Une action de soutien à Navalny à Saint-Pétersbourg

Palmă detractorilor Rusiei: medicii germani îi felicită pe medicii ruși în cazul Navalnîi

2514
E o adevărată palmă pentru detractorii Rusiei – și confirmă ceea ce a spus purtătorul de cuvânt al Președinției ruse – că s-au depus toate eforturile, de către cei mai bauni medici, pentru ca Navalnîi să fie salvat

BUCUREȘTI, 24 aug – Sputnik. ”Medicii care l-au tratat prima dată pe cunoscutul militant rus anti-corupție Alexei Navalnîi în Siberia i-au salvat fără îndoială viața. Faptul este confirmat și de medicii germani care l-au preluat pe Navalnîi.

Anatoly Kalinichenko, directorul adjunct la clinica din Omsk, a explicat că „otrăvirea” a fost unul dintre variantele inițiale de diagnoză când Navalnîi a ajuns acolo. Acesta a fost motivul pentru care activistul a fost mutat la unitatea de toxicologie, a explicat medicul rus.

Dar, a precizat Kalinichenko, ulterior s-au primit rezultatele finale ale testelor de la două laboratoare – nu s-au găsit substanțe chimice toxice care să poată fi numite otrăvuri sau urme ale așa ceva.

De asemenea, medicul șef Alexander Murakhovsky a spus că medicii Omsk au continuat să-l trateze pe Navalny și au permis transportul său în Germania abia după ce starea sa a fost stabilizată. Clinica „a salvat viața lui Alexey Navalny cu eforturi mari, nu există nicio îndoială în acest sens”, a declarat Murakhovsky.

De asemenea, Murakhovsky a declarat că a primit o actualizare de la spitalul Charite din Berlin, în care se spune că activistul este în stare stabilă, dar ”gravă”.

”Colegii noștri germani sunt foarte recunoscători și, de asemenea, nu au nicio îndoială că viața pacientului a fost salvată” (de medicii ruși), a declarat Murakhovsky, transmite Russia Today

Confirmarea aceasta e o adevărată palmă pentru detractorii Rusiei – și confirmă ceea ce a spus purtătorul de cuvânt al Președinției ruse – că se depun toate eforturile, de către cei mai bauni medici, pentru ca Navalnîi să fie salvat.

Reamintim că Navalnîi s-a simțit rău brusc și și-a pierdut cunoștința joia trecută. El a fost internat în Omsk după ce avionul în care se afla a făcut o aterizare de urgență. Mai târziu, activistul a fost transportat la Berlin, după ce familia și asociații lui au susținut că nu poate fi tratat în mod adecvat în Rusia.

Inițial, echipa lui Navalnîi a susținut activistul a fost otrăvit de autorități. Între timp, medicii au redus mai multe dintre diagnostice preliminare, ajungând la „dezechilibrul metabolismului”, cauzate de „scăderea rapidă a nivelului de zahăr din sânge”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

2514
Tagurile:
Felicitări, rusi, Germani, medici
Микрофон в студии радио Sputnik

Sănătatea oaselor: Tot ce trebuie știi

62
(reînnoit 21:40 20.10.2020)
De Ziua Mondială de Combatere a Osteoporozei, marcată anual pe 20 octombrie, aflați despre cauzele și metodele de profilaxie a maladiei de la medicul Iurie Cușnir.
Sănătatea oaselor: Tot ce trebuie să știi

Osteoporoza este o boală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Numită și "boala oaselor fragile", osteoporoza este caracterizată prin scăderea densității osoase, determinată de un proces de demineralizare ce poate duce la deformarea sau fracturarea oaselor.

Potrivit medicului Iurie Cușnir, masa osoasă (densitatea osoasă) scade după varsta de 35 de ani. Sunt diverse cauze și factori de risc care contribuie la apariția bolii.

"Cauza principală este insuficiența de calciu, magneziu, zinc, vitaminelor D, A și B. Sedentarismul, consumul de alcool, fumatul, cafeaua, băuturile carbogazoase la fel contribuie la apariția bolii. Un alt factor este cel endocrin - perioada de schimbări hormonale la femei (în timpul sarcinii, alăptării, menopauzei). Excesul de proteină de origine animală, sare, zahăr și grăsimi săturate. Alți factori ar fi stresul cronic și oboseala", a relatat într-un interviu pentru Sputnik Iurie Cușnir..

Medicul a mai precizat că pierderea masei osoase ce duce la osteoporoză se dezvoltă încet. Adesea fără simptome sau semne exterioare, iar o persoană poate să nu știe că suferă de această maladie până când nu are o fractură după un incident minor, cum ar fi o cădere.

Iurie Cușnir a remarcat că osteoporoza poate fi prevenită dacă oamenii vor face mai multă mișcare, vor consuma mai multe leguminoase, dacă vor consuma cofeina cu moderație, vor elimina viciile precum fumatul și alcoolul și vor lua calciu și vitamina D.

Potrivit statisticilor, peste 200 milioane de femei după vârsta de 45 de ani suferă de osteoporoză. Organizația Mondială a Sănătății estimează că în 2020 numărul celor care suferă de această maladie va ajunge la un miliard.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

62
Tagurile:
medic, calciu, boală, sănătate


Загрузка...

"Stați acasă": Ghid de supraviețuire în timpul pandemiei

44
(reînnoit 20:35 20.10.2020)
Pictorul rus Andrei Tarusov a elaborat un ghid de protecție împotriva coronavirusului. Acesta conține mai multe imagini care sunt însoțite de sfaturi pentru cetățeni.

Pictorul rus Andrei Tarusov a elaborat un ghid de protecție împotriva infecției COVID-19, doar că nu este un ghid simplu, ci așa cum îl vede el cu ochii lui de pictor. Este vorba de un proiect de tip pin-up: ”COVID-19: Survival guidelines”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

44
Tagurile:
coronavirus, ghid
Tematic
COVID-19: Situația la zi din Republica Moldova


Загрузка...
Vladimir Putin și Emmanuel Macron

Putin a discutat cu Macron despre terorism și Karabah

0
(reînnoit 22:31 20.10.2020)
Vladimir Putin a purtat o discuție cu Emmanuel Macron despre eforturile comune ale celor două țări în combaterea terorismului și evoluția situației din Karabah.

CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a purtat marți o discuție telefonică cu președintele Franței, Emmanuel Macron, anunță serviciul de presă al administrației prezidențiale ruse.

Președintele rus Vladimir Putin
© Sputnik / Алексей Никольский

Se menționează că Putin i-a exprimat lui Macron condoleanțele în legătură cu asasinarea unui profesor la Paris. De asemenea, cei doi șefi de stat și-au exprimat interesul față de activizarea eforturilor comune în lupta cu terorismul.

“La inițiativa părții franceze a avut loc o discuție telefonică a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron. Președintele Rusiei a exprimat condoleanțe în legătură cu atentatul produs în suburbia Parisului, pe 16 octombrie – asasinarea barbară a unui învățător francez. În acest context, a fost confirmat interesul reciproc în activizarea eforturilor comune de combatere a terorismului și răspândirii ideologiei extremiste”, este menționat în comunicatul Kremlinului.

De asemenea, Putin l-a informat pe Macron despre măsurile de prevenire a escaladării acțiunilor militare în zona Karabagului.

“S-a discutat detaliat despre evoluția situației în zona de conflict din Karabahul de Munte. Vladimir Putin a oferit informații cu priviri la acțiunile întreprinse pentru prevenirea unei escaladări a acțiunilor militare și pentru reluarea cât mai grabnică a negocierilor pentru o soluționare politico-diplomatică a problemei din Karabah. A fost accentuată importanța respectări de către cele două părți în conflict a înțelegerilor încheiate pe 10 și 17 octombrie de încetare a focului”, menționează serviciul de presă al administrației prezidențiale.

Totodată, liderii celor două state au subliniat dorința de a continua coordonarea strânsă între Rusia și Franța, în calitatea lor de copreședinți ai grupului de la Minsk al OSCE, precum și în cadrul Consilului de Securitate al ONU.

“A fost subliniată disponibilitatea de a continua coordonarea strânsă între Rusia și Franța, în calitatea de copreședinți ai grupului de la Minsk al OSCE, precum și în cadrul Consiliului de Securitate al ONU. S-a convenit asupra contactelor la diverse niveluri”, potrivit comunicatului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
teroris, Karabah, Macron, Putin
Tematic
Trump și Putin au pregătit „marea surpriză din octombrie”


Загрузка...