lunii septembrie.

CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Astfel maximele vor ajunge la +26 de grade Celsius în nordul țării, la +27 de grade Celsius în centru și +28 de grade Celsius în raioanele de sud.

Vom menționa că aceste temperaturi nu sunt nici cele mai înalte, nici cele joase înregistrate în Capitală în ziua de 28 septembrie.

Spre exemplu în această zi, în anul 2012 am avut tocmai +29,9 grade Celsius, iar în 1977 mercurul în termometre a coborât sub -0,4 grade Celsius.

Extremele termice în Chișinău în ziua de 28 septembrie (perioada de monitorizare 1886-2019)
Extremele termice în Chișinău în ziua de 28 septembrie (perioada de monitorizare 1886-2019)

Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține pentru astăzi Codul Portocaliu de secetă hidrologică, care a fost anunțat inițial pentru perioada 21-28 septembrie, în râurile mici din bazinul inferior al râului Răut și bazinelor râurilor Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul.

Totodată meteorologii mențin avertizarea Cod Galben de secetă hidrologică în râul Prut, pe sectorul satul Criva – orașul Costești și în râurile mici și bazinele acvatice din țară.

Și avertizarea meteorologică Cod Galben de pericol excepțional de incendiu este menținută pentru astăzi pe tot cuprinsul țării.

Prognoza meteo pentru 28 septembrie
Prognoza meteo pentru 28 septembrie

Pentru marți, în schimb, toate aceste avertizări nu vor mai fi valabile dat fiind că se așteaptă ploi cu descărcări electrice în toate regiunile țării.

Iar maximele vor atinge doar +21 de grade în nor, +22 de grade Celsius în centrul țării și +23 la sud.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Caniculă, maxime, Ploi, vara, revine


Загрузка...