Mai multă transparență la vânzarea terenurilor din Capitală: Hartă online pentru licitații

66
(reînnoit 13:31 22.08.2020)
Primăria Chişinău a identificat 23 de loturi de teren care vor fi scoase la vânzare prin licitație. Acestea au fost amplasate pe o hartă online şi începând de astăzi informația este publică. Despre aceasta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 22 aug - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că municipalitatea a identificat 23 de terenuri care vor fi scoase la vânzare prin licitație. Informația despre aceste loturi a fost inclusă într-o hartă online și poate deja fi accesată, inclusiv de pe telefonul mobil.

Harta care conține informații despre terenurile scoase la licitaţie în Capitală
Harta care conține informații despre terenurile scoase la licitaţie în Capitală

Pe hartă sunt indicate lista terenurilor scoase la licitaţie, destinaţia fiecărui lot de pământ, adresa acestuia, suprafaţa şi preţul estimativ. Primarul Ion Ceban a menționat că, de acum încolo, terenurile din municipiul Chişinău vor fi vândute prin licitaţie: transparent şi cu oferirea posibilităţii de participare oricărui doritor, „nu cum se făcea anterior, pe sub masă şi la un preţ derizoriu”.

''Am dispus ca toate obiectele în valoare de peste 80 mii de lei să fie scoase la vânzare, exclusiv, prin sistemul de achiziții publice MTender, unde totul se întâmplă cât se poate de transparent.
Nu voi admite abateri de la normele juridice, iar dacă voi sesiza vreo schemă ilegală de vânzare a loturilor de teren în capitală, voi sesiza Procuratura Generală,'' a precizat primarul Ion Ceban. 

Edilul-șef mai spune că portalul online va fi completat periodic cu alte loturi care vor fi scoase la vânzare de municipalitate. În acelașit timp, informațiile cu privire la data licitației urmează să fie publicate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

66
Tagurile:
terenuri, primărie
Tematic
Primarul Chișinăului renunță la mașină: Cum se va deplasa Ceban la Primărie
Igor Dodon a fost astăzi la Primărie: Atenționarea șefului statului – Video
Ploile au făcut prăpăd în mai multe localități

Natura s-a dezlănțuit în Găgăuzia: Ploile au provocat pagube de milioane

55
(reînnoit 16:28 29.09.2020)
Ploile abundente au provocat mari pagube locuitorilor Găgăuziei precum și infrastructurii din regiune - au fost inundate sute de case, automobile, instituții publice și au fost afectate instalațiile pentru livrarea gazelor. 

COMRAT, 29 sept - Sputnik, Aleksei Kartashilov. La Comrat puhoaiele de apă amestecate cu nămol și deșeuri menajere s-au abătut peste cartierele rezidențiale din preajma râului Iaplug.

În doar câteva minute sute de case au fost inundate, au fost deteriorate conducta de gaz, liniile de înaltă tensiune și căile de acces în curți. Acest sector rămâne încă fără curent electric, gaz și apă.

Președintele Comisiei pentru situații excepționale din Găgăuzia, Ivan Colioglo, a declarat pentru Sputnik Moldova că la Comrat au fost afectate aproximativ 50 de case. Nămolul a pătruns în încăperi, a inundat subsoluri și alte construcții. Au pierit din această cauză păsările și animalele domestice crescute în gospodării.

Cele mai fragile construcții nu au rezistat în fața stihiei și s-au prăbușit. Locatarii acestor clădiri vor fi adăpostiți temporar la căminul Universității de Stat din Comrat. 

La fața locului intervin salvatorii și serviciile comunale, care curăță drumurile de gunoi și nămol și pompează apa din subsoluri.

Stihia a afectat și satul Dezghingea din apropiere de Comrat. Aici au fost inundate 15 gospodării. Primarul localității Vasili Capsamun a explicat că situația se poate înrăutăți dacă digul lacului din apropiere va ceda în urma ploilor. 

În satul Bugeac a suferit mari pagube compania turcească ONUR, care efectuează lucrări de reparație a drumurilor în sudul Republicii Moldova. Puhoaiele de apă au inundat sediul întreprinderii, fabrica de aslatf și beton și au afectat activitatea laboratorului. 

Astăzi la Comrat urmează să aibă loc o ședință de urgență a Comisiei pentru situații excepționale, care va evalua pagubele produse de stihie. 
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în capitala autonomiei găgăuze și satele din apropiere pentru lichidarea consecințelor ploilor abundente au fost mobilizate 8 autospeciale și 8 stații de pompare. 

Apa a fost pompată în 25 de gospodării de pe străzile Vinzavodskaia și Ialpugskaia, precum și din Casa de cultură. De ajutorul salvatorilor a avut nevoie și un autobuz cu copii, care a rămas blocat pe o stradă. 
Vremea nefavorabilă a fost prognozată anterior de Serviciul Hirdometeorologic de Stat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

55
Tagurile:
ploi, Găgăuzia, inundații
Tematic
VIDEO: Ploaia a făcut prăpăd într-un sat din raionul Leova


Загрузка...
Grenadă

FOTO: Șocant - un pensionar a murit după ce a detonat o grenadă

41
Un pensionar de 69 de ani a murit, după ce a detonat o grenadă. Nenorocirea a avut loc la Tiraspol.

CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Autoritățile din regiunea transnistreană anunță că un bărbat în vârstă de 69 de ani a detonat în această dimineață o grenadă. 

Un pensionar din Tiraspol a detonat o grenadă
© Photo : mvdpmr
Un pensionar din Tiraspol a detonat o grenadă

Înainte de a comite acest gest, bărbatul și-a anunțat vecinii. El le-a cerut să se îndepărteze de blocul de locuințe. Inițial, oamenii au crezut că pensionarul glumește, iar când le-a arătat grenada, aceștia s-au îndepărtat speriați de el. La scurt timp, pensionarul a detonat obiectul explozibil, iar locuitorii din zonă au chemat poliția. La fața locului s-au deplasat experții criminaliști.

Oamenii legii urmează să investigheze toate circumstanțele în care s-a produs tragedia, inclusiv de unde a luat bărbatul grenada. Pensionarul locuia singur, dar era vizitat des de rudele sale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41
Tagurile:
moarte, mort, grenadă
Tematic
Reglări de conturi cu o grenadă la Florești - Detalii
Detalii șocante - Motivul incredibil al bărbatului care a detonat o grenadă la Călărași


Загрузка...